| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Fobie a strachy

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 4181  [Dalších 3971 >>]
Evelyn1968,2děti 6269
5.11.2016 23:04:43
Moje děti to naštěstí nemaj, vedla jsem je k sebevědomí a k tomu, že pro nás jsou nejlepší na světě, žádný "seš tak blbá že můžeš jen utírat kravám zadky", jako to bylo u mě, trochu jsem se bála, že to až přeháním, ale klaplo to, jsou přiměřeně sebevědomé.
Bouvier 147935
5.11.2016 23:04:37
Mám to podobně. U mě se v tom hodně promítá povaha mých rodičů, jsou jako protipóly. Za sebe bych řekla, že se s tím člověk naučí žít, přizpůsobí se. Ale.. je pravda, že s věkem si to uvědomuji stále více, protože se ve mně právě střádají ty situace, kdy mi právě nebylo do zpěvu a kdy jsem se snažila něco překročit, s větším či menším úspěchem. Fascinuje mě povaha mých dětí, které toto v sobě vůbec nemají. Já vím, že je to asi norma, ale jsem ráda, že to budou mít v životě o něco lehčí.
Evelyn1968,2děti 6269
5.11.2016 23:01:59
A nejen že se stydím lidí, já mám i hrůzu z hadů, přímo ochromující, přestanu se hejbat~:(.. O mně by mohli odborníci napsat knihu, toho by se nasbíralo~t~.
Mili+2 70470
5.11.2016 23:00:47
Treba zrovna ty prodavacky jsem zvladla. Drive jsem taky utekla aby se nahodou nezeptaly jestli mi muzou pomoci s necim. Pak jsem si rekla ze tim pravdepodobne neutoci na moji osobu aby mi bylo blbe jako ze si neumim sama vybrat pitomy vlozky nebo sampon, ale ze jsou nabadany sefem aby nestaly "zbuhdarma", tak ze maj vnutit aspon neco v akci 1+1. Usmeju se, mile podekuju a reknu ze si poradim.

Pak taky cvicim pred detma. Uvedomuju si totiz ze by z nich vyrostli zakriknuti jedinci pokud vidi matku ktera se "boji" pozadat 20 deka salamu, nebo ktery je blby vyzkouset si troje boty a nekoupit zadne.
Evelyn1968,2děti 6269
5.11.2016 22:59:50
Já neumím takový ty hovory o ničem s cizíma lidma, vždycky mám snahu jít do hloubky~t~, ale to zas nevím, abych je neurazila, když je neznám. Teď jsem trpěla tři hodiny v tanečních s úpně cizíma lidma u stolu, který ale budu vídat pravidelně až do ledna. Nic o nich nevím, tak nemůžu začít třeba ani o volbách nebo něco aktuálního, aby hned nebyl konflikt~t~, jenom takový plácání.

V minulých tanečních jsem jen řekla, jak je dobře, že děti tancujou na moderní písničky a ne živou hudbu jak my, že to byl děs a paní se málem pohádala, že tuhle modernu nevydrží poslouchat~t~. to člověk fakt neví
Carollyn 131058
5.11.2016 22:51:55
Já musím jednat v práci s lidmi,resit ruzne problémy, telefonovat, mnohdy jsou ti lidi nepříjemni,zvládám ruzne situace v pohodě. Ale když jsem na druhe straně přepážky, jako zákazník, tak nezvládám říct větu, aniž bych se nezakoktala. Takove- Prosím dvakrát twistra - už jsem vzdala,proste koktam. Jak na ME civí, tak nejsem schopna stvořit normální větu. Nakoupit v masne jsem zvládla teprve nedávno... Prostě nejsem v roli.
Termix 105545
5.11.2016 22:29:26
Atraktivní nejsem, ale lidé se úplně nemusí znechuceně otáčet při pohledu na mě :-). Navíc zrovna tady komplex nemám žádné. Prostě neřeším. Oblečená jsem byla určitě vhodně a nemusela jsem se bát, že bych byla nepatřičná. Strach z toho, že bych nevěděla nějakou odpověď nemám. Já se bojím lidí. Zní to divně, když před tím píšu, že ve své pracovní roli jsem opravdu v klidu a věřím si naprosto dostatečně. No po dnešku mám zase téma.

A na těch narozeninách nechci mít úplně pocit, že musím pracovat, navíc většina těchto akcí je někde, kde je servis zajištěn.
Ale je fakt, že nerada chodím na návštěvy. A i nejbližší kamarádi ví, že návštěvy v podstatě vždy u nás v mém bezpečí.
Monika 123907
5.11.2016 22:19:34
No, ono na té "nedospělosti" může něco být. Ne v tom smyslu, že by se třeba zakladatelka o sebe neuměla postarat nebo byla "neschopná jako dítě", ale spíš, že to může mít původ v něčem z dětství, v čem se jakoby "zasekla". Co tak čtu různé "psychologické kecy" (nemá jít o zesměšnění, nenapadá mě teď nějaký šikovný termín), tak spousta psychických potíží dospělých lidí z dětství pochází ...
Monika 123907
5.11.2016 22:13:29
To tady určitě nevyřešíme, jak to čtu, ale zajímalo by mě, jestli se alespoň bojíš něčeho konkrétního (že se na tebe budou dívat, budou si o tobě něco myslet, nepřipadáš si hezká nebo nebudeš vědět co říct na nějakou "společenskou" otázku, tj. mimo obor, nebudeš schopná vůbec mluvit nebo zůstaneš někde stát a nikdo si tě nevšimne ...) nebo ani nevíš, čeho se konkrétně obáváš? Já třeba ze společenské akce, byť s "kolegy z oboru" bych byla asi taky nervózní, protože v nich nejsem moc ostřílená, ale jak jsi psala, že nejdeš ani v obchodě k pultu, tak to je úplně něco jiného, a pro mě v podstatě nepochopitelného. Takové potíže jsem cca měla v dětství a to jsem se většinou bála asi že "mě někdo seřve" nebo že se nedokážu vymáčknou a budu blekotat nesmysly (když jsem měla někam telefonovat, vyzvednout bratra ze školky, něco si někde vyřídit). Zjistit, čeho se vlastně obáváš, bude asi základ. Ale možná to víš?
Ráchel, 3 děti 76748
5.11.2016 22:10:59
nejsi nedospělá.
nepomohlo by ti mít na akci, třeba narozkách nějaký úkol? starat se o něco?
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 4181  [Dalších 3971 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.