| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 464  [Dalších 274 >>]
Květulina+3 54769
15.7.2012 21:15:01
Fill, tak to tak nějak postupně vypilujete, ze začátku pozvolna s ní dělat kreslení, korálky apod., uvidíš, že časem si najdete svůj systém.

Jinak jestli jsi z Prahy, tak doporučuji ortoptiku v Motole sestru Malcovou, chodíme k ní již dlouhio a jako očního lékaře taktéž v Motole jejího manžela MUDR. Jiřího Malce - je výborný.
fillantropus 129550
15.7.2012 21:13:12
dcera má mít okluzor od rána do večera.
fillantropus 129550
15.7.2012 21:12:30
učitelka, kterou bude dcera mít, je prý skvělá, plánuju jí hned na začátku nějak motivovat, aby dceři třeba jednou denně brýle vyčistila. Uvidíme. Iluze si taky nedělám.
Katze 129544
15.7.2012 21:12:01
Máš na mysli školku pro zrakově hendikepované děti nebo si nerozumíme? Jinak co se tupozrakosti a zvyšování dioptrií týče, největší napětí přichází kolem puberty, tam jdou někdy dioptrie nahoru a víc se to hlídá. Já s tím problém neměla. Vlastně jediné, co mě na tom vždycky štvalo bylo to, že nehrozilo, že se mi oči samy od sebe brýlemi zlepší. Vrozená vada~:(
Květulina+3 54769
15.7.2012 21:11:03
- Tupozrakost a oční vady, které jmenuješ, nejsou důvodem k integraci dítěte. Myslím, že není důvod ani vytrhávat dítě z normální školky (naše malá ve školce okluzor nenosila, jen doma po příchodu ze školky).

Procvičujeme tak nějak běžně, nepočítám to na hodiny, prostě, když je doma, má okluzor a tím pádem oči cvičí. Ono zase nemůžeš to všechno strhat, abys jí to neznechutila.

Jinak co se školky týče, tak si nedělej žádné moc velké iluze, naše malá měla vždycky brýle jako prase.

fillantropus 129550
15.7.2012 21:10:50
tyhle články jsem všechny četla, dcera má prý zanedbanou těžkou tupzrakost, která se neodhalila- tvrdí poslední doktor, přesto že jsme byli před 1,5 rokem pečlivě vyšetřeni v centru zrakových vad. Každopádně nalepovací okluzory jsme zkusili dva typy. jeden je šílený, druhý nám vyhovuje. Mám už i ten látkový, nasazovací na brýle. Ale má si na brýle 14 dní zvyknout, než bude okluzor nosit.
Katze 129544
15.7.2012 21:09:01
http://www.zeny.cz/clanek/zdravi/tupozrakost-se-da-lecit-musi-se-ovsem-odhalit-vcas
Jinak opravdu nedoporučuji ty nalepovací okluzory, mám na to příšerné vzpomínky, podrážděná kůže, hnus. Lepší jsou přísavky na brýle.
fillantropus 129550
15.7.2012 21:08:41
dioptrií má jen 4. Do oční školky chodí i děti s menšími dioptriemi úplně běžně. Některé oční školky mají i programy, že se do nich dá docházet třeba jen jednou týdně a takovou já hledám, nechci já dávat z její školky pryč.
Katze 129544
15.7.2012 21:06:52
Kolik má dioptrií? Co se okluzoru týče, není to žádné drama. Speciální oční školu? To opravdu?
fillantropus 129550
15.7.2012 21:03:40
ahoj,
ještě než se nám podaří se přihlásit k nějakému ortoptikovi- mají dlouhé čekací doby- ráda bych začala s dcerou pracovat. Nějaké pomůcky jsem dneska zakoupila (lovení rybek magnetem, vyšívání, navlékání) atd.
Ale mám pár dotazů.

-kolik hodin denně vám radili oči procvičovat. Tím myslím cílená cvičení zaměřená na zrak- vymalovávání, vyšívání atd. Bojím se, abychom zpočátku oko moc neunavovali.

-doporučil někdo vašim dětem speciální oční školku ? Jakou, jak to probíhalo. V Praze několik očních školek je, ale dcera je velmi šikovná, nevidím důvod vytrhávat jí z běžné školky.

-doporučili vám kvůli tupozrakosti odklad školní docházky ? Bylo dítě kvůli tupozrakosti integrované ? Případně doporučili vám SPC a speciální oční školu ?

-kde jste sehnali počítačové programy k procvičování očí- jaké máte, kdo vám je doporučil. Kolik hodin denně procvičujete.

Dcera má tupozrakost, šilhavost, astigmatismus a dalekozrakost. Doposud neměla žádné problémy, nevím jak se budou ve školce v září tvářit na celodenní nošení okluzoru s brýlemi. Kupovali jste nějaká speciální čistidla pro paní učitelku ve školce ? Přemýšlím, že školce daruji ultrazvukový čistič brýlí pro všechny děti s brýlemi ve školce.

Zodpovězením mých dotazů mi pomůžete líp se připravit na další návštěvu u lékaře. Díky.

-
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 464  [Dalších 274 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.