| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Fobie a strachy

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 4181  [Dalších 3941 >>]
Arka 27734
1.8.2016 10:58:45
Když jdu s dětmi, celkem se zvládnu přetvařovat, že se psů neděsím, a klidně kolem psa i projdu. Když jdu sama, raději obejdu jdu jinou ulicí než abych šla kolem psa. Psi to cítí, útočí na mě. Extrémně ti malí ratlíci a srnčí pinčové jsou vysloveně agresivní. Majitelé je musí pevně držet, jak na mě zuřivě štěkají a snaží se vytrhnout. Jedna paní se mě dokonce ptala jestli jsem mu něco neudělala. Já? Já, která jen přemýšlím, jak ho zdálky obejít a jestli je to vodítko opravdu zasekávací?
Jestli to syna omezuje, zkus najít dobrého psychologa a projdi to s ním sama bez syna. Mě neomezuje můj strach, mě omezují psi.
Alraune 129596
1.8.2016 10:49:47
Když jsou člověku jedno, je něco jiného, než když z nich má fobii. U nás na Letné by takový člověk nepřetržitě trpěl, psi jsou všude. U vstupů do obchodů, v parku, v hospodě, na ulici... Navíc, u člověka, který se chová nestandardně (křičí, mává rukama, utíká, uskakuje) je větší šance, že ho pes napadne.
Alraune 129596
1.8.2016 10:45:15
Co canisterapie? Zkusit to s psem, který je opravdu zvyklý na různé reakce, jsou i psi, co s nimi pracují postižení, atd.

Carollyn 131058
1.8.2016 10:30:27
Něco jiného je mit prirozeny respekt a něco jiného je jancit kvůli dychavicnemu starému maltezakovi ~d~...

Štěně ze startu nedoporucuji, spíš se domluvit na návštěvách u nějakého terapeutického psa,který chodit do řezných ustavu, na těch by se dalo dříví štípat.
Raduza 68805
1.8.2016 10:29:21
Dcera z toho postupně vyrůstala. Hrozně moc se to zlepšilo poté co jsme si pořídili kočku. Řekla bych, že to u všech doma zlepšilo vztah ke zvířatům. Dcera se už někdy dojímá i nad psem :-).
Pam-pela 97353
1.8.2016 10:29:01
Pokud se podaří najít dobrého terapeuta, co pracuje metodou EFT, je to otázka ani ne hodiny...většinou stačí jedna návštěva.
Jako ve všech ostatních službách píšu dobrého, co svojí práci a lidem rozumí (nejlepší na doporučení).
Ale fóbie jsou jeden z nejsnadnějších problémů pro tuto metodu. Dítě si ji navíc řídí samo...ale ono samo taky musí cítit, že má problém a že se ho chce zbavit - to je to nejdůležitější.
TwinVerča 82352
1.8.2016 10:18:23
Kluci mají taky hrůzu ze psů, ale postupně se to lepší - klidného a neštěkavého už zvládnou...
Na dotaz, proč je dobré tuhle hrůzu trochu zpracovat - já třeba zažila opakovaně situace, kdy jsme s klukama jela někam na kole a na stezce nebo kdekoli poblíž byl pes. Kluci byli schopní v panice stočit řitítka a vlítnout pod auto nebo do příkopu, hlavně pryč od psa...., přestože jinak mají na kole disciplínu slušnou.
Manka+Cipísek 100730
1.8.2016 10:12:25
A proč je špatně mít ze psů strach? V čem konkrétně to vadí? Doma ho mít nemusíte a cizí psi Vám můžou být jedno. Když byly mému synovi cca. 2 roky, tak na něj z ničeho nic skočil babičky pes. Nikdy to předtím neudělal, syn mu nic nedělal, přesto v té jeho zvířecí hlavě něco přeskočilo a zničeho nic zautočil. Syn se tak vyděsil, že ani nestihl zabrečet. Dneska si to nepamatuje, ale asi to v něm nějakou stopu zanechalo, protože psy rád nemá. Já ho nemasíruju proti nim, i když je taky nemusím, ale tohle má asi z tohoto zážitku. Nevidím žádný důvod, proč bych ho měla nějak strachu ze psů "odnaučovat". Přeci jen, je to šelma, na vlastní oči jsem viděla, že u na první pohled mazla nikdy nevíme, kdy se v něm ta šelma probudí a aspoň si neohlažuje cizí psy a nepokouší osud.
Martina, 3 synové 101865
1.8.2016 9:58:58
Strach ze psů je přirozený a zcela oprávněný: nechala bych to tak. ~x~
Kopřiva Dvoudomá 34182
1.8.2016 9:56:49
Soucítím, měla jsem to stejně, přešlo to postupně. Psa jsme měli doma, a stejně jsem se bála všech ostatních.

Nejlépe seznámit ho s nějakým absolutně klidným flegmatickým neštěkajícím psem. Když vydejchá toho, tak to bude zas o kousek lepší, bude třeba schopnej projít kolem ostatních malých psů. A povídat mu o psí psychologii, jak vypadá pes, který chce zaútočit, a pes, který je v klidu. Co si pes hlídá (teritorium, misku), co nemá rád (křik, běh, mávání rukama...) a tak dál.

[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 4181  [Dalších 3941 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.