| Kaipa | 98564 |
|
2.11.2024 20:07:33
magráto, jsi můj člověk. Kdybych přes den usnula, je mi blbě, bolí mě hlava, prostě nefunguju.
Ovšem včera jsem usnula na sedačce se skleničkou vína. Naštěstí bylo bílé a vylila jsem jen trošku. ![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
2.11.2024 20:06:05
Mně studium baví, jen mám strach z jednoho testu, který vpodstatě nikdo nedá na první termín, prý to píšou lidi i desetkrát. Tož na to nemám čas ani nervy furt se jezdit testovat. Test je z Panoramatu české literatury, což je 900 stran. A k tomu samozřejmě další práce a zkoušky.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
2.11.2024 20:00:53
Vážný, mně ten jínan kdysi zabíral. Zabíral i dědovi, když jsem mu ho koupila, ještě to tu vůbec nebylo známé. Já jsem po dědovi celkem bylinářka od dětství, jínan jako strom mám ráda odjakživa, takže bych o účincích určitě věděla. Děda už byl nic moc, skoro nemluvil, nechtěl jíst, problém s hygienou... Přinesla jsem tinkturu z ginkga, teta mu to kapala nenápadně do kafe. A po nějaké době děda začal nadávat na politiku a tetě jednou ráno řekl, že mu ještě nedala do kafe ty kapky na hlavu. Teta to kapala co nejnenápadněji, rozhodně mu neřekla, k čemu to je, protože odmítal cokoli užívat. Tu souvislost vypozoroval sám.
S jínanem mám jasno, ten brát budu, díky němu jsem kdysi na VŠ zvládla anglinu, která pro mě bez jínanu byla nepřekonatelnou překážkou. Jen jsem doufala, že někdo dá tip, který preparát je dobrý, a jestli jsou lepší kapsle, nebo tinktura. |
| byvala radka | 154149 |
|
2.11.2024 19:59:58
A do toho jeste studujes? To mi prijde jako masochismus
Vim, co to je nevyspani, kdyz cele telo svedi a pul noci probdis nebo se co hodinu budis. Hnus. Horko tezko jsem zvladala praci (delam hlavou a podstatou prace je soustredeni a premysleni), doma uz jen zakladni prace. Dalsi studium si u toho nedovedu predstavit ... |
| magrata1 | 95172 |
|
|
2.11.2024 19:50:45
Já mám se spánkem problém. Budím se několikrát za noc, abych se promyšleně otočila, kvůli Berchtěrevu jsou noci jak na Záhořově loži. Spánek neovlivním. Kafe piju max. jedno kolem poledne, spát chodím kolem 22. hod., přesto spím tak 5 hodin. Zdřímnout si přes den nemůžu, to mi nedělá dobře od dětství, bolí mě z toho hlava a je mi celkově zle.
|
| Vážný2 | 158667 |
|
2.11.2024 19:47:10
Taky teď po menší operaci v narkóze nic moc, jako IT to poznám až moc dobře.
A jinak beru Gingo Biloba, čili Jinan Dvojlaločný. Snad to na tu hlavu pomáhá dovopravdy... Dvakrát mi dělaly testy na demenci před pár lety, jednou tam byl výrazný náznak v jedné oblasti, ale pak to zopakovaly po návratu z lázní a nic. Tak mi tvrdí, že je to stresem. Fajn, a co s tím, že... BTW, když dědu babička tím Algifenem uspala na 20+ hodin (on nebyl zvyklej), tak po probuzení byl najednou docela inteligentní, podstatně se mu ten Alzheimer zlepšil, přestal mu krást slova. Ale stejně nám nadává, že ho pohřbíváme, že dostal dárky k Vánocům už v listopadu (novou televizi), že ho furt otravujeme, jak se cítí atd. Že za ním přišla doktorka z mobilního hospicu. Že mu nic není. Při rozhovoru s ní nebyl schopen dát dohromady, ani to, že má raka... |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.11.2024 19:44:21
Já bych vsadila prvotně na spánek než bičování mozku nějakými preparáty.
Úbytek mentální kapacity na sobě po padesátce nepozoruji, ale úbytek energie ano. A myslím, že to platí pro většinu lidí. |
| Bára + 4 | 20280 |
|
|
2.11.2024 19:42:01
Magrato, tak to se ani nedivím, jak píše Kat, máš toho naloženo. Dneska regeneruj (jestli to ale jde)
|
| K_at | 121378 |
|
2.11.2024 19:38:47
Magrato, nevím, co ti napsat. Nejsi prostě robot. Nějak moc nevím, co po tom svém těle ještě chceš, čoveče.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
2.11.2024 19:37:34
Já jsem právě tak vyšťavená, že po návratu z práce už většinou jen tupě čumím. V 18 hod. jsem se vrátila po dvou dnech školy, měla bych dávat do kupy školní časopis a nejsem schopná. Četba? Dvě věty a spím. Tak vkládám naděje do kombinace jínanu a maté.
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.