| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklistika

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 7562  [Dalších 7442 >>]
heroes 81875
31.3.2021 18:41:00
Moc prosím o rady kdo se v tom vyznáte. Mám trekové kolo staré 24 let, začala jsem jezdit v podstatě až vloni a málo. Přemýšlím o koupi horského. Na tom trekovem se mi nejede nijak extra dobře, bolí mě za krkem atd. Ale - jsem fakt hodně těžká a jezdit budu hlavně po zpevněných cestách. Líbí se mi kolo z decathlonu, už jen proto že má jen jedno kolečko na prehazovani- pořád to moc neumím :-( Takže - má smysl horské na zpevněné cesty? A pokud máte i tip do 10 000 tak sem s ním. A taky řeším kolo pro dceru- 13 let, 168 cm, možná ještě poroste ...Potřebovala by něco kde se moc nenadre aby tomu přišla na chuť, zatím moc o kolo nestojí. A ještě dotaz- kola 26,27.5 nebo 29? Díky za všechny tipy , nevyzname se v tom ale chtěla bych letos začít víc jezdit.
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
19.3.2021 9:17:42
Trváš na Authorovi?
Nebylo by lepší projet více značek?
Doporučuji ještě jednu věc, změř si starý rám, hoď ho geometricky na papír, ať vidíš starou geometrii. Pokud ti opravdu hodně moc vyhovovalo, pokus se najít rám se shodnými parametry. 17 trek bude odpovídat možná pánskému/unisex rámu S, kola rozhodně s dlouhýma nohama 29. Rám M a kola 29 je už na postavu nad 170. Má švagrová a je opravdu velké.
Ale pořád platí: VYZKOUŠET!
A rozhodně horské - koupíš rovnou hladší pláště na užší ráfek. To není problém. Problém je narvat horská kola do trekového rámu.
Piggy 5422
18.3.2021 15:29:11
objednáváme to přes prodejnu na netu, až dorazí teprve to vyzkoušíme venku před obchodem..jen jsem si nebyla jistá s velikostí..
Ale ty hladší pláště jsou dobrý tip, pozeptám se...
Simeona a 3 68216
18.3.2021 14:36:34
Já zase kvituju, že mi na novém kole tak nemrtví ruce. Na tom starém trekingovém to bylo hrozný, pořád jsem vyklepávala zápěstí, úplně jsem v rukou ztrácela cit. Nevím čím to bylo, možná neodpruženou vidlicí, každopádně na novém je to lepší.
Renka + 3 26652
18.3.2021 13:27:00
Já bych volila horské kolo a případně užší a hladší pláště, pokud jezdíš i po silnici. Je to velký rozdíl. Například se často horská kola prodávají s plášti 2,25 a hrubým vzorem, když se plášť vymění za 2,1 nebo 2,0 s drobnějším vzorem, sníží se valivý odpor a hned se lépe jede. Taky dobrá varianta je nechat vepředu to původní širší s terénním vzorem a dozadu dát to užší a hladší plášť. To je fajn kompromis do terénu i na silnici. Krosové kolo bych nevolila, nemám s ním dobrou zkušenost v terénu. S posedem ti přes net nikdo neporadí, zkus se zeptat prodejce, jak moc se v tom ohledu dá něco udělat. Já mám kolo, kde jde v určitém rozsahu nastavit i výška řídítek.
L+ 2m 114525
18.3.2021 13:08:18
Nejaky mensi specializovany sport? Oproti OP a nejake zaloze. Manzel si ho takhle kupoval, nechal zalohu, odjel domu a druhy den prijel doplatit.
V mensich prodejnach se clovek domluvi na leccems i v dobe lockdownu. Jak je to vlastne ted? Muzou byt otevrene servisy a pujcovny?
Jak bych si kolo nikdy nekoupila po netu, uz kvuli servisu.
Piggy 5422
18.3.2021 12:21:30
Nebo bych musela vzít crossové kolo 17´´, když vím, že mi to vyhovovalo.. Ale nevím, zda bych zbytečně nepřišla o benefity z jízdy na horském kole???
Nejezdím žádný drsný terén, ale prostě pěšiny, polní cesty, šotoliny a také cyklostezky, malé silničky..i do kopce jezdím...
Elektrokolo ale zatím nee.
Piggy 5422
18.3.2021 12:14:47
Právě unisex (pánská) kola jsou delší v předozadním směru a myslím si, že by mi to vadilo...prostě nechci být víc předkloněná dopředu a o to víc zaklánět hlavu. Také mi vyhovuje mít řídítka o něco výš než sedlo, to by na pánském asi nešlo.
Mám delší nohy tak sedlo budu mít docela vysoko.. Navíc (to jsem nepsala ještě) mám loket po starém úraze, ale je od té doby poněkud nakřivo a méně stabilní, a tím víc namáhaný na kole (bolí pak), proto nechci příliš přenášet váhu dopředu. Také trpím na krční páteř..

Jinak jsem kdysi pánské kolo měla (rám 19´´), to tehdy neprodávali dámská horksá kola. Ale často jsem měla rozbolavělé svaly za krkem. No a když jsem jezdila na crossovém kole 17´´ (bohužel jen přes rok, než ho ukradli z kolárny..), tak to bylo fakt pohodlnější..

Proto preferuju vzpřímenější posed..
Renka + 3 26652
18.3.2021 12:13:21
Kupovali jsme mnohem dražší kola a ani u nich nebylo možné vyzkoušet víc než v okolí prodejny někde na parkovišti. Ale alespoň že tak. Představec se dá většinou vyměnit a posez různě upravit. Já měřím 165 cm a s rámem 16" doma jedno kolo máme, jezdit na něm můžu dobře, ale je to tak na hraně, pro větší výšku už to není. Ono se to ale liší konstrukčně, záleží na geometrii toho rámu.
Piggy 5422
18.3.2021 12:05:37
Ve kterém obchodě dovolí vyzkoušet kolo projetím několik km??? Setkávám se s tím, že tak 200 m v perimetru kolem obchodu..
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 7562  [Dalších 7442 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.