| Ariela4 |
| • |
18.9.2009 8:37:24
Milá Leno, nevím jestli si po tak dlouhé době přečteš můj příspěvek, ale chci říci, že vše se brzo spraví.
Nechuť k sexu může být i psychika a nesrovnání se s daným stavem. Zánět varlat po operaci není zas tak častý, ale bohužel není ani neobvyklý. Manžel měl zánět také, museli ho reoperovat a ležel několik dní v nemocnici. Po sléze se vše srovnalo a můžu říci, že sex je lepší než-li dřív. Chce to čas a klid. Ty po porodu si také "na to" hned nevlítla, musela si počkat až se vše zahojí a sklidní. Ženy nedělejte z mužů roboty, také mají své dny. |
| Lena |
| • |
26.8.2009 18:11:53
Pane Karle,
moc děkuji za Vaši odpověď. Bohužel tomu dost dobře nerozumím. Neumím moc anglicky. Takže mám další dotazy. Vy jste lékař?? co byste tedy navrhoval, abychom dělali? Já se na manžela nezlobím, že nechce sex, spíš je mi ho líto, vidím, že on je z toho taky nešťastný. Nicméně varlata ho bolí i když sex nemáme, pořát je prostě cítí. Je mu to nepříjemné, bojí se jít k lékaři. Děkuji za odpověď. Lena P.s.: škoda, že jsme o tom nevěděli dřív, mohli jsme si toto trápení ušetřit |
| KarelK | 87910 |
|
23.8.2009 17:59:58
Testosteron se skutečně zvýší. Viz. studie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7500459
Jinak ty, pokud by ti pohlavní vzrušení a sex působilo bolest a nepříjemno, taky by se mu vyhýbala. Nebo si vzpomeň na období, kdy tě bolely prsa a k tomu se představ slušný vaginální zánět. Taky by tě pak sexu moc nepřitahoval. Přečti si co se tvému muži v šourku děje odstavec "Postvasectomy Changes" http://www.andrologyjournal.org/cgi/content/full/24/3/293 Pokud s tím nic nebude dělat, tak se buď nadvarle tlakem protrhne a tlak se uvolní nebo se v průběhu několik let kanálky výrazně zvětší a tím se zvětší plocha, kterou se sperma bude vstřebávat. Oboje stav zlepší. Nebo se nestane ani jedno z výše uvedeného, a bude mít trvale tzv. pos-tvasectomy syndrom. Ten zmizí až s poklesem tvorby spermatu ve stáří. ![]() Jak to vyřeší je na něm. Někdo, když má zkažený zub, tak si ho nechá opravit. Jiný přestane pít studené i horké nápoje. Obé svým způsobem pomáhá. Pokud to nechce probírat přes fórum, tak mi může napsat (kliknutím na KarelK). |
| Lena |
| • |
7.8.2009 15:58:52
Děkuji za odpověď. Obávám se, že manžela už na žádnou operaci nedostanu. Zajímalo by mě teda, jak léčit ten zánět??? Fakt nejde o pokles hormonů?, dost jsem o tom slyšela, že pokles hormonů nastane skoro vždycky?? Nevím, čemu věřit. Fakt je, že manžel je od té doby jako vymněněný.Jako bych byla s někým jiným. Nemá o nic zájem. Možná to je problém v hlavě, že si připadá jinak. Vždycky jsem sexu nepřikládala až tak velký význam, ale teď když nás tohle potkalo, tak musím přiznat, že je to důležitá věc v manželství. Ještě jednou děkuji za odpověď. Hezký den!!
|
| KarelK | 87910 |
|
5.8.2009 13:27:16
Co já vím, tak hladina testosteronu se spíše zvýší, ale to není ,dle mne, váš problém. Problém je, že sperma se i po vasektomii tvoří stále dál (na rozdíl od uzavření vejcovodu) a pokud si výslovně neřekl o otevřenou vasektomii, tak má oba konce uzavřené. Píšeš, že jste mívali sex i několikrát za den, to znamená, že se mu tvoří i dost spermatu. Dle doktorů se má vstřebávat do krve, ale rychlost vstřebávání není v případě tvého muže asi dostatečná. Sperma se pak hromadí a vytváří tlak v nadvarleti a působí onu bolest popř. trvalý zánět nadvarlete (horká varlata). Tento stav, dle studií,nastává až u 30% vasektomií. Navíc při pohlavním vzrušení se produkce spermatu zvýší, a tedy u tvého muže i bolest ve varlatech. Je-li pohlavní vzrušení spojeno s růstem bolesti a dalších nepříjemností, je logické, že se tomu vyhýbá.
Jsou dvě možnosti řešení. Buď snížit tvorbu spermatu = vyhýbat se erotice i sexu (což dělá) nebo umožnit volný odchod spermatu. Co jsem četl, tak pomáhá provést otevření dolního konce chámovodu. Tím dojde k volnému odtoku spermatu a situace se často zlepší. Zaschlé sperma po delším čase na otevřeném konci vytvoří malý (neškodný) granulom, který lze nahmatat. Reoperaci si ale asi bude muset zaplatit. Pokud chceš nějaké odkazy na studie (v angličtině), tak mi napiš. |
| Lena |
| • |
1.8.2009 23:35:55
tak teď jsem ještě pročítala vaše příspěvky a fakt nechápu, určitě musí po vasektomii nastat změna v úbytku hormonů, a to se projeví na sexuálním chování. Přiznejte to! U nás je to fakt velká změna k horšímu, k hroznýmu. Škoda, že nemůžu vrátit čas a svýho miláčka toho ušetřit a nikam ho neposílat a zakázat mu vasektomii. Ach Bože.
|
| lena |
| • |
1.8.2009 23:17:49
chci se s Vámi podělit o mou zkušenost s vasektomií, je to pro mě noční můra, horor, zkažený život. Manžel bohužel vasektomii podstoupil. Od té doby se náš život totálně změnil. Do té doby jsme měli spokojené manželství, nemohla jsem kolem manžela projít v kalhotkách, aby to s ním něco neudělalo. Po vasektomii jako bych byla s někým jiným, můžu se třeba stavět na hlavu a nic mi to není platné. Manžel ztratil zájem o sex. Zřejmě snížením hladiny hormonů. Pořád ho to bolí, bolí ho varlata, cítí v nich horkost a jsou i horké. Je to skoro na mašli. Už jsem byla zvyklá, že jsme se milovali i několikrát za den, teď mi to chybí. Jsme oba nešťastní. Poradí mi někdo, co dělat? Jestli nechcete takto dopadnout, tak na to nechoďte, je to proti přírodě....
|
| KarelK | 87910 |
|
18.7.2009 15:36:44
Sháněl jsem dost informací o vasektomii. Doporučuji se s operujícím chirurgem domluvit na otevřené vasektomii (Open-ended Vasectomy). Ta znamená, že chámovod po přeříznutí se uzavře jen na horní straně - té co jde do těla. Spodní zůstane otevřená. Tvorba spermíí se totiž i po zákroku tvoří normálně dál. Otevřeným koncem mohou odcházet. V opačném případě se sperma městná a vyvolává testikulární nepohodlí a bolest.
Muži, kteří mají oboustranně uzavřenou vasektomii v průzkumech odpovídají, že pociťují 3x častěji testikulární nepohodlí nebo bolest než ti s otevřenou vasektomií. Navíc je vhodné počítat s tím, že po vasektomii se hladina testosteronu trvale změní. ![]() |
| krtecek85 | 98262 |
|
2.7.2009 20:04:36
Moje první setkání s vasektomii bylo v 21 letech kdy mi o tom rekla moje byvala partnerka, nejprve jsem rekl kategoricky ne ale po nejakem case se mi to rozlezelo v hlave a procetl si hodne clanku a diskusi, myslim si že to není špatný nápad. pokud už neccete mít další děti nebo by to nebylo vhodné z důvodu věku - lékaři nedoporučují děti po 40
coz je logicke dite v 50 a kdyz mu bude dvacet mi bude rikat dedo. Takze jsem rozhodne rpo a podstoupim tento zakrok, jenom je skoda ze se nehradi ze zdravotniho pojisteni. cena ca 10 tisic myslim ze potrat je o dost drazsi. Jenom nevim jak to rici manzelce jak jsem se rozhodl muzete mi s tim nekdo poradit? je to preci jenom decentni otazka. pro oba diky |
| mo-mo |
| • |
14.6.2009 15:33:48
Na urologických klinikách.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.