| Fern | 155759 |
|
1.5.2020 11:05:51
To je ale jen tvuj problem; ze jeste semchodis zenska nestastna,pokud si zde vse co tu bylo napsano beres osobne....
![]() ![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
1.5.2020 11:02:46
Buchli, do Prahy to mám 50 km, to fakt pěšky nejdu a v Praze MHD používám
, už kvůli času. Na kole jsem neseděla, co mám velký děti, už nemusím a je to nepraktický. Než ho vynesu z garáže a pak zase zajistím proti ukradení, tak jsem v práci, mám to pěšky 10-15 minut. 2 kola mi ukradli, jedno v čekárně ambulance, kde jsem pracovala, za socíku nedostatkové, mělo i převodovku, po práci jsem neměla na čem odjet, druhý ze zamčenýho sklepa, víc šancí jim nedám. Na nákupy mám kolečkovou tašku, kolo si nedovolím někde venku nechat bez dozoru. |
| Fern | 155759 |
|
1.5.2020 10:55:59
Holky,my kolu rikame mucici nastroj
,driv,jeste ve 40+ jsme na nem delavali se znamyma mnohakm vylety,mame lehke trekace,ale v posl.letech ho vytahnem tak 1x za rok a ujedem 30 km po rovince a uz si placame po ramenou,jak jsme dobri.![]() Nicmene nenechte se mylit - v r.2018 jsme byli na dovce Lednice a okoli,i s kolama,a tam hl.temer kazdy cechacek mel elektrokolo a mnohem mladsi lidi to byli nez my,proste velka moda, bylo mi trapne za ne,ne az tak kvuli elektrokolu jako takovemu,ale jake jsou to vlastne takhle mlade macky ajak se nechajj strhnout k takovemu " kolektivismu". Me trebas elektrokolo nepritahuje vubec,mnihem radsi uz dnes chodim pesky,nez se pochroumat na kole,ktere i jako takove je mnohem rizikovejsi zalezitost nez samotna zdr. Chuze.A kopce uz ani nahodou ,ale uzila jsem si jich driv dosyta a ted uz fakt nee. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
1.5.2020 10:55:15
Milado, já v tom nic osobního nevidím. Sice se divím, že rodina koupí dementnímu člověku ekolo, ale nic víc. Sama vidím, jak z dobré vůle rodina koupí takové kolo babičce nebo dědovi, ale neuvědomují si, že ti lidé už nemají rovnováhu ani zkušenosti s kolem, zvlášt, když jim to jede 25 km/hod. Brzdy jsou taky ostřejší. Takže když se rozjedou a z úleku prudce zabrzdí, je úraz na světě. Já bych to třeba mamce nekoupila, protože co si pamatuji, nikdy to na kole neuměla, naposledy jela někdy v mé pubertě a byla na tom hodně nejistá.
Jinak si myslím, že to je skvělá věc a dívat se na to s despektem je jen projev nezkušenosti a neznalosti ![]() |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
1.5.2020 10:47:22
Jinak znám i mnoho rozumných lidí s ekolem - většina obyvatel naší kopcovite vesnice ho má na nákupy, moje máma min 5 let, možná víc. Tchán totéž. Dokonce tu máme přímo ve vsi prodejce elektrokol, vyplatí se mu to.
Jo a ještě příklad- kamarád, který chce stíhat svou ženu a syna při jejich trénincích, jezdil aktivně s nimi i předtím, tak v tom pokračuje s motorkem. |
| Len | 108740 |
|
|
1.5.2020 10:47:10
Muj starsi synovec, bude mu ted osm, dostal k Vanocum taky elektrokolo, aby mohl jezdit s rodici. Muj bratr ho ma uz hodne dlouho, odhadem 13 let,svagrova par let. Jezdi teda pravidelne cestu Budejce - Lipno a pak okolo jezera ruzne trasy.
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
1.5.2020 10:42:25
Oni to nemusí být jen dementní lidé. Znám těžký úraz ze svého okolí. Rodina koupila kolo babičce, ale ta jela naposledy před dvaceti lety. Zapnula plný výkon, rozjela rychleji než čekala a rovnou pod auto
. Jinak ale myslím, že pro seniory je to skvělá věc. Oni to nějak neženou, udržují se v rozumném kardiu. A ještě se leckams podívají. Ale je to prostě dopravní prostředek a ty schopnosti by měly odpovídat tomu řídit dopravní prostředek plus by tam mělo být jistota ovládání kola. A holky, pokud budete mít možnost si třeba ekolo někde zkusit, doporučuji s tím hruďákem a uvidíte, jak to dopadne. Ono je blbost číst články, kde se píše o iluzi sportovního výkonu a ani nevyzkoušet. Já ten článek tenkrát taky četla, bylo to od nějakého prodejce kol, ale odborně to samozřejmě podložené neměl, byly to jeho dojmy stejně jako tady u leckoho na diskuzi. |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
1.5.2020 10:41:13
Pokud vyznělo jako generalizace, omlouvám se.
O nadváze jsem ani neuvažovala.Jak jezdivame v lese, potkáváme elektro horská kola, která se derou vpřed nahoru přes kořeny a pak váhají, co s tím při sjezdu. Na lesní cestě jezdí tuze rychle...asi mám na mysli spíš cyklotrasy než hladké cyklostezky,. |
| Cimbur | 64764 |
|
|
1.5.2020 10:40:32
No, chtěla jsem zmírnit to prohlášení o úrazech. Týkají se lidí, pro které už prostě žádný kolo není dobrý.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
1.5.2020 10:37:24
Panebože, já píšu ségře o svých zkušenostech. Měla jsem už na doléčení několik lidí 80+. Tvůj příspěvek jsem ani nečetla, neblbni.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.