| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 464  [Dalších 244 >>]
fisperanda 60761
23.6.2012 21:53:33
Dceři (7 let) se moc líbí kluci s brýlema. Říká jim fešáci. Celkově se jí tak moc brýle líbily, až mě dohnala k doktorce s tím, že "Potřebuje brýle", jenomže doktorka fakt odhalila, že blbě vidí. Takže se jí přání splnilo, do druhé třídy pude jako velká frajerka.
Myslím, že konkrétně u nás se nikomu kvůli brýlím, snad ani kvůli okluzoru nesmějí.
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
23.6.2012 21:52:44
tak držím palce. možná to bylo tím, že paní učitelka dětem vysvětlila co to je a proč to má . a u nás ve městě potkávám docela hodně okluzorových dětí.
Anni&Annika 50178
23.6.2012 21:51:03
nevim co je suspektni, ale tupozraka byla moje sestra /je o 10 let mladsi nez ja/. Byla jeste ve skolce cca 5let? kdyz na to prisli a nosila jak bryle, tak okluzor. Co si pamatuju, tak se ji nikdo nesmal. Mamka taky trenovala, poctive nejdir lepila ocicko, pak dohlizela, aby segra nosila okluzor. Segra byla i na nejakem ocnim ozdravnem pobyte....no, jeste asi do 3? ti tridy nosila bryle a pak uz to nebylo potreba. Od te doby je bez bryli a oko vylecene....ale co mamka vsechno se segrou delala za cviky uz nevim, jen vim, ze byla dusledna a segre pomohla~;
fillantropus 129550
23.6.2012 21:50:04
to jsem si všechno přečetla a chystám zařídit. Ještě, že jsem dala v práci výpověď a budu na to mít čas. Ortoptiku někde seženu a holt zařadím do pravidelnýho programu tohle cvičení.

S tím okluzorem fakt záleží na dětech. Mému synovi se nedávno školkové děti posmívaly, když jsem ho vezla v kočáru s vysokou horečkou k doktorovi.

Sama jsem měla v dětsví nějaké potíže se vzhledem a vím, jakk mohou být děti kruté.
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
23.6.2012 21:45:50
nevěš hlavu, nejsem si vědoma, že by se synovi někdo smál za okluzor. Teda nikdy si nestěžoval. spíš bylo slyšet děti jak se třeba rodičů na hřišti ptají co to je. rodiče uhýbali očima a tak jsem odpovídala já a bylo to ok. Doma jsme nějak extra cvičit nemuseli a tak jsme jen hodně četli a skládali puzzle, obrahovali čáry apod. Z doslechu vím , že děti docházeli i na cvičení na ortoptiku a tak různě.
kambala pláááckááá 118391
23.6.2012 21:40:22
~x~
fillantropus 129550
23.6.2012 21:33:27
ahoj,
mé dceři teď v pěti letech diagnostikovali suspektní tupozrakost, na speciální vyšetření ještě jdeme. Hrozně moc mě to mrzí, protože jí má můj muž v rodině a u dcery se to neodhalilo včas. Ve 3,5 letech jsme byli v centru očních vad a nic tam neodhalili.

Zrovna jsem změnila práci a budu mít snad víc času na děti a chtěla bych procvičovat. Co děláte se svými tupozrakoušky za cvičení ? Máte něco speciálního ? Nějaké pracovní listy ?

Dcera je introvertní stydlivá víla, vůbec si nedovedu představit, že bude nosit okluzor. Brýle ano, ale okluzor ne. Bude jediná ve třídě s brýlemi, smát se jí budou určitě, smějou se kvůli mnohem menším hloupostem. Brýle jí koupíme nějaké krásné. Taky mě hrozně mrzí, že jsme jí peskovali za neustálé vylévání skleniček a ona za to možná nemohla.

A poslední dotaz- může se tupozrakost v průběhu dětství ještě vyvinout ? V tom MOtole řekli, že oči jsou zdravé a najednou za rok a půl na jednom oku 3,5 dioptrií ?
verca88 90082
24.4.2012 21:46:29
v Brně je jich dokonce 12, pokud můžete někoho doporučit, budu ráda :-)
verca88 90082
24.4.2012 21:42:04
díky, hned jdu hledat kontakt ~R^
verca88 90082
24.4.2012 21:40:35
právě, že ne, zjistlila jsem až tady v diskuzích, že něco takového existuje, asi budu zítra volat dr. proč nás neposlala ~d~
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 464  [Dalších 244 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.