| Žžena | 83005 | 
| 
 25.10.2017 11:32:56 
Já právě vím, že varovné fňuknutí u nás nebylo, protože spal se mnou v posteli a slyšela jsem každý jeho vzdech. U těch děsů začal vždycky rovnou křičet. 
 | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 25.10.2017 11:30:06 
Taky se už na první noční děs nepamatuju, bylo to někdy ve 2 letech a s horečkou to souvislost tenkrát určitě nemělo, protože poprvé byl nemocný s teplotou až někdy po 4.roce ve školce...u nás to spíš spouštěly ty rušnější události, s ním se nedalo chodit na žádné dětské akce, kde bylo víc dětí pohromadě, hluk, nebo třeba hudba, to odtamtud prchal okamžitě, nebo spíš tam ani nešel...to samé náročnější výlety, oslavy, návštěvy...to jsme spolehlivě věděli, že nás nečeká klidná noc...když jsme to omezili, tak to dost pomohlo, ale stejně ne stoprocentně, vždycky se něco našlo... 
 | 
| Žžena | 83005 | 
| 
 25.10.2017 11:29:50 
Náš starší měl noční děsy od narození. Nevím kdy je měl poprvé, ale prostě od malého miminka, a žádné zdravotní obtíže nikdy neměl, horečku měl prvně v životě snad v 5 letech a to už noční děsy dávno nemíval. Vyrostl z toho. 
Mladší neměl noční děsy nikdy.  | 
| iiiiiiiiii | 69750 | 
| 
 25.10.2017 11:29:38 
Migrénou trpím já, vím, jaké to je. Soucítím s Vámi a Vaším synkem. Drobeček malinký, co to mohlo spustit? 
 | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 25.10.2017 11:25:33 
Jitys, tak to bych to měla pomalu zaklepat, že nás se týkaly jenom ty noční děsy, jinak uši, průdušky a podobné věci naštěstí vůbec neznáme... 
 | 
| Papillon | 132028 | 
| 
 | 
 25.10.2017 11:25:17 
Syn mel taky, zacalo to zhruba po 2. roce. Ted jsme uplne bez problemu (vek 3,5), ale kazdy vecer zhruba pul hodiny po usnuti jdu k nemu a treba ho jemne pretocim do jine polohy apod. (Nevzbudim uplne) Je slyset jak se zmeni dychani. To jsem se docetla jako radu n’a netu a u nas to zabira. Pry je to proto, ze upadal rovnou do hlubokeho spanku. 
 | 
| iiiiiiiiii | 69750 | 
| 
 25.10.2017 11:22:49 
Kdy se u vašich dětí děsy objevily poprvé?  
U nás to bylo druhý den po prodělaných febrilních křečích při horečce, kdy ten "stav mimo" trval skoro hodinu. Syn nás volal, plakal, třásl se, ale nevnímal. V nemocnici nám vysvětlili, že to byly febrilky. A druhý den v noci přišel první běsnící záchvat.  | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 25.10.2017 11:20:35 
iiii, jo tohle dělal taky, pak už jsem se ho ani nesnažila pochovat nebo nějak fyzicky uklidňovat...a u nás to bylo tak, že když nakouknul do pokojíčku manžel, kterého ten jekot vzbudil později, než mě, tak syn ho se sílícím řevem posílal pryč...zjistili jsme, že určité věci kolem sebe vnímal, nebyl úplně mimo, občas nám i odpověděl, když jsme se ho třeba ptali, jestli nechce čůrat apod...ale na některé věci nereagoval vůbec... 
 | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 25.10.2017 11:18:38 
iiiii, tak my třeba, když byl syn menší, jsme televizi přes den běžně puštěnou nemívali vůbec, večer jsme ji zapínali, když šel spát...pouštěli jsme sem tam třeba Krtečka na DVD apod...jinak byla televize vypnutá, četli jsme před spaním hodně, dráždivé barvy v pokoji neměl a stejně to přišlo....u každého asi funguje něco jiného a někdy se ani nepřijde na to, co.... 
 | 
| iiiiiiiiii | 69750 | 
| 
 25.10.2017 11:16:38 
Syn kromě kopání a máchání rukama i kousal. To bylo v jeho dvou letech, kdy jsem nevěděla o co se jedná a snažila se ho "uklidnit". Když jsem ho chytla za ruce a snažila se vzít do náruče, vrhl se na mě s vyceněnými zoubky. Fakt jako z hororu. 
Zajímavé je, že v přítomnosti manžela takové záchvaty nemíval.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.