| Květulina+3 | 54769 |
|
|
23.6.2012 22:22:36
My chodíme s malou i na oční do Motola, k MUDr. Malcovi a nemůžu si ho vynachválit, fakt je dobrý a vůbec na oční v Motole nemůžu říct nic špatného. I tam malá podstoupila v říjmnu operaci strabismu a velká spokojenost s přístupem.
|
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
23.6.2012 22:21:06
Měla bych dotaz. Dcerka (4.roky) dostala od MUDr. okluzor. Má střídat jeden den na pravém oku a druhý den na levém oku. Kontrolu má za půl roku. JAko dg má uveden astigmatismus, dalekozrakost, má 3 dioptrie a doktorka i po roce nemůže přijít na to, které oko pracuje hůř. Nejprve to na přístrojích bylo pravé a na zakrývajících testech je to levé. Takže nasadila léčbu, jak jsem psala shora.
DOTAZ: Je to normální? U doktorky s dcerkou byla moje mamka, máme malé mimi. Teď jak víc o tom přemýšlím a hledám info, tak mi přijde divné střídat oči každý den. Měla jste to některá také tak? |
| fillantropus | 129550 |
|
23.6.2012 22:20:27
Děkuju za radu, Motol máme dobře dostupný. Ona ještě brýle nemá, vyfasovala zatím nalepovací okluzor, brýle jsou v řešení.
|
| Květulina+3 | 54769 |
|
|
23.6.2012 22:14:57
A hlavně je to úžasné pro ty, kdo mají alergii na náplast (jako naše malá) nebo pro ty, komu prostě náplast na oku vadí, jako taková. Máme jich několik s různými obrázky a fakt v pohodě. Občas se nám stalo, že nás na ulici potkali rodiče s dítětem s náplas´tovým okluzorem a brali si kontakt, kde sehnat okluzor látkový.
|
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
23.6.2012 22:13:33
bude určitě záležet i na tvém postoji. nedělej z toho před malou vědu. já všechny zdrav. problémy vždy probrečela večer do polštáře.
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
23.6.2012 22:11:45
Jj okluzor s obrázky - nosí ho u nás ve školce jedna holčička a má vícero obrázků, které střídá. Nesměje se jí nikdo.
|
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
23.6.2012 22:04:13
myslím,že říkala dr, že oči jsou tvárné do 6 - 7let, pak už to jde hůře a pomalu pokud to vůbec jde.
|
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
23.6.2012 22:01:44
Moje dítko nafáslo berjličky v pátek, jaký já měla obavy a ona to to vzala s přehedem a v úplný pohodě, brejličky si sama vybrala a vypadá v nich úžasně
![]() Ale je to už školačka druhačka. Ve třídě mají tři děti ona bude čtvrtá a nikdy neříkal aže by se někomu posmívali. To sice není odpověď na dotaz ale jen poznámka že to nemusí být tak zlé jak se to zdá. Hodně zdaru ![]() Kač. |
| Květulina+3 | 54769 |
|
|
23.6.2012 21:59:48
Tak pořiď dceři látkový okluzor, který je taky k kdostáíní v optice na předpis, nasadí se na brýle, jsou na něm hezké obrázky, uvidíš, že malá bude nadšená. Naše malá nosí brýle od 7mi měsíců, okluzor ještě i teď (7 let) a nikdo nikdy se jí nesmál. Zeptali se, co to je a proč to má, vysvětlila jsem a je to v pohodě. A pokud se někdo takový najde, tak tomu stejně nezabráníš, když nebude mít okluzor, tak si tací posměváčci najdou jiný důvod.
Nevím odkud jsi, ale my chodíme na ortoptiku do Motola k sestřice Malcové a naprostá spokojenost. |
| fillantropus | 129550 |
|
23.6.2012 21:55:48
brýle mi fakticky nevadí, to je v pohodě, sama mám brýle. Vadí mi ta představa okluzoru. Každopádně okluzor mít bude, protože i tak se musí ten rozdíl mezi dioptriemi procvičovat i kdyby tupozraká nebyla.
Ještě to není jistý, dcera hrozně vyváděla, takže měření nemuselo být přesný. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.