| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Spála

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 1262  [Dalších 882 >>]
KoproFka 76193
29.10.2012 14:00:15
....já bych počkala a zavolala....
radši mít pár hodin zpoždění, než nasadit blbé léky, podle mne...
linda
  • 
23.8.2012 22:24:03
nám se stalo:mám 6letou dceru,zvracení vysoká horečka..druhý den horečka a obsipané bříško,stehna záda,samozřejmě,že jsem propásla naší mudr.,tak jsem vzala malou na pohotovost..už pouhým okem mudr.prohlásila spála a dala melé injekci penicilinu,na tan jsme chodili 3dny,pak následovala léčba antibiotiky a po 10 dnech dobrý a dva dny nato to má malá nanovo..zvracení,svědění,malinový jazyk a nemáme tam naší mudr.takže zítra jdeme k jiné...myslím si..že mě strašně málo mudr poučily..neřekli mi nic...vše mám z internetu a děsím se,aby jsme to nechytily celá rodina..takže mudr.díky za šíření spály..hola!at žije spála paní doktorko!!Linda
.kili. 125672
21.8.2012 1:45:42
" když si lékař není jistý, znaky nejsou úplně typické a dítěti je lépe, nebude asi velká chyba počkat dva dny a dítě vyšetřit znovu? "

Chyba to být nemusí a může, já bych dva dny nečekal. Pokud máte na mysli spálu, pak buď je oprávněné podezření na ni, nebo není. Pokud je jsou patognomické příznaky nebo je podezření, pak je zahájena terapie s patřičným kontrolním vyšetřením v patřičnou dobu, Pokud není ani jedno ani druhé, pak je na místě pátrat po příčině potíží bez nějaké prodlevy.
.kili. 125672
20.8.2012 16:31:11
" Šlo mi vysloveně o zanedbání spály, neboť jsem pochopila, že někdy lze spálu diagnostikovat jen jeden den a pak už ne."

no to jsem nikde nesdělil, protože byť je to možné, bylo by to zcela neobvyklé

Přehlédnout můžete rannou spálu.
.kili. 125672
20.8.2012 14:21:04
"neměl bejt důvod dávat na všechny banální záněty ATB. "

to ovšem ani nikdo nečiní, antibiotikum není protizánětlivý lék
.kili. 125672
20.8.2012 14:19:29
nepřestanu dávat když zaberou, ale nevím kolik dní "

jak jsem již psal, deset dní
.kili. 125672
20.8.2012 14:18:18
- " že by běžný rodič poznal, kdy jet k lékaři, tím si teda jistá nejsem, "

je možné, že si tím jista nejsem, nic proti tomu

- " Na pohotovost bych jela fakt v nejhorším, dokonce si myslím, že od toho pohotovost tak je, jinak bych počkala na pondělí. "

jistě si můžete počínat dle vlastního rozhodnutí, jen bych dodal inforaci, že
"v nejhorším" by bylo spíše vhodné přivolat ZZS

- "by ale podle vás mohlo být často pozdě, resp. už by příznaky nemusely být vidět."

jednak nikoli podle mne, jednak nesdělil jsem, že často, kdežto že je to možné,

- "Prošla jsem dvěma pediatry a oba po telefonické konzultaci říkali, že máme čekat tři dny. "

je to možné, já zase nemám telefonické rady péče o nevyšetřené dítě až na výjimky za správné, a to ani z posice PLDD ani z posice dětského lékaře (pediatra)

- " kdyby měly povlaky na mandlích, malinový jazyk, vyrážku, jela bych. Jinak ale ne."

to je Vaše rozhodnutí a nemíním Vás přesvědčovat, že je chybné, byť horečka není spjata toliko s angínou a byť není každá vyrážka spálová

- "Takže ještě nějaký varovný znak?"

je jich řada, horečka nad 40,58 st.C, zvracení, náhlé bolesti hlavy a břicha, zmíněná již vyrážka zejména při horečce, poruchy dýchání a vědomí, bledost, dušnost... vše, co i nijak zdravotní výchovou neovlivnění rodiče běžně poznají pokud se nepokouší o vlastní diagnostické a terapeutické rozvahy
Alraune 129596
20.8.2012 13:17:27
No, naše obvoďačka je i homeopatka, jenže myslím, že stačí pár takovýchle zkušeností a názor lékaře to vychýlí. Koneckonců, dcera mohla skončit s trvalým poškozením ledvin.
Alraune 129596
20.8.2012 13:13:37
To holt musí posoudit doktor, na co ano, a na co ne, každopádně, já po téhle zkušenosti už nic neriskuju, a ani nemůžu.
Alraune 129596
20.8.2012 13:03:44
Každopádně se z banálního zánětu močového měchýře vyvinul zánět ledvin, a vyžádalo si to hospitalizaci a léčení extrémně silnými antibiotiky.
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 1262  [Dalších 882 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.