| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklistika

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 7562  [Dalších 7222 >>]
Renka + 3 26652
1.5.2020 10:34:42
Buchli, alo to můžeš mít i na elektrokole. Já jsem ze synových tréninků pěkně vyšťavená, i když ho doprovázím na ekole.

Ono to ekolo na vypíná při 25 km/h, takže na rovině musím pěkně za své, to jedeme kolikrát rychleji. A do kopce to taky žene a záleží, kolik si přidám. Něco jo, je to kráva těžká, asi 23 kg, to bych nedala. Ale naplno nejezdím. Stejně je to dřina.
Renka + 3 26652
1.5.2020 10:27:14
""Tuhle jsem četla, že "e-kola poskytují iluzi sportovního výkonu", pod to bych se podepsala."

Není to pravda, škoda, že sem nemůžu dát screen některé z vyjížděk. Velice snadno se přesvědčíš o tom, jak jsi "makala" podle tepů.

Problém je, že lidé o tom vědí houby a mají představu, že to jede samo, někteří si dokonce myslí, že bez šlapání.

Když jedeš na pohodu výletně a dejme tomu na plnou pomoc (máš různé možnosti dopomoci), budeš se pohybovat někde ve 2. a 3. pásmu tepovky. Tj, jako svižná chůze. Což je vyloženě zdravé.

Dopomoc si můžeš snížit, nebo zvýšit kadenci a vidíš, jak tepy lezou nahoru. Každý si v tom může najít sportovní intenzitu, jakou potřebuje.

Výhoda je, že udýcháš to, co bys jinak neudýchala.

Nejhorší jsou neznalost a předsudky.
Cimbur 64764
1.5.2020 10:25:39
Úrazy jsou z toho hnusný, protože to rodiny nevím proč kupují dementnim lidem.
Martina, 2 kluci 15942
1.5.2020 10:22:56
Svynko, mám to stejně.
Elektrokolo bych si nekoupila, protože co nevyšlapu, kam nedojedu, není určené pro mě. Totéž například se cvičením - cvičím jen se svým tělem, žádné činky a závaží. I mentálně - necpu do sebe info, na které nemám nebo je prostě nedávám.

Navíc ekolo je těžší, takže nějaké prehozeni přes kládu fakt nehrozí. Mám potíže i se svým 11 kg. Navíc mě děsí, do jakých těžkých terénů se ecyklisti pouští, protože jim motorek pomůže. Pak to musí sjet, bojím se za ně. Pořád někde postávají a něco řeší. Na cyklostezkach jezdí jako blázni, protože jim to jede.

Pokud by si manžel koupil ekolo, musel by jezdit sám. Když on si vybere styl, můžu si vybrat totéž. U nás proběhlo podobně - bruslící běžky a přaskáče, ve kterých nemůže do běžné stopy, říkal...Tak jo, na běžky jsem chodila s jinými lidmi, on osamoceně bruslil ve své skvělé výbavě. Po pár letech si to sedlo - já nadále běžky s kýmkoliv, on bruslit přestal, chodí se mnou občas ve svých starých běžkách.
Alena 129302
1.5.2020 10:22:27
Z tohoto popisu je jasne, ze potrebujes oboji: Prodej auto :)
Alena 129302
1.5.2020 10:21:25
"Tuhle jsem četla, že "e-kola poskytují iluzi sportovního výkonu", pod to bych se podepsala.
Já bych se fakt styděla na tom vyjet, nemít závažný zdravotní důvod nebo nemít to jako dopravní prostředek." Tohle jsou trochu povysene reci maratoncu. Polovina republiky ma nadvahu a je fajn delat jakykoli pohyb, ktery dotycneho bavi. Samozrejme, ze je to sportovni vykon. Ekolo je nebezpecne, stejne jako kolo , auto ci motorka s neopatrnym ridicem.
wer 81075
1.5.2020 10:16:36
Tak to je jiná. To by mi taky vadilo, vzdát se něčeho co je mojí povaze bližší.
Výlety s manželem mají taky svou cenu, těžko radit.
Renka + 3 26652
1.5.2020 10:13:23
Buchli, strašně se pleteš, viz co píšu níže. Stačí nasadit hrudní pás, příslušné hodinky a vyjet na ekole. Byla bys překvapena.
Já toho najezdím dost. I přes zimu na trenažéru. Pohybuji se okolo závodní cyklistiky. Takže fakt můžu porovnat.

Jasně, že nějaký důchodce, co si jede na plný výkon, nebude v nějaké intenzitě. Ale by to pro něj ani nebylo zdravé. Bude se pohybovat přesně tam, kde se tepově pohybovat pro své zdraví má.

Sportovec to pojme zase jinak. Bude mít klidně maximální trénink, bude-li chtít.

Nebezpečné je to pro lidi, co neseděli 10, 20 let na kole, nemají reflexy, základní jízdní dovednosti a jedou rychle, to ano.
Evelyn1968,2děti 6269
1.5.2020 10:11:58
To bys nemohla ani jezdit autem nebo autobusem, ale chodit pěšky, když se nechceš ulejvat, kolo beru jako dopravní prostředek, kterej mi urychlí přesun.
Renka + 3 26652
1.5.2020 10:09:26
Svynko, já střídam klasické horské kolo a ekokolo a na elektrokole si taky pěkně mákneš, když chceš ~:-D. Mám syna závodníka a nestačila bych mu v kopcích, takže na tréninky s ním beru e-kolo. Používám sportovní hodinky Garmin a někdy podle tepů je to i na ekole intenzivní trénink. Někdy je to vyloženě maximální trénink. A i pro změnu jedu výletním tempem, tak jsou tepy krásně v pásmu základního tréninku nebo základní vytrvalosti, takže se jedná o skvělé kardio cvičení.

Kdo si myslí, že se lidi jen vozí a nic nedělají, pletou se. Stačí ověřit ty tepy.

Já si na rovině motor úplně vypínám, nemám problém jet klidně 30 km/h. E-kolo stejně ve 25 km/h vypne. A jak jsem pak namakaná na jízdu na normálním kole, které váží půlku. To mám pocit, že to jede samo.

Jako astmatik ekolo hodně oceňuji. Letos to mám rozjeté do té míry, že bych se nesvezla, musím si v kopcích přidávat víc. Jdi do toho, dodá to jízdě na kole úplně jiný rozměr. Ano používám ho s radostí. Kdo si myslí, že se člověk jen veze bez práce se plete a já mu to nevymlouvám.

U nás ho mají i všichni trenéři.
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 7562  [Dalších 7222 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.