| K_at | 121378 |
|
8.9.2024 11:55:48
Malý počet slov. A problém s tím, jak je nahnat.
|
| Federika | 14090 |
|
|
8.9.2024 11:49:45
Moje známá má dva kluky, chytrý, oba problémy s čj, oba neudělali sloh u maturity.
Chodili pak na nějakou tu přípravku, komerční,individuálně, u nich to myslím bylo "Populo", ale je jich víc. Připravoval je někdo, kdo přímo opravuje ty slohy, ví přesně, co tam má být a nemá ,naučí je nějaký ty vsuvky,kam a jak přidat adjektiva, co přesně musí obsahovat jednotlivé slohové útvary... Oba pak prošli bez problémů. Určitě bych udělala něco takového. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
8.9.2024 11:43:52
Ať se podívá n Básníky, myslím, že je to v prvním dílu, úplný návod. Nepamatuju si to přesně, ale je to něco ve smyslu, tráva je zelená, nebe blankytné, práce povznášející. Prostě ke každému podstatnému jménu přidat přídavné.
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
8.9.2024 11:40:36
počet slov? nerozumím, ale možná bych jí doporučila PPP, dalo by se pak zajistit nějakou formu pomocí
pokud je problém v počítání slov, dělat čárky po deseti pokud je problém ve vymýšlení slov, snažit se už teď co nejvíc přidávat přídavná jména k podstatným a jestli potřebuje spíš naopak zkrátit text, tak i na tom pracovat už teď, jak by se dal tento odstavec zkrátit na jednu větu, co je tam důležitý a co nebude chybět |
| K_at | 121378 |
|
8.9.2024 11:21:11
Pro jednu slečnu sháním tipy, jak si poradit se slohovými pracemi (SŠ, maturita atd). Bude tam nějaká dys, problém není pravopis. Problém je požadovaný počet slov.
Pokud byste měl z praxe někdo nějaké tipy, budu ráda. Děkuji. P.S. Není třeba řešit kdo, co a proč. To není podstatné. |
| Majákova | 43170 |
|
|
11.4.2024 13:02:37
Přesně 👍
|
| Buřt | 147593 |
|
3.4.2024 7:44:54
Lído, to jsi napsala moc hezky. Rodič musí v určitý okamžik přestat tak moc pomáhat, každé dítě nebo student si musí najít svůj způsob fungování.
Stejně tak souhlasím s tím, že ty poruchy pozornosti, Add a ADHD apod. jsou rozloženy po spektru děti, spousta z nich i nás dospělých je někde na hranici, myslím, že máme někdy zbytečnou tendenci dívat se na to hodnocení z poraden jako na slovo boží, jako by verdikt ADHD byl buď ano nebo ne a bylo to jasné. Dnes už se o autismu mluví jako o spektru poruch, od těch nejtěžších případů po nějaké izolované příznaky, úplně stejně to podle mě je s poruchami pozornosti, dyslexiemi apod. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
3.4.2024 6:30:59
Bouřko, můj mladší syn má poruchu pozornosti též.
Vím, že to pro ně není snadné. Bylo na něm si najít něco co mu bude fungovat, aby byl soběstačný jedinec. Dostal x návrhů, že vůbec netušíme co by mohl používat. je třetí/čtvrtý(ani nevím) rok v práci a asi ok. Ale i tento člověk se musí naučit fungovat. Po roce jsme se s takovým kolegou rozloučili, to opravdu nechceš mít za kolegu v práci.Já mám čerstvou zkušenost, kdy jsme málem skončili v blázinci. Neopravený výkresy, protože si všechny změny nenapsal/neudělal. Neopravil soubory pro programování, protože neudržel myšlenku. Nepamatoval si kdy to musí odevzdat, případně kde najde kam se kouknout. Pak jsme se jednou bavili a zjistilo se, že mu maminka kontrolovala úkoly ještě na střední škole. jinak zastávám názor, že každý člověk má svým způsobem poruchu pozornosti, ale na různé věci. Na tváře/čísla/ barvy/tvary/místa a podobně...... |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
3.4.2024 6:18:01
Yuki, já už jsem na seznamu zlé tety 25let.
KAmarádky dávno říkaly svým potomkům: " asi půjdeš na převýchovu k tetě Lídě" (takže horší už to být nemůže) ![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
30.3.2024 12:31:31
toto jsem odmítla s dětmi dělat, zbytečný stres, děcko se sice naučí nějaký ty encyklopedický znalosti, ale zeptej se ho na ně měsíc po testu, možná už týden
navíc se při práci dvě hodiny do školy odpoledne doma dostane do kolotoče, kdy musí být přetažený, mít pocit neúspěchu a rozhodně ho učení nebaví, je jen otázka času, jestli tento způsob odmítne v 7. nebo až 9. třídě než se takto vzájemně stresovat, je nejmladší na hotelovce a máme doma klid a dobrý vztahy, on nemá problém se sebevědomím |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.