| Okolík | 129526 |
|
|
13.4.2023 17:15:17
Přes 20 let spíme v dutém vlákně. Bohužel, celá rodina jsme alergici. Po zkušenostech s různými "no name" výrobky jsme si oblíbili scanquilt. Máme deky už nejméně 15 let (ty samé) a spí se pod nimi dobře, Peru je 1x ročně, když byly děti menší tak i častěji.
Koupili jsme si "dvojitou" deku na léto s tím, že se dá rozdělit na 2 tenčí přikrývky, že na zimu koupíme druhou. K tomu už nedošlo, i v zimě nám stačí ta tenčí. Topíme v noci na 18-20 stupňů. |
| Vesbra | 159999 |
|
|
13.4.2023 17:05:38
Po více než deseti letech se sem vracím pro dobrou radu, popř. cenné zkušenosti, které tady vždycky získám
![]() Delší dobu uvažuji nad výměnou peřin za přikrývky z dutého vlákna a ráda bych nasbírala nějaké poznatky, pokud jste některá/ří z vás takový krok již učinila/li. Třeba, že peří byste se nikdy nevzdali, nebo je lepší pořídit si rovnou celoroční přikrývku nebo ještě lépe zvlášť zimní a letní.... Taky by mě zajímalo, zda není nějaké úskalí v ošetření při praní v pračce atp. Zajímá mě všechno ![]() Jaká je vaše spokojenost? Předem moc děkuji |
| TaJ | 81121 |
|
|
27.3.2023 21:22:02
Rose, taky máme v ložnici i v noci v podstatě světlo, nesnášíme úplnou tmu, nemáme ani záclony, ani rolety, závěsy, nic... Ale já v noci jdu bez rozsvěcení do postele, zachumlám se a za 5 minut spím, takže povlečení si prohlížím leda tak ráno, když stelu
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
27.3.2023 21:20:09
Fren, tak záleží asi jak máš umístěnou postel, my ji máme uprostřed místnosti, čelem ke zdi, takže z obou dlouhých stran je přístupná. Prostěradlo se povlíká v pohodě, stejně jako třeba u synovy postele, který má taky metrovou, ale přístupnou jen z jedné strany. Já když povlíkám prostěradlo, tak tu matraci jakoby zvednu a překlopím na rošt na tu dlouhou stranu, takže se nemusím nikam natahovat daleko, navlíknu prostěradlo a shodím ji zase naležato na rošt
![]() |
| Girili | 117849 |
|
|
27.3.2023 16:27:56
Já ne, na mě je to moc divoký. Zjistila jsem, že se mi nejlépe spí ve studených, svetlých barvách bez výrazných vzorů.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
27.3.2023 14:48:27
Jo prostěradlo je trochu boj, naštěstí je matrace poměrně lehká, ale i tak je ta manipulace náročná
![]() Ale zase muž má dva metry, ruce dlouhé, společně to dáme ![]() (A teda máme 2 samostatné matrace, společnou jsem nechtěla, tu bych nepovlékla sama asi vůbec )Jo a postel jsme kupovali s tím, aby se k nám vešlo i dítě, než odrostly ![]() |
| Fern | 155759 |
|
27.3.2023 14:43:20
V bulharsku v hotelu jsme nyni meli manzelske postele siroke 2 m, kazdy 1m tu svou pulku a to uz jsme se docela zacli hledat
a rikala jsem si,ze povlekat na to prosteradla,ze musi byt opruz, uz to bylo fakt dost do hloubky. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
27.3.2023 14:24:05
Máme za oknem lampu, vidím v noci i když se vzbudím
![]() A postel máme taky velkou, 190*200, ale deka je větší 220*240 a překvapivě se o ni ani moc netaháme, naopak když mám spát pod klasickou, je mi malá ![]() |
| Nella+2 | 28691 |
|
|
27.3.2023 14:17:36
TaJ taky nesnáším polyester. Všechno máme jen čistou bavlnu. A kdybych neměla možnost si ho u kamarádky osahat tak bych ho nikdy nekoupila. Ale je úplně boží. Manžel protestoval že to nechce, že se v tom bude potit. A od prvního dne ho miluje
![]() |
| Kaliope X | 157897 |
|
27.3.2023 13:45:20
My máme každý svoje povlečení, ze stejného už jsem vyléčená. Chlap má delší deku, ale při povlékání byl schopen naše deky povléknout obráceně a nepřišlo mu to divné
U rozdílných povlečení je schopen si pamatovat, které je jeho ![]() Dítko už dlouho má jiný povlak na deku a jiný na polštář, polštář potřebuje, co nejhladší a jemný, na deku má rádo za mě moc drsný. Mikroplyš mám moc ráda, čím hladší a jemnější povlečení, tím se mi líp spí. Divné je, že ani v chladu mi pod ním není zima. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.