| *Niki* | 19980 |
|
|
7.1.2011 14:21:56
Jsem od 3 let tupozraká, s věkem se to hodně zlepšilo, nyní mám na pravém oku asi 0,5 dioptrie, na levém asi 2, brýle nenosím.
Jako malá jsem nosila okluzor, bylo to peklo, hlavně těch rozbitých věcí. Je to jedna z věcí, proč se bojím řídit, protože nemám úplně ideální odhad vzdálenosti - ale už nic nerozbíjím, na blízko se trefuju v pohodě ![]() Zrak jsem si spravila tak, jak radši psát ani nebudu ![]() |
| Marta+Nikol 17.12.07 | 66249 |
|
|
7.1.2011 14:12:16
Monika a těch 6,5dioptrií máte od začátku? malá má 8,5.
|
|
|
7.1.2011 14:11:23
Ivuljenko díky, dodržovat to určitě budu, nechci aby měla pak do budoucna potíže se zrakem. Asi to bude ze začátku boj, ale musíme to vydržet. s tou školkou máš asi pravdu, je fakt, že jsou tam děto od tří do čtyř let a ty se smát nebudou.
Myslím, že nejhorší bude to první zvyknutí a to, že si bude chtít Nikolka ten okluzor sundavat. |
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
7.1.2011 13:43:38
Marto,ale tak malé děti se jí smát nebudou, ve školce je navíc vedou k tomu aby nikoho nediskriminovali, to je spíš problém u školáků,kde už začíná víc šikana. Dětem ve školce to paní učitelky vysvětlí a smát se jí nikdo nebude,to se neboj
![]() U nás je to tak,že když nás na hřišti potkal někdo neznám tak se děti ptaly proč má dcera zalepené oko,tak jsem jim vysvětlovala,že ho má nemocné a tak je zalepené stejně jako bebinko náplastí. A děti naopak byly spíš takové opatrné,protože si myslely,že ji to bolí |
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
7.1.2011 13:40:17
u nás se osvědčily okluzory nalepovací přímo na oko, z takové té nevzhledné hnědé náplasti co se polepí obrázkem, protože jiné strašně lepily a dcera na ně měla alergickou reakci
Co se týče zvyknutí - naprosto žádný problém, pan doktor nám řekl,že to pro ni není žádná změna,že stejně nemá prostorové vidění, a je to fakt. Byl akorát problém s tím aby si to nesundávala,ale to se prostě vyřešilo důsledným dodržováním Ve školce v pohodě, paní učitelky dostaly náhradní okluzory aby mohly v případě odlepení zase nalepit Zlepšení u nás neuvěřitelné, dodržujte to a bude líp ![]() |
| andrea |
| • |
7.1.2011 13:38:21
Také znám jednoho dospěláka s tupozrakostí, který ale okluzor nenosil, protože nechtěl, aby se mu ve škole smáli, maminka s tím nic neudělala a dospělák dnes vypadá asi tak o 10 let starší, protože na to oko pořádně nevidí, "mžourá" a má od toho hodně vrásek kolem očí (sice vypadají, že jsou od smíchu, ale přidává mu to hodně let).
V širší rodině vím ještě o jedné malé slečně, myslím, že jí je teď kolem 8 let, ta se už z tupozrakosti vyléčila. Asi to není nic příjemného, ale asi jde opravdu o to, to nezanedbat a poctivě ten okluzor nosit. |
| Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym | 15223 |
|
|
7.1.2011 13:37:03
Ahoj, syn nosil bryle a okluzor od necelych tri let. Nikdy nebyl problem ani s brylema, nebo lepenim. Pouzivali jsem nalepovaci v telove barve. Uvidis, ze to male ani neprijde. Synovi se ve skolce deti neposmivaly, ted je v prvni tride a nosi jen bryle. A mame 6,5 dioptrii.
|
| perko | 104605 |
|
7.1.2011 13:30:16
Náš prcek též tupozrakost,ale dioptrií pouze 0,5 a 3/4.Už mu je 5 let,zvládal to v pohodě,dokonce chodil měsíc do oční školky.Očíčko jsme lepili "lepičkou" přes očíčko.Na první měl alergii,druhá v tělové barvě už byla ok.Již po měsíci 90% zlepšení.Momentálně lepíme pouze,když je doma a oči namáhá u tv nebo u pc.
|
|
|
7.1.2011 13:29:58
Florence, právě z toho mám strach, že se jí budou děti posmívat, aby z toho nemeěla do budoucna nějaké psychické potíže. Právě že vím jak to je dnes těžké.
|
|
|
7.1.2011 13:28:52
Chrysantémo jsme z karlíku, to je u Do¨břichovic. Do školky chodí do soukromé, je tam cca10dětí.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.