| Carculca | 59386 |
|
|
2.8.2013 15:05:38
Jak to, že není str. pyogenes spálový bacil? Mluvila o tom i lékařka a i na netu nacházím stejné informace, že streptococcus pyogenes je známý jako spálový bacil.
Dcera ho zřejmě chytila v Řecku na dovolené, odkud si ho přivezla v podobě impetiga, byl ji zjištěn ve stěru z kůže z ložiska impetiga. Od dcery prý snad dle Dr. chytil streptoccoca i syn, u něhož vyvolala angínu. No a mě začalo pobolívat v krku a byl mi nakonec z výtěru z krku zjištěn taky. |
| .kili. | 125672 |
|
2.8.2013 14:27:36
"dnes zjištěn Streptestem Str. pyogenes (spálový bacil), lehce mi bolí v krku a mám zvýšenou teplotu (37,2°C). Pokud dnes v pátek začnu brát ATB, budu moci jít v pondělí do zaměstnání, nebo budu stále infekční"
- Streptococcus pyogenes není spálový bacil - při řádném užívání PNC je infekce GAS zdolána po 24 hodinách |
| A |
| • |
2.8.2013 14:17:27
ATB by mela zabrat do tri dnu a pak bys mela byt neinfekcni. Samozrejme se musi ATB dobrat.
|
| Carculca | 59386 |
|
|
2.8.2013 13:45:24
V krku mi byl dnes zjištěn Streptestem Str. pyogenes (spálový bacil), lehce mi bolí v krku a mám zvýšenou teplotu (37,2°C). Pokud dnes v pátek začnu brát ATB, budu moci jít v pondělí do zaměstnání, nebo budu stále infekční a neměla bych mezi lidi chodit?
|
| .kili. | 125672 |
|
13.6.2013 22:45:44
opr. - parvovirový (P. B19)
|
| .kili. | 125672 |
|
13.6.2013 22:43:47
obrázky se mi neuzobrazují dost dobře na to, aby byly seriosně hodnotitelné, ale jako spála mi ta vyrážka nepřijde, spíše jako pravovirový erythem
|
| Zuzana Havlíková |
| • |
13.6.2013 21:46:18
Asi šlo pravděpodobně o spálu ale jednou měl náš syn
nemoc ruce-nohy-ústa. Už si nepamatuji jestli měl teplotu ale měl drobné puchýřky na rukou a nohou a strašně ho to svědilo. Drbal se i ze spaní. Po týdnu sem mu kůže v daných místech taky oloupala. Tak to je ještě jedna nemoc, kde se taky kůže oloupe. Nyní řešíme doma jestli mladší nemá náhodou spálu. Taky se nejdřív osypal na krku vzadu pak za den nebo dva měl teplotu 37,7 (teplota jeden den) a teď po dvou dnech po teplotách se osypal na zadečku takový půlměsíce pod plínkou na obou stranách, pak na nohou, rukách a trochu i na těle. Tak uvidíme. Na výtěru byl - výsledky budou zítra. Ještě řeším jestli to není kopřivka - dneska měl jahody. Ale spíš se přikláním k té spále. Má totiž naběhlé mandle a včera a mu museli píchnout ucho. Ach jo, od Vánoc z těch nemocí nevyjdeme. |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
9.4.2013 13:53:39
Tak to prý spála zatím není, měla jsem koupit fenistil a uvidíme.
Prý možná nějaká reakce na virozu, příp. aviváž, apod... tak snad u toho zůstane |
| kikina80 | 87111 |
|
8.4.2013 22:46:30
Nedala bych moc na to kde oficiálně vyrážka spály má začínat a kde se má vyskytovat. Dcera měla vždycky atypický průběh, poprvé jsem nevěděla, podruhé trvala na výtěru a pokaždé jí měla. Běž k dr. a trvej na výtěru! Ta vyrážka je mi hodně povědomá. Ještě se jí koukni na prstíky v okolí nehtů, tam dcera měla taky vyrážku. Pak se jí i osypaly dlaně a zanedlouho se loupaly.
|
| Jana |
| • |
8.4.2013 19:40:51
těžko říct. Vyrážka začíná u spály v tříslech a v podbřišku.
Na omak bývá jako husí kůže. Uvidíte u dr. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.