| Paulis | 44845 |
|
|
19.7.2013 11:04:18
Zkuste Mykoexpert. Je normálně k dostání v lékárně bez receptu. Nehet se musí zbrousit, tím zbavíte nehet ochránné krusty a vodička se dostane do nehtu co nejvíce.
Chytrá houba - někdo si jí chválí, někdo naopak nadává že nezabrala. Spolupráce s kožním občas příšerná, takže tady bych dala na doporučení. Kolikrát zbytečný a drastický zákroky, když nejsou potřeba a naopak, jasnou mykozu. tvrdí že není. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
19.7.2013 11:01:21
Fuj - to mi taky právě říkala, že bude muset. Když by se mě chtěla dotknout, dala bych jí opravdu ránu.
To jsou metody jak ze středověku. |
| withep | 93862 |
|
|
19.7.2013 10:59:04
Batrafen jsem kapala dlouho, pomáhalo to, ale ne úplně. Plísěň tlumil, ale nezlikvidoval.
|
| withep | 93862 |
|
|
19.7.2013 10:57:43
LoraX - měl to jen na nehtu, nebo jen na části nehtu? Já mám ten nehet postižený celý, takže i to lůžko nebo jak se tomu říká, odkud vyrůstá. Nehet se s tím Canesporem změkčil jeho velká část se dala odstranit (seškrabat), ale dál narůstal nový - nemocný nehet
![]() |
| Rekka | 99639 |
|
|
19.7.2013 10:43:45
Lekarka pravdepodobne nasadi leky (3 mesicni kura), roztok a mast Betrafen a pak doporuci dodrzovat tyto zasady:
- nosit otevrenou obuv tak, aby byly vsechny prsty volne - prat ponozky na 60°C a vymachat v octove vode - pouzivat sprchovy gel - mydlo s PH 6-6,5 (a to i na telo) Je to zdlouhave a vetsinou pro lidi nachylne k plisnim na cely zivot. Plisen je infekcni, takze by matka nemela navstevovat bazeny, sauny apod. a mela by dodrzovat prisna hyg. opatreni, pokud zije s nekym v jedne domacnosti. |
| Anča123 | 73304 |
|
|
19.7.2013 10:36:42
Ahoj Hanko, hodně záleží, kam maminka půjde. Já odeslala 70letého tatínka se stejným problémem ke kožní, ta mu dala vodičku a doporučení na chirurgii. Tam mu bez nějakého úvodu nehty vytrhali. Lokální anestezii sice dostal, ale popisoval mi to dost barvitě, něco takového prý ještě nezažil
. Na druhý díl trhání se z pochopitelných důvodů nedostavil, poté jsme se dostali na kožní v Motole, dostali mast a vodičku, to pomáhá. Informace k péči - nehet se má brousit, je-li ztluštělý - i zvrchu. Z mé zkušenosti - na péči o nehty maminky dohlédni. |
| Nella+2 | 28691 |
|
|
19.7.2013 10:15:57
díky, určitě vyzkoušíme.
|
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
19.7.2013 10:13:28
Nám to zabralo bezvadně. Synek si ukopl na bazéně nehet, takže tam měl krevní sraženinu a chytil do toho plíseň. Po dvou aplikacích se to přestalo šířit, a pak už jen odrostl ten zabarvenej ukopnutej nehet (pod ním vyrostl novej zdravej). Zabralo to i mámě, zabralo to strejdovi. Bezva věc.
|
| Nella+2 | 28691 |
|
|
19.7.2013 10:11:54
Kopřivo opravdu to funguje? manželovi nepomohli ani na kožním, má nehty na nohách hrozný. Koupím to hned.
|
| withep | 93862 |
|
|
19.7.2013 10:08:51
Taky teď matlám tea tree, snažím se alespoň jednou denně před spaním, a zdá se, že pomáhá. Předtím jsem zkoušela chytrou houbu (ale musí se to třikrát a já to dala jen jednou nebo dvakrát), canesten (nebo canespor?) sadu na nehty... a nic. Nejdůležitější asi je vydržet třeba půl roku, protože nehty na nohou rostou pommmallllinku...
K doktorovi se mi tedy nechtělo, jsem hrozný "pacient". Já bych měla regulační poplatky dostávat, ne platit ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.