| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 845  [Dalších 785 >>]
Půlka psa 24064
30.1.2021 23:35:08
Tak já vím, že to bylo záměrně, ale je to úplně nemožný. Byla jsem tam mnohokrát jako dítě se snad každou učitelkou výtvarky, kterou jsem kdy měla a od té doby taky ještě několikrát. Poprvé mi to nepřišlo, ale s každou další návštěvou mi ten dům připadá čím dál tím víc nepraktickej. Ložničky jak dlaň a spodní patro, co se mohlo otevírat do zahrady, je využito pro sklad kabátů.
Monika 123907
30.1.2021 23:32:23
Hanko, to je zajímavé s tím Jánošíkem. Já když si přečetla Nikolu Šuhaje loupežníka, jak zapálil chalupu i s lidma (a ani předtím nekonal podle mého zrovna hrdinské skutky, podle mě byl popsaný jako psychopatická osobnost), tak už mě asi ani nezaujalo, že ho mučili, resp. si to nepamatuju, možná jsem konec ani nedočetla (věděla jsem samozřejmě předem, jak to má dopadnout). Absolutně jsem nechápala, jak takového člověka může někdo považovat za hrdinu, dokonce ani ke komunistům mi to úplně nesedělo ...
Martina Bergerová 70170
30.1.2021 23:29:38
nám při prohlídce vyprávěli, že děti v Tugendhatce stejně pořád byly venku a na terase, pomalu za každého počasí, v těch pokojíčcích vlastně jen spaly ~d~
Ropucha + 2 120300
30.1.2021 23:28:04
Mně minimalismus také nevadí, funkcionalismus mi také úplně nevadí, ale vždycky záleží na konkrétním provedení, na materiálech ... A ne všechno, na co se ráda podívám a ocením jako umělecký objekt, bych chtěla přímo pro sebe.
Girili 117849
30.1.2021 23:25:07
Ano, u těch nepovedených oprav taky velmi trpím. ~n~
Martina Bergerová 70170
30.1.2021 23:23:20
moje srdcovka to taky nebyla, přesto to okouzlení bylo tak velké...pořád mám před očima tu oranžovo-červenou lenošku, vůbec poprvé v životě se mi zalíbilo něco, co je do oranžova, měla jsem k té barvě vždy odpor...
Federika 14090
30.1.2021 23:22:30
To tak bylo záměrně, místnosti na spaní , šatny a tak měly bejt malý a prostor se měl dát těm obývacím společným prostorům.
Já bych si udělala prostor všude~:-D
Půlka psa 24064
30.1.2021 23:20:14
Tugendhat se mi moc nelíbí. Mám ráda minimalismus a prostřední z pater je fajn a spodní s technologií se mi vyloženě líbí kvůli té technologii, ale rozčiluje mě to nejvyšší patro s ložnicema. Tam to není ani tak vzdušný, jako spíš stísněný, neútulný a studený.
Kvalitní manželské postele do vaší ložnice na Favi.cz
Girili 117849
30.1.2021 23:20:12
Teď žiju v domě z 60 let. Dům, ve kterém jsem vyrostla, byl postaven 1978. Nejstarší dům, kde jsem pobývala, byl dům po mé prababičce, který byl spolu s jménem rodu zmiňován v knize o protestantech v kraji, v souvislosti s tolerančním patentem, tj. rok 1781. Jistě je i starší, ale nikdy jsem to nedopátrávala. Máma ten dům k mé velké lítosti prodala. Nikdy mě to nepřestane mrzet. :-(
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
30.1.2021 23:19:22
Jsem bytové dítě, nejstarší barák, kde jsme žili, vyrostl cca v 60. letech... Většinu dětství jsem strávila v novém paneláku, pamatuju, jak jsme se chodili se školkou dívat, jak se staví ~:-D a kupodivu tam jsme ducha mívali... Předtím tam stávaly roubenky, takže možná bývalý usedlík, ale byl to duch laskavý :-) naši tam bydlí dodnes, ale v jiném bytě a duch nikde - pravda, možná jsou už mimo původní chalupu ~:-D
V Praze jsme pak chvíli s mužem bydleli v prvorepublikovém činžáku a tam jsem se časem začala bát v koupelně, vždycky na mě padla hrozná tíseň - možná nějaká negativní energie... když u nás chvilku bydlela mladší sestra, svěřila se mi, že ji ta koupelna děsí...
Současný panelák tipují na 80. léta, duchové ani energie, nic... ~:-D
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 845  [Dalších 785 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.