| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 845  [Dalších 415 >>]
Ludvika67 6564
29.6.2011 21:58:44
Dee Dee, i ten katalogový dům musí projektant znovu upravit na parcelu kam přijde postavit ;)
Jsou to jen typové projekty. Něco jiného je hromadná (např. řadová) zástavba.
ivaxx 44192
29.6.2011 21:57:48
Bydlím ve starém domě, který byl co 20 let přestavován - de facto, když dospěla další generace, tak se ukázalo, že současná velikost, dispozice atd. je na nic.
Při každé rekonstrukci se ukázalo nějaké nemilé překvapení (škvárové tvárnice, dle dědy plné byly duté a vysypané jemňoučkou škvárou - bouchneš do zdi a máš škváru naprosto všude - a to se jen měnila okna....). Navíc, nikdy nemáš zdání, kde Ti co vede - voda ve zdi, odpady atd. I když máš plány, tak realita bývá značně odlišná. A to i tehdy, když je dům stále v rukou jediné rodiny.

Takže za mne - novostavbu bych brala hned. Starý dům jen z nouze nebo donucení.
LaviON 60382
29.6.2011 21:57:34
postav nový. jestli chceš duši, kup si pneumatiku. radši nějakou hodně starou, dnes jsou všecko bezdušáky
Dee Dee+2 kluci 91465
29.6.2011 21:56:53
Babo Jago,asi máš pravdu,ale ten katalogovej dům nikdo nenavrhl pro mě,jsou věci,který já absolutně nemusím a nevyužiju a naopak jsou jiný věci,který mi katalogovejj dům nedá
boží žena 67104
29.6.2011 21:56:21
plastu?
mě by nevadil ani domek z katalogu, třeby bych i narazila na ten, který by mi vyhovoval a důležité je jak si to tam člověk zabydlí a žij

ale ten architekt a pěkně konzultace na míru rodině a pozemku je ideál

noo pozemek mám tak jeste ty finance, na druhou stranu přemýšlím jestli jsem vůbec domkový typ, zahrada mi vyhovuje to ano, ale ta práce kolem teda vůbec
Dee Dee+2 kluci 91465
29.6.2011 21:55:08
Želvi,tak to je bomba.My jsme měli taky pozemek s duší, s asi třísetletou lípou, osluněněj, ve svahu....no nevyšlo to

ten háček znáš,nebudu ho tady rozebírat

lampetra 25845
29.6.2011 21:54:36
Zrovna my jsme chtěli léta stavět novostavbu a než se na pozemku, který jsme vlastnili stavět mohlo, koupili jsme starší domek, což bych nikdy předtím neřekla, že udělám. Výhody jsou pro nás: pozemek je ve starší zástavbě, kde je pozemek nezískatelný, dům nám v zásadě vyhovuje dispozicí (spojili jsme kuchyň a obývák apod. ,ale polohou i rozlohou i situovaností na pozemku i v obci je pro nás akorát a ok. Takže my jsme šli do staršího.
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
Baba Jaga 69825
29.6.2011 21:53:24
To jsou jen takové řeči, dům to jsou lidé, co v něm bydlí. Pokud ti budou v té mrtvé katalogové krabici běhat děti, tak to duši mít bude.
tereza
  • 
29.6.2011 21:53:05
duši chápu a miluju, jen - jak tu psaly holky se tak nějak... nesmí nic "vykulit" v momentě, kdy jen potřebuješ silnější rozvod na elektriku a neplesnivé zdi, či ... divnou statiku...

aby pak nenastoupili odborníci a to, že dům s pozemkem, krásným - stál to, co zvládnete, ale.... máte alergický děti, netáhnoucí komín, ze střechy občas něco teče.. (no, ono jen místy), plesnivějící zdi, divně pochoduje střecha...

Nám se staré domy líbí. A opravdu moc, jenomže ... právě výše zmíněné nás stálo polovinu toho, co jsme vrazili do zcela nového domu... k bydlení - to první je chalupa, kterou oba milujeme, kdybychom tušili... máme přes sebou hypotéky jen poloviny...

Nejhorší a největší finance spadly do investic, které vůbec nejsou vidět.. ale už není plíseň apod.

S mým mužem bych do podobné akce - tj. starší RD nešla. Ani s mou povahou k tomu. Manžel není manuálně žádný šikula a já jsem fakt netrpělivá baba.

Duši chápu, líbí se mi i vlastní přičinění, ale odizolovat mokré zdi nedovedu, manžel taky ne... a ty náklady jsou někdy šílené.

Takže radím dobrého kámoše, co tomu rozumí a odhadne rekonstrukční náklady ve smyslu - LUXUS... tzn. všude sucho, ze střechy neteče, klid v podobě funkčních trámů, plíseň na dobu určitou.

Asi to píšu zaujatě - ale dle svého - a zmiňuji, že mne velmi baví nalézat na půdách staré věci a hrát si s nimi, ale míň mne baví plíseň či hroutící se střecha.
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 845  [Dalších 415 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.