| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 845  [Dalších 775 >>]
Martina Bergerová 70170
30.1.2021 23:18:54
85 let, česko-německé manželství, narodili se jim děti, dokončili dům, zasadili sad a potom je v 1946 odsunuli - nic moc pocit, na začátku našeho bydlení mi ta historie vadila. Když se potom objevil u brány starší pán, mluvící německy a vyprávěl, že se tady narodil, ty stromy sázel jeho táta, byl četník...dál jít nechtěl, ani na zahradu, že prý je to příliš bolavé...
Federika 14090
30.1.2021 23:16:41
Tak ta vila je nadčasová, nicméně vznikla v určitý době a jsem si jistá, že když tam bydleli, tak taky vypadala útulnějš, to už udělají lidi, věci...
Hanka 75 76332
30.1.2021 23:15:40
Když jsme vybírali byt, tak jsem se nějak zčásti vědomě, zčásti asi podvědomě nedívala vůbec po ulicích Politických vězňů, Bartolomějská.. ale myslím, že kdybych nevěděla, tak se i v domě, kde došlo k velkému utrpení nebudu kvůli tomu cítit špatně, že více na mne bude působit, jak to tam teď vypadá, když nebudu znát minulost. Ale kdybych ji znala, tak bych tam bydlet nechtěla. Mám asi nějaké malé trauma, že jsem jako dospívající (dítě) četla knížku o Jánošíkovi, bylo tam, jak ho mučili, od té doby nemůžu vkročit do mučírny a když moje děti šli se školkou do Muzea tortury (dozvěděla jsem se až zpětně, jinak bych je ten den neposlala do školky), tak jsem skoro omdlévala a snažila se před nimi nedat nic najevo, abych to na ně nepřenesla.
Ropucha + 2 120300
30.1.2021 23:14:53
Skleněný pokoj máme knihu, ale ve vile jsem ještě nikdy nebyla.
Věřím, že atmosféru má silnou, to je vidět i z obrázků.
Ale nejsem si jistá, že bych tam chtěla přímo bydlet, můj styl je trochu jiný.
Federika 14090
30.1.2021 23:10:29
Já to miluju, velký prostory, jen minimálně zařízený a ta vila je kouzelná.
Koukala jsem jen kvůli tomu domu na film "Skleněný pokoj" asi pětkrát.
Martina Bergerová 70170
30.1.2021 23:07:03
Tugendhat mě taky okouzlila, nečekala jsem převratné emoce, protože kamarádka krátce přede mnou prskala, že je to studené a nemocniční. Mě to teda posadilo na zadek, následně jsem si všechno možné o vile přečetla.
Federika 14090
30.1.2021 23:04:55
Ropucho~:-D
mám tam nádhernou houpačku, takovou retro. Když je v létě krásně aj á vylezu hned po ránu ven, sednu si na houpačku s kafem, všude kolem stromy a příroda, nemusím nic řešit a tak, přijde mi to taky jako velká romantika.
Když tam pak pod ohřívanou vodou meju mastný talíře a hrnce, táhnu domů spoustu špinavýho prádla a vyháním mouchy z auta, tak se fakt těším do svýho "připražskýho" komfortu~:-D
wer 81075
30.1.2021 23:01:03
V paneláku státem 31 let.
Přes 4 500 jídelních stolů za super ceny na Favi.cz
Pole levandulové 23006
30.1.2021 22:36:53
Celý život jsem bydlela ve starých domech, takové ty klasické velké byty s vysokým stropy na Vinohradech a v Břevnově, chodila do škol, které slavily 150. výročí v době mé docházky a nějak jsem si nedovedla představit, že bych měla žít v něčem jiném. Teď žiju v novostavbě, kterou postavili před šesti lety přímo pro nás a užívám si toho, že zdi jsou absolutně rovné, rohy pravoúhlé, okna těsní a parkety nevržou :-) Pokud by se mi stýskalo po tradičním bydlení, můžu odjet na chalupu, ta má přes sto let.
Ráchel, 3 děti 76748
30.1.2021 22:33:38
žijeme v domě ze 17. století.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 845  [Dalších 775 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.