| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Spála

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1262  [Dalších 1012 >>]
withep 93862
28.10.2013 8:31:56
Vidíš, a já byla v pěti letech se spálou hospitalizována na infekčním, ani návštěvy za mnou nemohly ~d~

Bylo by fajn, pokud by to bylo něco jiného. Mrňous neměl ani teplotu (asi - normální teploměr nemůžeme najít a babička nám půjčila nějaký spešl ucho-čelní, na který jsme zřejmě málo inteligentní, když se hodně snažíme, naměří až 35 stupňů ~k~)
ChemicalJane + 4 86738
28.10.2013 8:17:53
O nebezpečnosti toho stretpokoka se shodlo vic lékařů a zkušených? Me zakhle vydesili na ORL kvůli pyogennimu streptokokovi, ze jsem mela pocit ze me skoli hned co vyjdu z ordinace a ve finále jsem zjistila, ze sice jako fajn breberka to není, ale na vyriznuti pomalu půlky krku to fakt není... od te doby jsem taková neduveriva na takovyhle info a mohutné ověřují u velmi zkušených lékařů!
ChemicalJane + 4 86738
28.10.2013 8:12:08
Dcera mela "originál" spálu... ptala jsem se, jestli to mohu očekávat i u syna, potažmo nas dospělých..a řekla mi, ze se za celou svoji kariéru nesetkala s tím, ze by spálu v rodině melo od sebe chycených víc lidi... a mela pravdu.. syn byl sice nějaký nakraply, ale u něj to ani na atb nebylo, dospělý jsme neměli nic, a to jsem byla již těhotná (o to mi šlo nejvíc, neohrozit prcka)... takže asi to bude to co u nás, jsou nakraply, ale nic dramatického...

Brzsje uzdravení!
Aefik 18295
27.10.2013 19:13:50
Tak pokud budou deti relativne v klidu doma,tak bych na pohotovost taky nejezdila,tam hrozi,ze by mohly chytnout jeste neco horsiho,do stredy to vydrzi v pohode (nejstarsi syn to prechazel cca mesic~f~) Moc preju,at se ATB vyhnete~x~
withep 93862
27.10.2013 18:58:10
Jo, to jistě udělám, ve středu jdeme na kontrolu. Zítra je svátek a v úterý neordinuje, tak to leda se vnutit jinam nebo na pohotovost. Díky ~x~
Aefik 18295
27.10.2013 18:55:08
Myslim,ze kdyz je ten streptococ A asymptomaticky,tak se s nim organismus muze casem vyporadat sam,presto bych se radsi poradila s pediatrem,co on si o tom mysli a jaky navrhuje postup~x~
withep 93862
27.10.2013 18:29:13
To je to, co nevím. Zánět srdečního svalu nebo ledvin jako následek neléčené spály beru velmi vážně. Jen jsem nikde nenašla, jestli hrozí, i když se nejedná přímo o spálu (prostě zda je jejich příčinou spála jako jeden z projevů toho streptokoka nebo streptokok samotný).
Aefik 18295
27.10.2013 18:22:20
No my jsme ale priznaky meli,sice ja s mladsima detma nijak zavazny,ale (mame ruzny lekare),vsichni zbystrili pri vysledku Streptococ A~d~je nebezpecny tim,ze muze prejit na ledviny nebo na srdce.Navic bylo potreba vsechny prelecit,jinak bysme si to mohli predavat donekonecna.

Jinak ATB taky neberu rada,mali kluci je meli poprve v zivote a ja se jim taky snazim vyhybat,ale momentalne je beru potreti za tri mesice,coz je otresny,uz se vezu~n~v srpnu zanet mocaku,v zari ten streptokok,ted opet zanet mocaku~a~bez nich bych to asi nedala.

Opravdu doufam,ze uz se Strept.nevrati,pry ma tendenci se vracet...no asi jako ten v pochve~7~
withep 93862
27.10.2013 18:07:50
Já vím, a nebo i zánět středního ucha. Ale tohle nevypadá tak dramaticky, já si alespoň angínu matně vybavuju jako něco mnohem horšího.
withep 93862
27.10.2013 18:04:50
Nemyslím si, že by člověk měl brát ATB jen proto, že mu našli něco ve výtěru. Pokud není nemocný. Nebo nutně musí být bacilonosičem a ohrožuje okolí? Mám za to, že původci nemocí mezi námi normálně jsou a ne vždy způsobí nemoc a ne vždy je nutné (nebo má smysl) je likvidovat. Ale určitě záleží na tom, o co jde, zrovna ten streptokok - to nevím.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1262  [Dalších 1012 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.