Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 14:30:15
K_at, je to v rámci státní správy, takže výběrové řízení, nic předem automaticky jistého. Zájem asi mají. Otázka perspektivy teď, před pravidelnou systemizací, je taky ke zvážení. Stávající zaměstnanec je odcházen pro nevýkonnost a neschopnost, bylo by třeba makat hned a na plný výkon... to teď asi neumím slíbit. A přijít tam s tím, že ... hele, jako umím být dobrá, ale teď se mi to v životě kapku posralo, tak vyčkejte, až se srovnám... Trochu se bojím, že už zase jedu na budoucí rezervy a sečte se mi to... a zbaběle si říkám, že dát si trochu mentální voraz z dítka i pejsana, zkusit se dát trochu do kupy a pak se nabídnout... by bylo prostě lepší...
|
| vlad. | 38059 |
|
|
12.12.2022 14:24:36
"nás mě poslali do háje, ale požadují informace, jak mu je"
Magrato, pribuzni uz jini nebudou, pokud se doted chovali takto, nic bych uz necekala, utnula bych kontakt, nenechej se od nich nicit ![]() |
| luthienka | 77117 |
|
|
12.12.2022 14:22:33
V podobném stavu jsem také měnila zaměstnání. Na rovinu jsem jim řekla, jaké mam trable. Ale protože me chteli, tolerovali mi časté lékaře (máma na onkologii), snížili mi úvazek a dovolenou mi schválili (týden) i be zkusebce. Proste vycházeli mi vstříc. Mnohdy i zamestnavatel jako benefit má nasmlouvaneho nějakého paychoterapeuta.
|
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 14:18:58
Moniko, asi je to katedra od katedry, možná i FF od FF... Tady to úplně nevypadá, že by jim ulevovali, dcera má dvouobor a na hlavním oboru byla zcela bez úlev, stejný počet kreditů i povinných předmětů jako ti s jednooborem... 6. semestr měla snad nejlepší výsledky za dobu studia, říkala, jak se jí dobře učí u kluka... Nevím, co se stalo. Možná má opravdu pocit tlaku a toho, že by zklamala... Zkusím s ní dát řeč, měla by v polovině týdne dorazit, nabídla jsem jí společné pečení cukroví (sama to nesnáším, ale pro ni udělám takřka cokoli, tohle je minimum...). Překvapivě souhlasila, myslela jsem, že to odmávne...
Sakra, samozřejmě že škola není důležitější než zdraví. Objektivně, skončit po 6. semestru před státnicemi je prostě škoda a "ztráta" 3 let. Ale možná v jejím případě i jediná cesta, jak ve zdraví prožít dalších 60.... Já nevím, když jí to řeknu takhle, vezme to? |
| K_at | 121378 |
|
12.12.2022 14:16:12
Irmi, hele, chvíli před 50tkou.... Máš před sebou cca 17 let v práci. Zůstat v té stávající práci nevyřeší, že tě to tam ubíjí, nevyřeší to dcerku, ani ti to psychicky nepřidá. Když bys odešla, budeš mít nějakou dovolenou k vybrání? Plus třeba můžeš si dovolit třeba týden až 2 neplacené ho volná??? Pokud tě chtějí v novém, je dost šance, že by respektovali nástup i o něco později. Měla bys pár týdnů pro sebe.
|
| Monika | 123907 |
|
12.12.2022 14:01:19
Irmi, kamarádka na FF učí, taky "specifický obor" (předpokládám, že jiný, než studuje tvoje dcera, jsou jich tam mraky) a o podobných vlastních studentkách/studentech mi už vyprávěla opakovaně. Oni jim tam strašně vycházejí vstříc, řeší všechno individuálně, dávají fůru termínů, resp. fůru jich nepočítají (já jsem absolvent masového studia se 750 lidmi v ročníku, takže pro mě něco až nepochopitelného). Samozřejmě mohou být někteří učitelé drsnější. Ale právě tahle kamarádka mi víckrát vyprávěla o studentech, co se opakovaně omlouvají z termínů na kde co (včetně domluvené individuální konzultace) kvůli práci, které dávají evidentně přednost před studiem. Jiní mají právě psychické potíže, ale studium až sebevražedně odmítají vzdát a nosí další a další potvrzení od lékařů a žádají další odklady. Někteří nechtějí přijmout, že na zvolený obor nestačí (oni tam přijmou kde koho, nejde o obor s přetlakem) nebo že nezvládnou studovat několik oborů nebo škol zároveň ... Vůbec netvrdím, že zrovna něco z toho je příklad tvé dcery, ale jestli se jedná teprve o bakalářské studium, ona zjistila, že ji obor nebaví a má takové zdravotní potíže, které popisuješ, ustala bych s jakýmkoliv tlakem na dokončení studia (opak jsem tvrdila pro případ magisterských státnic jako jediné chybějící náležitosti studia), naopak bych ji případně podpořila v tom, aby to nechala být, pokud to bude cítit jako lepší. Při zaměstnání může studovat i později (a nebo fungovat i bez VŠ), zdraví ale má jen jedno (nedejbože život) ...
|
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 13:57:01
Despi, nevím...
Ono to začalo vědomým hubnutím (ano, kvůli němu, byť on je zrovna typ, který má rád holky krev a mlíko a předchozí partnerky byly daleko větší než dcera...), začala mít brzy pozitivní zpětnou vazbu na vizuál, jak od něj, tak od chlapů obecně... prý začala mít strach, že pokud přibere, toto ztratí... ok, ať nepřibírá, ale ať probůh nehubne... do toho přišel stres s bakalářkou, kdy z nervů nedokázala nic moc sníst... to všechno se odehrávalo u něj, ne u mě doma... a vím až ex post, v té době moc domů nejezdila, kdykoli jsem ji viděla, ptala jsem se, jestli není problém a zda jí (teď už to poučená nedělám...). Pragmaticky si říkám, že tu zátěž nemoci ten vztah nevydrží, potvrdili mi to i odborníci, že je to nálož, pod níž se skládají i dlouhodobé a roky prověřené svazky... Pokud by se s ní ale teď rozešel, bojím se, že by ji to prostě dorazilo.... |
| Irmi | 103002 |
|
|
12.12.2022 13:50:31
Blanče, chvíli jsem o tom uvažovala... a řešila, co s pejsanem... Kamarádka říká: osud Tě ranou do palice vede, co ještě potřebuješ??
Mám pitomou obavu... tady jistota, sice blbá a ničivá, ale jistota... Na krok do neznáma si chvíli před padesátkou přijdu prostě stará... |
| Despi | 158359 |
|
|
12.12.2022 13:43:48
Irmi,
Kacířská myšlenka (jen jiný pohled).. nemůže ten tlak a stres jít spíš od toho kluka? Nejak mám pocit že kvůli škole už v tomto věku lidi nešílí tak moc. Jestli se tam nemísí nějaký "tichý" tlak od chlapce co má už relativně stabilní budoucnost s jejím nestabilním studováním kdo ví do kdy. Možná on na ní nijak viditelne netlačí, ale třeba ona bere něco jako svou povinnost (uklid, domacnost???) a stačí pár jeho poznámek na slabé místo a je toho uz moc. A někdy prostě člověku trvá dlouho než pozná že je manipulovaný. A někdy to nepozná nikdy. PPP mi prijde dost závažná a prijde mi že ty vnitřní pohnutky k vypuknutí většinou jsou spíše jiné než škola.. Poradit ti ale neumím. Držím pěsti ať se vše brzy vyřeší. ![]() |
| Blanče | 42184 |
|
|
12.12.2022 13:43:20
Irni ad studium, souhlasím a podepisuju
. Synátor právě poprvé přerušil a už se tam nevrátil a po druhé se nechal vylít snad schválně (protože začal zároveň pracovat, zapsal si nejnižší počet kreditů který si myslel že stačí. Nechali ho to zapsat, v zápočťáku měl vše splněno i se zkouškama a na začátku ledna přišel na to, že na tomhle oboru je minimum jiné a chybí mu 2 kredity. Odmítl podat žádost o výjimku, předpokládám, že by ji dostal - ať už že by mu je posunuli do letního nebo ho nechali jít na nějakou zkoušku s pozdním zapsáním nebo mu zpětně uznali něco z minula. prostě rezignoval a 6 ledna oznámil, že to ukončil, aby mu nenaskakovaly měsíce za nedostudování. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.