| Janoow | 18081 |
|
|
24.6.2012 12:20:44
už jsem to psala v jiné diskuzi, ale rozhodně bych vyhledala ortoptičku/ortoptika! Ty mají s touto nemocí mnohem větší zkušenosti.
|
| Janoow | 18081 |
|
|
24.6.2012 11:38:56
stáhni si příručku na této adrese: http://www.ortoptika.cz/web/prirucky-ke-stazeni
a jestli máš možnost nechat dítě vyšetřit tímto přístrojem, tak neváhej! http://www.zrak.cz/ocni-vady/tupozrakost/26-vyseteni-pristrojem-plusoptix.htm Základ je opravdu kvalitní oční lékař/ka a ještě kvalitnější ortoptik/čka - pokud máš kvalitní ortoptičku je to vše na dobré cestě. Poradí vám co a jak a hlavně by jste měli docházet na cvičení, a děcka jsou pěkně pod dozorem, jestli se jim vada zhoršuje nebo zlepšuje. Starší syn má tuto vadu diagnostikovaou od nějakých +- 3,5 let... nyní je mu 8 let a až za poslední cca 2 roky s mu to výrazně zlepšuje. Má brýle od půlky první třídy, předtím neměl, a okluzor nosí jen doma). A pokud už má dcerka brýle je lepší koupit látkový okluzor, je pohodlnější a dělají různě barevné s různými obrázky. Okluzor vůbec nemusí dcera nosit celý den - naopak, ani to mnohdy nedoporučují. Ale zleží co vám řekla nebo řekne ortoptička. Je lepší jej nosit během činnosti jako ne například malování, hraní si se stavebnicema a pod. Syn měl na cvičení doma čtverečkovaný velký sešit a na každé oko měl obtáhnout jednu stránku, prostě propiskou obtáhnout čtverečky..... souvisle čáry od shora dolů a zleva doprava.... Nebo je dobré přes pečící papír omalovávat obrázky. Prodávají spousty takových velkých omalovánek s velkými obrázky, prostě přes ten papír je překreslovat.... Jestli můžu za mě radit - najít hlavně ortoptičku a cvičit. V tomto případě dávám větší důraz tomu co řekne ortoptička než oční lékařka. Ale mi máme obě skvělé a spolupracují, takže už i to je samo o sobě výhra. |
| Š. |
| • |
24.6.2012 8:16:06
Ano, střídali jsme, syn je tupozraký na obě oči, ujíždělo mu jedno. Tupozrakost už máme rozcvičenou, teď řešíme prostorové vidění a aby se naučil používat obě oči a "nevypínal" jedno z nich, tak už nelepíme.
|
| memphis | 118983 |
|
24.6.2012 6:50:59
Lepili jsme poctivě obě dvě očička
Před dvěma lety operace šilhavosti - operovány obě oči Lepíme už méně - ale stále.Kontrola vždy po půl roku |
| vlad. | 38059 |
|
|
23.6.2012 23:42:59
ráda tě vidím ![]() |
| Dooly. | 12201 |
|
|
23.6.2012 23:42:48
syn mel jen na jednom
|
| Dorka |
| • |
23.6.2012 22:38:36
Ahoj, malá má okluzory z w.okluzoraprodeti.cu - mají různé, podlr věku a pohlaví.
|
| Květulina+3 | 54769 |
|
|
23.6.2012 22:26:39
Ano střídáme.
|
| borovice + 5 | 35110 |
|
|
23.6.2012 22:25:13
asi záleží na diagnoze, známí střídají okluzor na obou očích. Dcera má okluzor jenom na jednom.
|
| fillantropus | 129550 |
|
23.6.2012 22:23:37
já jsem ten látkový už vyhledala, ale zatím ho nemáme na co dát. Samozřejmě koupím dceři hned několik, aby mohla módně střídat okluzorky. Jen bych si moc přála, aby se jí nikdo nesmál. Naposledy, když jí někdo řekl, že s ní "neka", tak tři dni probrečela. Je velice citlivá.
Jinak mě do dost překvapilo, kromě neustálého zvrhávání skleniček a naklánění hlavy při kreslení neměla žádné potíže, překrásně kreslí a začíná číst a psát. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.