| annonymka | 102476 |
|
7.1.2011 13:24:14
Rozhodně je lepší naloepovací (pokud dítě nemá alergii na lepidlo). Jednak nemůže švindlovat, tolik jim nepřekáží a zároveň je i děti lépe přijímají (jak sami,tak jejich vrstevníci) - berou to jako normální náplast-když mají nemocnou ručičku, také si jí zalepí náplastí. Jen je potřeba jim to dobře vysvětlit.
|
| Florence | 108037 |
|
|
7.1.2011 13:07:12
Okluzor jsem mela jako mala - nekolik let. Zrak na jednom oku mi v podstate zachranil, zpetne jsem rada, ze jsem ho mela.
Nosila jsem ten na bryle - zalepene oko je nepohodlne - porad mit neco nalepene na obliceji. Na druhou stranu je fakt, ze u toho na bryle se da trochu koukat bokem, coz je nezadouci. Dulezite ale podle me je dbat na to, aby byla mala v pohode - deti se ji nejspis budou smat apod., dodneska si to pamatuju jako velice neprijemne obdobi zivota - ne kvuli okluzoru, ale kvuli posmeskum a blbym poznamkam spoluzaku. Jedina s brylema a jestes takovou veci. Dneska jsem samozrejme rada, ze jsem ho mela, ale kdyz dneska potkam nekoho z tech lidi a nahodou ma bryle, tak si rikam neco jako ha, taky na tebe doslo ty .... jeden. Zustat doma to neresi - spis bych duzarne promluvila s ucitelkou, hodne to hlidala a malou podporovala. |
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
7.1.2011 13:01:32
viděla jsem ty látkový jen na netu a přišlo mi to docela fajn řešení pro toho kdo nesnese náplast ale jak moc to funkčně splňuje potřebu to nevím (přišlo že je to dost veliký, tudíž by nadkukování být nemuselo, ale nezkoušela jsem).
myslím, že syn by je sundaval a u lepících neměl šanci ![]() |
| Chrysantéma | 100475 |
|
|
7.1.2011 12:57:59
Marto,
odkud jste??nemáte někde poblíž oční školu??Bývá u toho i MŠ...Tam se dětem věnují a cvičí s nimi na optotypech... |
| Chrysantéma | 100475 |
|
|
7.1.2011 12:50:30
Byla bych pro lepící okluzor...ten co se nasazuje na brýle děti rády obcházejí = koukají horem přes obrubu brýlí...
|
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 |
|
|
7.1.2011 12:50:29
okluzorem jsme si taky prošli - myslím, že třeba lepit o vík a pak klidně hned do školky (dle situace). aspon se tam zabaví a zapomene , že to má. Tadeáš ho dostal dřív než začal chodit do školky a jakmile měl zábavu tak si na okluzor ani nevzpomněl a jakmile se nudil tak bulel - tento stav trval den a pak už to bylo ok.
Držím palce |
| Lenka a dva kluci | 57001 |
|
|
7.1.2011 12:47:27
my mame 10 dioptrii
|
|
|
7.1.2011 12:47:10
čím dříve se zařadí do her a činnosti bude lepe my teda začali v 10 měsících to nic nevysvětlíš to bylo strašny
|
|
|
7.1.2011 12:46:17
MArto mi to máme od 10 měsíců. co ti budu vypravět prostě nejdříve to šlo hodně ztuha je to na dlouhé psaní. Nyní je synovi 10 let a všemu co bylo se jen usmívam ale proplakala jsem hodně slziček vzteku litosti a z nervozity . Mame za sebou 2 operace. Kdyby jsi chtěla vědět více napiš napíšu ti maila. A jestli nalepku nebo okluzor tak mi byli pro nálepku jinak očkem čučel a snažil se to přelstít nálepka však nešla
|
| Marta+Nikol 17.12.07 | 66249 |
|
|
7.1.2011 12:43:42
Ahoj, včera jsem byla s malou ( 3roky) u očního, jelikož mi přišlo, že špatně vidí na pravé očičko. Doktor ji vyšetřil a zjistli, že je tupozraká a na jednom očičku má 8,5 dioptrií, právě na tom pravém. Šla jsem málem do mdlob. V pondělí jdeme pro brejličky a dostane okluzor.
Chtěla jsem se zeptat, kdo má , měl stejný či podobný problém., jak si dítě zvyklo na okluzor,sundavalo si je nebo ne.? jestli je lepší ten náplasťový na oko nebo ten látkový na brýle. Malá chodí do školky, tak jeslti ze začátku než si zvykne ji nenechat doma. a Za jak dlouho se to asi začalo u vašich dětí lepšit. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.