| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Spalničky

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 589  [Dalších 459 >>]
Alca 145121
13.3.2019 11:38:41
Martino

to není iluze, to je vážení rizik. Moje riziko nákazy a přenosu je mnohem mnohem nižší, než třeba u pracovníka ugentního příjmu. Jsem ráda, že se mi imunita dala tak nějak do kupy, takže si jí nehodlám zase rozhodit kvůli minimálnímu riziku.

Muumi 41406
13.3.2019 11:30:03
Jako paní KP odešla??? No, tak to je blbý... A bohužel prošlo to třetím čtením a obávám se, že teď už to fakt tak bude. A ano, můžeme částečně poděkovat některým nepoctivym znalců. Přesto nám tam navrhuji nižší odměnu, než jim. Ach jo.
Já jsem právě nepotkávala skupiny omladiny ani v zoo, ani jinde, tak mám právě ten dojem, že už nejsme in.
Inu, práci zdar :) a díky.
Martina, 3 synové 101865
13.3.2019 11:26:54
že nemám koho případně ohrozit (protože nejzranitelnější jsou malé děti)

To je iluze. Ono to skáče z člověka na člověka - takže snadno nakazíš někoho, kdo to dítě má. ~d~
Martina, 3 synové 101865
13.3.2019 11:24:46
já měla odložený i tetanus

Zrovna u tetanu je to jedno, ten se nepřenáší mezi lidmi, epidemie nevyvolává - ten bych klidně dala jako nepovinný. Tu klíšťovou encefalitidu taky. ~x~
Alca 145121
13.3.2019 11:23:09

P.S. S těma dětma a dětskýma kolektivama jsem to myslela hlavně tak, že nemám koho případně ohrozit (protože nejzranitelnější jsou malé děti). Mít doma malé, neočkované dítě, tak uvažuju jinak. Pracovat v jeslích/MŠ (tady jsou od roku) tak to taky beru jinak. To samé pracovat jako zdravotník. Takhle si můžu dovolit se rozhodovat jen dle toho, co je nejlepší přímo pro mě.
nordica 81215
13.3.2019 11:20:52
Muummi, nic se neděje, já jsem se svým věkem tak nějak sžitá :-) Jinak ale dost průšvih, odešla vedoucí tlum.a překld. oddělení Krajského soudu, což byla naše velká opora a neustále připomínkovala ten paskvil, který chtějí přijmout. Děsím se toho. Pořád spoléhám na to, že vzhledem k důležitějším zákonům a nápadům některých ministrů spadne tohle znovu pod stůl. Dost nám zavařili znalci s jejich pochybnými posudky. Pokud jde o jarní prázndniny - nic (naštěstí) - už nejsme v módě a jsem za to moc ráda. První školní skupinu s běžným programem budu mít přísší týden. Celkově to ale nějak ochabuje, no, z mé malé skandinávské země už tady určitě všichni byli - několikrát :-)Pokud naskočíš na podzim, tak se třeba někde potkáme - ty trasy a výlety se zas tak moc neliší. Omlouvám se ostatním za plevelení, s Muummi se tu nepotkáváme tak často.
Alca 145121
13.3.2019 11:17:12
Martino,

já měla odložený i tetanus, protože imunolog radši nechal udělat protilátky, než aby mi doporučil se nechat rutinně přeočkovat. Myslím si, že tohle si prostě musí každý zvážit sám podle svého vlastního stavu, současného způsobu života aj.
Supermanka 151752
13.3.2019 11:08:16
Hlavně senioři by se měli nechat naočkovat.
Bohužel musím pryč, jinak bych ráda diskutovala dál.
Jsem příznivcem očkování, ale ne na každý prd. To píšu obecně, ne konkrétně k těm klíšťatům. já očkovaná na encefal. jsem, moje děti ne. Doporučím jim to až v pozdějším věku, když budou mít zájem. Taky jsem byla matka, co by do dětí narvala všechno, naštěstí jsme měli opravdu super dětskou doktorku, která byla ochotná diskutovat a vysvětlovat.
Eudo 146355
13.3.2019 11:01:22
"děti očkovat proti klíšťatům nemá smysl"

ne?
Napr. v Rakousku je v kazdem baraku ve mestech koncem zimy cedule, aby lidi nezapomneli ockovani proti TBE. Jako teda od malicka. Muzou to totiz chytnout i v parcich...
Muumi 41406
13.3.2019 11:00:46
Nordico, ještě druhá mimo téma. Jaké byly letos jarní prázdniny? Divočina jako vždy? Nebo už Praha vyšla z módy? Plánuji naskočit "do služby" během podzimu, tak ať vím, co mě čeká :).
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 589  [Dalších 459 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.