| Monika | 123907 |
|
17.6.2024 15:24:57
Čumčo, proč chamtivé? Může to přeci udělat každý, kdo chce (a má na to)
Moje zkušenost z "našich dob" tedy je taková, že dvě školy současně zvládlo jen minimum lidí, přestože byli nepochybně hodně chytří. Jestli to jsou dva obory na stejné škole, kde by část předmětů mohla být společná, pak je to jednodušší. Jinak to znamená 1) konflikt rozvrhů 2) veliký zápřah, s vyloučením osobního života do velké míry, natož nějaké významější přivýdělky apod. Jak to tedy je s tím započítáním "neúspěšného studia" v případě, že současně probíhá i to nakonec úspěšné, to nevím. Logické by mi přišlo, aby člověk měl ten čas na 1 školu (roky na bakaláře a 3 na magistra nebo jak to je) celý, bez ohledu na to, co zkouší ještě souběžně vedle toho. Protože opačně by to bylo tak, že po 2. roce studia 2 škol naráz máš najednou "utrum" i když zatím plníš vše řádně? Za našich časů se to neřešilo, docela dost lidí zkusilo 2 školy naráz, ale většina si vybrala jednu už během prvního roku a tu druhou nechalo nebo přerušilo (a už neobnovilo). |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
17.6.2024 15:23:51
Termix, synům kamarád studo matfyz, přišel mu jednoduchý, tak si k tomu přibral ekonomku. Někdy v průběhu října to řešil, že potřebuje další školu.
Školu číslo dvě dodělal kompletně za 2 a 2 roky, celkem za 4 roky( extrémně jednoduché říkal)a matfyz v termínu jak měl. Tak nějak v pohodě říkal. Takže to jde. Ale myslím, že každá škola bude mít svoje požadavky. Jinak tenhle kluk se nudil chvilku i na 8G. Umí 7 jazyků. Je fakt zajímavý úkaz. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.6.2024 15:10:52
To jsou hrozný nesmysly co píšeš.
Ať si každý studuje co chce a kde chce, když se tam dostane. |
| Černá kronika | 103775 |
|
|
17.6.2024 15:09:19
Syn taky uvažuje, že by po Bc. pokračoval na dvou školách. Jednu na denním studiu a druhou na dálkovým. Jde to? Jak se potom počítají ty semestry?
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
17.6.2024 14:37:34
"Kolikrát studenti jdou někam jen proto, aby měli status studenta. Ti mi přijde více nemorální."
souhlasím, Termix nemorální je např. i studium cizích jazyků na peďáku, když student s dětmi nechce mít nic společného, ale nedostal se na fildu jen mi to přijde kapinku chamtivé, nezlob se ![]() |
| Termix | 105545 |
|
|
17.6.2024 14:17:55
On to nechce na zkoušku. On by to chtěl doopravdy. Ale ano, může se stát, že to nezvládne. Nemorální to možná je, ale syn je chytrý a vzhledem k výsledkům ze dvou různých scio restů vím, že se na obě školy dostal z předních příček.
Kolikrát studenti jdou někam jen proto, aby měli status studenta. Ti mi přijde více nemorální. |
|
|
17.6.2024 14:16:32
Bylo to hned po maturitě, takže rodiče to stálo stejně jako by studoval jednu. Mimořádné schopnosti nepochybně mà.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
17.6.2024 14:10:06
je to trochu diskutabilní morálně - protože na místě té "fakulty na zkoušku" mohl sedět student, pro kterého je to studium snů...
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
17.6.2024 14:04:22
Jsou takoví, kteří dvě školy souběžně vystudují, ale to asi vyžaduje mimořádné schopnosti a mimořádnou vůli.
A finančni zázemí, protože práce se s dvěma školami asi kloubí už obtížně. |
|
|
17.6.2024 13:56:30
Jeden příbuzný vystudoval současně práva a ČVUT.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.