Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| FialoFka | 95290 |
|
|
29.6.2011 21:59:03
1492
![]() |
| Ludvika67 | 6564 |
|
|
29.6.2011 21:58:44
Dee Dee, i ten katalogový dům musí projektant znovu upravit na parcelu kam přijde postavit ;)
Jsou to jen typové projekty. Něco jiného je hromadná (např. řadová) zástavba. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
29.6.2011 21:57:48
Bydlím ve starém domě, který byl co 20 let přestavován - de facto, když dospěla další generace, tak se ukázalo, že současná velikost, dispozice atd. je na nic.
Při každé rekonstrukci se ukázalo nějaké nemilé překvapení (škvárové tvárnice, dle dědy plné byly duté a vysypané jemňoučkou škvárou - bouchneš do zdi a máš škváru naprosto všude - a to se jen měnila okna....). Navíc, nikdy nemáš zdání, kde Ti co vede - voda ve zdi, odpady atd. I když máš plány, tak realita bývá značně odlišná. A to i tehdy, když je dům stále v rukou jediné rodiny. Takže za mne - novostavbu bych brala hned. Starý dům jen z nouze nebo donucení. |
| LaviON | 60382 |
|
|
29.6.2011 21:57:34
postav nový. jestli chceš duši, kup si pneumatiku. radši nějakou hodně starou, dnes jsou všecko bezdušáky
|
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
29.6.2011 21:56:53
Babo Jago,asi máš pravdu,ale ten katalogovej dům nikdo nenavrhl pro mě,jsou věci,který já absolutně nemusím a nevyužiju a naopak jsou jiný věci,který mi katalogovejj dům nedá
|
| boží žena | 67104 |
|
|
29.6.2011 21:56:21
plastu?
mě by nevadil ani domek z katalogu, třeby bych i narazila na ten, který by mi vyhovoval a důležité je jak si to tam člověk zabydlí a žij ale ten architekt a pěkně konzultace na míru rodině a pozemku je ideál noo pozemek mám tak jeste ty finance, na druhou stranu přemýšlím jestli jsem vůbec domkový typ, zahrada mi vyhovuje to ano, ale ta práce kolem teda vůbec |
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
29.6.2011 21:55:08
Želvi,tak to je bomba.My jsme měli taky pozemek s duší, s asi třísetletou lípou, osluněněj, ve svahu....no nevyšlo to
ten háček znáš,nebudu ho tady rozebírat |
| lampetra | 25845 |
|
|
29.6.2011 21:54:36
Zrovna my jsme chtěli léta stavět novostavbu a než se na pozemku, který jsme vlastnili stavět mohlo, koupili jsme starší domek, což bych nikdy předtím neřekla, že udělám. Výhody jsou pro nás: pozemek je ve starší zástavbě, kde je pozemek nezískatelný, dům nám v zásadě vyhovuje dispozicí (spojili jsme kuchyň a obývák apod. ,ale polohou i rozlohou i situovaností na pozemku i v obci je pro nás akorát a ok. Takže my jsme šli do staršího.
|
| Baba Jaga | 69825 |
|
|
29.6.2011 21:53:24
To jsou jen takové řeči, dům to jsou lidé, co v něm bydlí. Pokud ti budou v té mrtvé katalogové krabici běhat děti, tak to duši mít bude.
|
| tereza |
| • |
29.6.2011 21:53:05
duši chápu a miluju, jen - jak tu psaly holky se tak nějak... nesmí nic "vykulit" v momentě, kdy jen potřebuješ silnější rozvod na elektriku a neplesnivé zdi, či ... divnou statiku...
aby pak nenastoupili odborníci a to, že dům s pozemkem, krásným - stál to, co zvládnete, ale.... máte alergický děti, netáhnoucí komín, ze střechy občas něco teče.. (no, ono jen místy), plesnivějící zdi, divně pochoduje střecha... Nám se staré domy líbí. A opravdu moc, jenomže ... právě výše zmíněné nás stálo polovinu toho, co jsme vrazili do zcela nového domu... k bydlení - to první je chalupa, kterou oba milujeme, kdybychom tušili... máme přes sebou hypotéky jen poloviny... Nejhorší a největší finance spadly do investic, které vůbec nejsou vidět.. ale už není plíseň apod. S mým mužem bych do podobné akce - tj. starší RD nešla. Ani s mou povahou k tomu. Manžel není manuálně žádný šikula a já jsem fakt netrpělivá baba. Duši chápu, líbí se mi i vlastní přičinění, ale odizolovat mokré zdi nedovedu, manžel taky ne... a ty náklady jsou někdy šílené. Takže radím dobrého kámoše, co tomu rozumí a odhadne rekonstrukční náklady ve smyslu - LUXUS... tzn. všude sucho, ze střechy neteče, klid v podobě funkčních trámů, plíseň na dobu určitou. Asi to píšu zaujatě - ale dle svého - a zmiňuji, že mne velmi baví nalézat na půdách staré věci a hrát si s nimi, ale míň mne baví plíseň či hroutící se střecha. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.