| Irmi | 103002 |
|
|
13.12.2022 12:17:53
Salamajko, letos jdu do práce už jen párkrát, pak mám dovolenou a jsou svátky. To už nějak doklepu. Ad perfekcionismus a přísnost k sobě samé... je to tak. Jsem ráda dobrá, výkonná, vím, že umím a obvykle se mi věci až na výjimky daří a podaří. O to míň umím nakládat se stavem, kdy tomu tak není. A ještě míň jsem schopna přijmout vliv "věcí neovlivnitelných". Míra vlastní zodpovědnosti za výsledek je nezdravě maximalistická. Vím to o sobě, ale jsem takto tvrdá jen na sebe. Vůči dceři jsem takto nikdy nepostupovala, bohužel tento způsob nakládání se sebou samou zčásti převzala.
|
| Vranice | 21600 |
|
|
13.12.2022 11:34:06
Irmi, kdyby ti to pomohlo, při Psychiatrické klinice 1. LF UK a VFN, Ke Karlovu 11, Praha 2 je Klub pro rodiče, příbuzné a partnery pacientů s PPP. Každou 3. středu v měsíci od 14.30, veden Dr. F. D. Krchem. Zájemci se nemusejí objednávat předem. Dá se tam popovídat si, sdílet, svěřit se, taková psychopomoc pro příbuzné.
Další podporu by mohla poskytnout dceři peer konzultantka, dala by se sehnat nejspíš přes centrum Anabell. Peer konzultant je člověk, který si sám prošel problémy (třeba s PPP), je na tom tak dobře, že může poskytnout pomoc, vhled, najít cestu, jak žít dál. Měj se ráda a nauč to i svou dceru, bude líp. ![]() |
| Salamajka | 156972 |
|
|
13.12.2022 10:40:28
Co se týče dcery tak v klidu ať studium přeruší vždycky může dostudovat. Mé sestře po dlouhych peripetiích zemřel tatínek a také školu přerušila a teď je vystudovaná magistra. Co se týče toho, že lékaři nechtějí tobě jako mamce říct nic z toho co se týče dospělé dcery a ty nechceš tlačit a vyzvídat tak bych se spíš zaměřila na to, že mi přijde že obě jste strašně perfekcionisty . Strašně si berete k srdci věci neovlivnitelné. Pejska je mi líto zažila jsem s jiným zvířátkem něco podobného také jsem si říkala, že jsem měla jít k vet hned. Ale prostě jsou v životě věci neovlivnitelné. A ty pořád nemůžeš si za to brát zodpovědnost. To samé v té práci. Pokud tě nebaví a vyčerpává jdi na tu neschopenku. Budeš mít víc možností si v klidu srovnat v hlavě priority. Nová práce je krásná a chápu, že tě láká a zároveň si říkáš že to nebudeš zvládat. A to se zas vracíme k tomu. Jsi na sebe zbytečně moc přísná. Zbytečně se tyras tím , že máš pocit jak musíš vše zvládat. Nemusíš. Hod se marod hod se do klidu a uvidíš že se to vyvrbi úplně jiným směrem.
|
| Ennywan | 4062 |
|
|
13.12.2022 9:25:57
Ano, odešla kvůli úřednické zkoušce, práce mi nevadila. Ale byla to jen náhoda, sama jsem aktivně jinou práci nehledala, dostala jsem nabídku, kterou jsem přijala.
|
| Ennywan | 4062 |
|
|
13.12.2022 9:24:23
Ano, pracovala jsem tam a ráda bych i pracovala dál, ale zrušili nám celé pracoviště, takže jsme se všichni nedobrovolně ocitli mezi lidmi bez práce. Ale hned jsem našla místo na OSSZ, kde jsem dělala exekuční srážky z důchodu. Platy na UZSVM i na OSSZ jsou úplně stejné, tabulkové, takže žádná sláva. Jen na UZSVM bylo aspoň osobko a odměny, což na OSSZ nehrozilo. Teď mám nejvyšší výplatu, co jsem kdy měla.
|
| K_at | 121378 |
|
13.12.2022 9:00:03
Magrato, já nejsem úplně typ "jde mi to samo". Ale vlastně učení se, hledání informací, výpisky, úkoly atd, ve své podstatě mě to bavilo.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
13.12.2022 8:57:57
Kat, já jsem moc ráda, že jsem studovala učitelství na fildě. Bylo to teda až navazující magisterské, ale předměty byly buď oborové, které si mohl člověk i vybírat, nebo pedagogický základ, a tam mi možná při studiu něco připadalo nepotřebné, ale v praxi vidím, že to nebyly zbytečnosti. Mnoho věcí, co jsem na zkoušky šprtala a myslela si, že jsem je jako nepotřebné vypustila, se mi teď v praxi vybavuje, líp chápu, proč je dobré něco dělat. Dřív jsem to třeba dělala intuitivně, teď tu intuici podporují znalosti. Nevím ale, jak to je třeba na pedagogické fakultě a na bakalářském studiu. (navíc já miluju krmení svého hladového mozku, takže studium pro mě byl příjemný únik z reality. Nebylo to vždy jednoduché ani s prstem v nose, ale to mě asi vlastně baví).
|
| Irmi | 103002 |
|
|
13.12.2022 8:06:57
Hatato, díky. Za mě byl možná bakalář náročnější než magistr. Trval o rok déle, všechno bylo nové, chvíli trvalo, než si člověk utřepal, jak zvládne kloubit školu s prací a rodinou... Taky se mi povedlo potkat lidi, s nimiž jsem v kontaktu doteď a na obě studia vzpomínám jako na smysluplně prožitý čas.
Právě proto, že i dcera zažila, jaké to je, studovat při práci a rodině (byť jsem dělala maximum pro to, aby rodina nebyla krácena), říkala jsem si, že udělá maximum pro to, aby si odstudovala v době, kdy je to "normální", bez zátěže práce a dětí... ale třeba i jí je souzeno to kloubit jako já, co já vím... |
| Irmi | 103002 |
|
|
13.12.2022 8:00:50
Ráchel, zdravím, njn...
|
| Irmi | 103002 |
|
|
13.12.2022 8:00:09
Monam, asi je to možné. Pamatuju si u sebe (studovala jsem při práci Bc. a pak navazující Mgr.), že nejhorší bylo dát smysluplně dokupy koncept bakalářské práce tak, aby měla hlavu, patu, myšlenku... Po dlouhé době obrovský špalek textu...Jsem psavec, to mi problém nedělá, ale nastřelit cíl a pak k němu dospět... Pomohlo mi, když jsem si přečetla některé obhájené práce...a zcela objektivně si řekla, že takto to napíšu s prstem v nose... A ve finále úplně bez problémů. Ale ta velká neznámá na začátku, to byl problém. Jinak běžné zkoušky ani státnice mi nevadily, brala jsem to jako výzvu a těšila jsem se... Ale já jsem v tomhle kapku magor...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.