| jezinečka | 105196 |
|
|
20.8.2012 13:01:19
to já vím, že nepřestanu dávat když zaberou, ale nevím kolik dní
|
| jezinečka | 105196 |
|
|
20.8.2012 13:00:23
bylo mi předepsáno co 8 hodin Ospan 400 a to 6,5ml.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
20.8.2012 12:57:37
Po pěti dnech váhání, přes vánoční svátky.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
20.8.2012 12:51:16
Trochu od tématu,a le nebezpečné to být může. U nás s antibiotiky váhali, nakonec to skončilo těžkým zánětem ledvin.
|
| .kili. | 125672 |
|
20.8.2012 12:34:47
- "A jak se koukáte na postup, že když je jen podezření, nejsou úplně typické příznaky- udělat ten výtěr, mám pocit, že jsou i jakési rychlé testy na streptokoka (nevím přesně co to je- víte o tom něco?)."
na to se raději "nekoukám". Bakteriologické vyšetření z různých důvodů není screeningové a nevzácně dává falešně negativní nálezy. Ony "rychlé testy" nemají extra smysl, falešně negativní nálezy z nich jsou mnohem častější než z kultivačního vyšetření. - " kdy jít raději k lékaři. Bolest v krku+ vyrážka? " naprostá většina rodičů bez jakékoli zdravotní osvěty pozná kdy jít k lékaři. Bolest v krku je možným důvodem, vyrážka by měla být vždy takovým důvodem, pokud se objeví vyrážka u dítka s horečkami, pak by mělo být vyšetřeno neodkladně. |
| .kili. | 125672 |
|
20.8.2012 12:20:03
- "To by pak znamenalo, že je potřeba trefit ten správný jeden den, kdy jít k lékaři, jinak zůstane spála nerozpoznána a je to nebezpečné."
nikoli, takto obecně to konstatovat nelze, kdežto jen část GAS infekcí může být takto nepoznána. - " To by se asi stávalo docela běžně, že k rozpoznání nedojde. " běžně ne, ale stává se to. |
| .kili. | 125672 |
|
20.8.2012 12:09:09
- "Máte k tomu svoje důvody?"
své nikoli, držím se guidelines AAP - "víc doktorů s ATB otálí..." nevím, že to tak je a pokud ano, pak možná proto, že otálí s diagnosou, nicméně podezření na spálu je dostatečným důvem zahájení terapie penmicilinem bez otálení. Jistě by bylo možno polemisvat o tom, co je to podezření. - "je to jedna z cest jak zabránit tomu, aby přestávala působit" no to si nejsem vůbec jist - " myslíte si snad, že za dva dny otálení s ATB dojde v případě angíny k poškození srdce, ledvin či něčeho jiného? A že se proto mají ATB nasazovat už jen při podezření? jednak může, nicméně invasivní GAS infekce nejsou běžné a tak se to nestává, jednak i spála se může projevit jako self-limited onemocnění, takže nález z kontrolního vyšetření za dva dny již nemusí po spálu svědčit ba ani pro podezření na ni, takže terapie nemusí být ani poté zahájena a risiko pozdních (sterilních) následků GAS nákaz ee tak podstatně zvýší |
| .kili. | 125672 |
|
20.8.2012 11:50:54
"se vás vůbec netýkalo"
z vlákna diskuse jsem to pochopil jinak, nicméně to není vůbec podstatné a nijak jsem ani správnost Vašeho náhledu nezpochybnil |
| .kili. | 125672 |
|
20.8.2012 11:48:52
- "Tak "mít podezření na spálu" a "poznat spálu" je dost rozdíl."
To jistě. Na zahájení terapie penicilinem to nemá vliv. - ".. když dítěti se evidentně ulevuje, tak klidně s ATB počkám a zajdu si k doktorovi ještě později," to jistě můžete, já bych nečekal |
| .kili. | 125672 |
|
20.8.2012 11:37:13
- "1)Ten doktor neřekl, že má spálu, ale podezření na spálu"
předepsal penicilin, ˇpři podezření na spálu správně - "2)Mám zkušenosti s tím, že lékaři se mýlí." to je možné - "Nicméně, zakladatelka už to má vyřešené, tak do toho už bych nešťourala. Je to jen reakce na příspěvek" do toho šťourání Vás snad nikdo nenutí. Já jsem reagoval na příspěvek nicku arsiela,Vojta94,Jindra12/9 07. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.