| K_at | 121378 | 
| 
 3.9.2023 12:04:21 
Yuki, no ono by těžko bylo cokoliv teď a hned. Tady je problém - a možná se pletu a nepamatuji si reálie - že jejich dům vyžaduje velké investice. A že mají vše dopravně mimo. Nevím, kde M.pracuje, zda je to třeba blíž i lékařům, nemocnici, jiným službám. Je to jen myšlenka - sama avizuji - z říše utopie.  
 | 
| Despi | 158359 | 
| 
 | 
 3.9.2023 12:02:12 
Magrato, co by se stalo, kdyby sesrozvedla?  
SJM na pul, odstehovat se na ať se starají oni? Vsak by si to mohli zkusit. Ty by sis finančně i psychicky pomohla. Pan Magrat si se svou rodinkou může dojit do sklenarstvi a nechat si je zasklít. Beztak to stálo už tenkrát za houby. Tak at mají alespoň důvod. Myslim, že bych se zbytečně nevysilovala kvuli němu. Je to človek o kterého jsi davno nestala a děláš to jen z povinnosti. Pokud se nechceš totálně zhroutit, tak: 1. Prestala bych vsem posluhovat včetně dětí - vypiš povinnosti a 1-2x v tydnu probirejte, co je potreba delat. Oni to zvladnou, neboj. Moje kamaradka, co mela mamu alkoholičku platila od 13.let složenky. 2. Do péče o pana Magratu bych zapojila příbuzné. A to stylem: toho a toho dne má důležitou schuzku u lékaře, jestli ho tam neodvezete vy, tak já nemuzu. A prostě: nebude mit leky, rehabilitaci, kontrolu, zhorší se. Možná trosku vydírání, ze to stojí na nich. 3. Nevím tedy aktuálně v jakém stavu je manžel, ale někdy mám trosku pocit, že chlapům to posluhovani vyhovuje. Zkusit co nejvic zapojit i když mysliš ze to nedá, casto to dají když prestane servis. Pokud máš pocit, že sebeobsluha a péče se neobejde o někoho dalsiho, zažádat o ústav, LDN, DD. Ale s tou situací co máš bych se rozvedla. Myslim, že tě psychicky i drti, že on pro tebe leta nehnul prstem a ty mu tady teď obetujes mládí a zdraví. Jestli se mýlím, tak se omlouvám a můj prispevek ignoruj. ![]()  | 
| Ennywan | 4062 | 
| 
 | 
 3.9.2023 11:55:08 
Vzhledem k tomu, co tady Margata popisuje, na to už nestačí slabé odvárky tipu věř a víra tvá tě uzdraví. Potřebuje silný kalibr. A Neurol a Lexaurin není řešení. V tomto případě jsou AD nejlepší volba. Pak má naději, že bude mít sílu věci řešit jinak. 
 | 
| Yuki 00,03,07 | 49504 | 
| 
 | 
 3.9.2023 11:44:25 
Kat, umíš si představit v této situaci shánění novýho bydlení a stěhování? 
 | 
| K_at | 121378 | 
| 
 3.9.2023 11:36:16 
Já myslím na jednu věc, která je teda asi úplně utopistická: 
škola, kde pracuješ, je někde jinde, než bydlíte - není nějaká možnost získat tam bydlení i pro rodinu? Tedy obecní, sociální byt? Je to pakárna, máte nemovitost atd. Ale někdy se sejdou věci tak, že se dějí zázraky. Další mě napadlo, oslovit organizaci 5ypu Dobrý anděl třeba, protože zrovna ty peníze jsou prostě veliký stresor. A I kdyby někdo pomohl třeba s částí nákladů na bydlení po pár měsíců, asi by to ulevilo. Zkusit místní odbor a poptat se, zda nemáte nárok na nějaké příspěvky. Jseš strašně samostatná. Jenže teď potřebuješ udržet zbytek zdraví. Než ti tělo řekne "dost".  | 
| Pam-pela | 97353 | 
| 
 | 
 3.9.2023 11:36:10 
Magrato, jsou veci, ktere musis delat, a veci, ktere ne. Do vyctu zahrnujes i veci, ktere muze prebrat nekdo jiny, nemusis je uplne resit…a nejsou jakoby TAK strasne. Jen je toho moc. 
Moc na jednoho cloveka. Ono se to pak cele zamota. Asi bych pozadala o treba kratkodobe leky na uklidneni - Lexaurin, Neurol…anebo opravdu AD (idealne na prechodnou dobu). Zas asi nekoho nastvu, ale kdybych potrebovala AD, snazila bych se si svuj vnitrni svet usporadat jinak, abych je nepotrebovala uz nafurt. A s tim bych do toho sla. V tehle chvili bych si ale ulevila. Ja jsem prozila takhodne zivotnich katastrof a zvratu, ale taky dlouhodobejsich problemu. Jednou jsem zkusila 1x Neurol, u me absolutni propadak. Pak par dnu Lexaurin… po operaci pomohl, podruhe to bylo vsechno mnohem horsi nez bez nej. Asi muj mozek na tyhle veci neni, nebo mozna bych byvala potrebovala neco jineho. Existuji i homeopatcka kompozita, tusim Sedalia a jeste nejake, zas to nebude fungovat na kazdeho, ale zkusila bych treba pro zacatek, a pokud by to vubec nezbralo, pak to silnejsi u dr. Potrebujes se dostat nad problemy, abys videla, co je nezbytne, a co ne. Takhle se sama topis, a snazis se zachranovat druhe. Takze ja bych zacala vic zlehka…pokud se ted nedeje nic akutne hrozneho. Mrkni kdyztak na homeopatika, muzu neco pohledat, kdybys chtela, Bachovky…ale jak rikam, je to slabsi a clovek k toomu musi mit kus duvery. A jak pise Sedmi - ty priority…. Ale na to bych si sedla s nekym, kdo ma nadhled - kamoska, psycholozka, spolupracovnice…. Drzim palce  | 
| Yuki 00,03,07 | 49504 | 
| 
 | 
 3.9.2023 11:24:56 
Magrato, já neumím poradit, máš toho fakt neuvěřitelně moc za sebou i aktuálně 
napadá mě snad nějaká odlehčovací služba, pacientská organizace, kdo by pomohl s péčí o manžela, ale nevím vůbec, jak to funguje a jestli je to dostupný děti už nejsou malý, nalož jim zodpovědnost za sebe a přestaň je hlídat, maximálně se něco nestane, neudělá, nezařídí, ale aspoň se naučí, že za ně nikdo nebude myslet a ty si dej velký pozor ve škole, nenechej si dát žádnou funkci a jestli nějakou máš, tak se jí zbav, to není výmluva, že máš na starosti manžela, to je fakt moc dobře vím, jak se ve škole přidělují funkce a úkoly a jak blbě se odmítají a taky jak moc má člověk pocit, že to zvládne a že ho to baví a jak to potom ubíjí jestli máš ve škole dobrý vztahy, zkus toho využít, třeba má někdo kontakt na schopného psychologa, maséra, možná by někdo měl syna s řidičákem, který by za pár peněz mohl dělat soukromý taxi a ty by sis ušetřila čas, i když by to stálo o něco víc máte školního psychologa? zkus se poradit s ním kvůli dětem, nemáte? tak zkus ppp, můžeš přes někoho, kdo tam má kontakty výchovná poradkyně, pokud není úplně blbá nikdo nemusí zvládnout úplně všechno sám 🍀  | 
| Žžena | 83005 | 
| 
 3.9.2023 11:21:30 
Čumčo, 
ne, porucha pozornosti není normální lidská roztěkanost. Když o tom ale nic nevíš, tak to prosím radši nekomentuj.  | 
| Žžena | 83005 | 
| 
 3.9.2023 11:19:11 
Že pan Magrát není ve stavu, kdy by byl schopen vydělávat, zařizovat a pracovat, je pochopitelné. 
Ale napadlo mne - nemohl by být aspoň bariérou mezi magrátou a jeho rodinou? Vím, že vztahy v manželství byly na pytel, ale nezvládl by aspoň toto? Odstínit blbé kecy příbuzných, kteří jsou nota bene jeho, a ničemu nepomáhají?  | 
| 77kraska | 132593 | 
| 
 3.9.2023 11:11:28 
myslim, ze dulezite je stanovit si priority a ty resit  
asi je to v Tvem pripade zdravi (vsech clenu rodiny), penize....a co dal? bezpecnost dcery, kterou nekdo stalkuje nedulezite jsou vztahy s lidmi, kteri Vam nepomahaji a naopak vsechno komplikuji...taky uz holt neni uplne dulezite, ze umrel kocourek udelala bych si seznam priorit v pocitaci do tabulky - a tech bych se drzela (holt ty moje tabulky)....ale kdyz se cloveku porad mota vsechno v hlave v jednom chuchvalci, tak je z toho v depresi...je potreba z toho klubka chytit nejake konce a ty zacit rozmotavat  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.