| tánik | 72266 |
|
|
3.5.2008 19:01:17
ahojky, tak v našem rodinném lékaři jsem našla, že dítě už není infekční, jakmile se objeví vyrážka, v tuto dobu už obvykle nemůže nikoho nakazit.....
jak to bylo u nás vůbec nevím, tyhle nemoci malý hodně rychle přecházel... ahojky a ať se malý(á) rychle uzdraví (omlouvám se nepostřehla jsem jestli malý nebo malá ![]() |
| ivaxx | 44192 |
|
|
3.5.2008 13:10:28
Děkuji za příspěvky. Malého si samozřejmě nechám doma, ale s tou infekčností jsem opravdu dost na vážkách. Infekční to zcela jistě dokud se neobjeví vyrážka. Což je asi ten největší problém jako u neštovic. Po objevení vyrážky naše servery uvádí, že to infekční je stále. Nicméně, vzhledem k tomu, že na všech serverech jsem našla naprosto totožné věty, domnívám se, že je to informace z jediného zdroje. Naproti tomu, všude kam jsem zadala "fifth disease" se mi objevila informace, že to je infekční pouze do objevení vyrážky, pak už nikoli. Přičemž zdroje i formulace byly různé. Vyrážka se prý může objevovat i po několik následujících týdnů, ale je to už jen reakce na prodělanou infekci. Suma sumárum - v Češi jsou infekční stále, Američané a ostatní národy jen do vyrážky :o).
|
| parishilton | 68982 |
|
3.5.2008 11:56:43
My jsme se z toho také zrovna doléčili.Dcera si též přinesla pátou nemoc ze školky,kde ji měl nějaký chlapeček,a měla ji téměř dva týdny.Má docela dlouhou inkubační dobu,protože dcera již asi deset dní do školky nechodila,když se to u ní projevilo.Teploty také neměla,ale měla krvavě rudé tváře,jak když vezme tmavě červenou barvu a natře je,a několik dní měla vystouplé pupínky na rukách,po celých pažích až na zápěstí,na hrudníku a na zádech,tam trošku v horní části.Pak jí začaly malilinko na rukách mizet,ale zase se objevily na břiše a nohách,tam už vypadaly jako ploché splývající fleky.Skutečně na to žádná léčba není,pouze něco na svědění,např.zmiňovaný Fenistil,a nemoc je opravdu infekční,takže být doma dokud vyrážka nezmizí.U dcery to trvalo dva týdny.
|
| Jana+Eli+Vojta | 61280 |
|
|
3.5.2008 10:41:33
My jsme byli zavření doma po celou dobu vyrážky. Dr. říkala že je to infekční. a dávala jsem Fenistil kapky, aby to nesvědilo
|
| ivaxx | 44192 |
|
|
3.5.2008 10:27:53
Dobrý den. U syna ve školce řádí 5. nemoc - vyrážka na obličeji, později na rukách a nohách, většinou bez teplot. Dnes jsme zjistili, že to syn chytil také - nemá vůbec teplotu, nic kromě vyrážky v obličeji na něm nevidím. Nevíte někdo, zda dítě může ven? A do kdy je to nakažlivé? Na internetových českých stránkách se píše, že po dobu vyrážky je nakažlivý a má dodržovat klid. Na anglických stránkách jsem nalezla, že je nakažlivý do nástupu vyrážky a léčba není žádná. Tak vůbec nevím, co mu mohu dovolit.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.