| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Spalničky

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 589  [Dalších 449 >>]
Supermanka 151752
13.3.2019 10:57:19
V lese jsem už chytla spoustu klíšťat. Nepsala jsem, že na mě naskákali ze stromu :) Mimochodem, taky je dobré si přečíst, jaká jsou rizika komplikací a v jakém věku = děti očkovat proti klíšťatům nemá smysl. Ale tak to už si případně dostuduj sama, pokud máš teda zájem ~;)
Martina, 3 synové 101865
13.3.2019 10:53:48
kdybych bydlela v lese, budu očkovat proti klíštěti, pokud bych bydlela na sídlišti, očkovat nebudu.

Jen technická poznámka: klíště nežije na stromech, takže v lese je téměř nemožné je chytit. ~;)
Supermanka 151752
13.3.2019 10:47:49
Martino, to už si musí každý vyvodit sám. Teda já to tak dělám :) Všechna povinná očkování samozřejmě máme! Ale u nepovinných hodně přemýšlím. Např. kdybych bydlela v lese, budu očkovat proti klíštěti, pokud bych bydlela na sídlišti, očkovat nebudu. Pokud bych pracovala ve zdravotnictví, nechám se přeočkovat proti spalničkám, pokud jsem normální zdravý v dětství očkovaný občan, přeočkovat se nenechám. Pokud mě někdo přesvědčí, že vakcina proti HPV má pro dívky, které si nenesou genetickou zátěž, víc pozitiv než rizik, pak nechám naočkat...
Panika nepanika, máme svůj vlastní mozek.
Muumi 41406
13.3.2019 10:47:41
No ono se to mezi dětmi právě moc nechytne. Tam (zatím) protilátky ještě drží. A urgentní příjem FN Motol ani bufet poslanecké sněmovny nejsou typickým příkladem dětského kolektivu, a jak tam měli veselo:(.
Martina, 3 synové 101865
13.3.2019 10:43:45
přeočkování neplánuju, nemám děti a v dětských kolektivech se nepohybuju.

O Sancta simplicitas! (vzpomněla jsem si bezděčně na Kiliho)
Eudo 146355
13.3.2019 10:39:43
jenze ty vedlejsi priznaky nebudou tak vazne, jako eventuelni nasledky te "banalni" nemoci.

A spalnicky nemusich chytit jen v detskem kolektivu… Muzes je chytnout cestou v letadle na dovolenou/z dovolenou od nekoho v inkubacni dobe…

Tak treba u nas momentalne hledaji cestujici z lode mezi Stockholmem a nakou tou baltickou zemi. Jeden z dospelych cestujicich totiz onemocnel spalnickami.
Muumi 41406
13.3.2019 10:39:34
Děkuji, nechtěla jsem tě zpovidat :) napsala jsem to lehce blbě, pardon. No vidíš, to je rozdíl ani ne jedné generace, a jak jsme zapomněli a už vůbec nevíme, o co go... Mimo téma, bliju z návrhu nového zákona o tlumo! A obávám se, že v této podobě fakt projde...
nordica 81215
13.3.2019 10:36:44
Muumi, přibližně jako Analfabetě, lehce přes 60 a tehdy se opravdu neočkovalo. Jinak jsem byla úplně bez dětských nemocí, jen ty plané neštovice holt přišly v 19, akorát na přijímačky na VŠ.~;) Ale o mých spalničkách se v rodině vyprávěli hororové historky, takže bych byla v jakékoliv zlehčování velmi opatrná.
Martina, 3 synové 101865
13.3.2019 10:35:05
zjistit, jestli je statisticky větší šance chytit tu nemoc nebo mít vedlejší příznaky po očkování

Jaký poměr obou rizik je možné považovat za přijatelný?
Alca 145121
13.3.2019 10:33:48
Lído

ani se nedivím, že to nepoznali.V roce 2014 dokonce jeden lékař ordinoval osypaný - prostě se nepředpokládalo, že by spalničky někdo očkovaný mohl chytit......

Jinak já přeočkování neplánuju, nemám děti a v dětských kolektivech se nepohybuju. Ale kdyby na to došlo, nechala bych si udělat protilátky. Jo a běžné dětské onemocnění to bylo, jenže to běžně znamená, že s ehojně vyskytovalo, ne že bylo banální.....
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 589  [Dalších 449 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.