| Tizi | 106716 |
|
|
1.8.2016 9:52:58
Syn se od mala velmi bojí psů. Myslela jsem, že z toho časem vyroste, alespoň tak, aby si jich prostě nevšímal, ale nestalo se. Po prázdninách půjde do 5. třídy, ale když jdeme spolu a proti nám jde důchodkyně se svým gaučovým psem, tak se vyděsí, skočí za mě na druhou stranu a chytí mě za ruku. Nevím proč, pes ho nikdy nepokousal. Vysvětluje to tak, že "nikdy nevíš, co pes může udělat. Pes tě může kousnout." Z jiných zvířat takto panický strach nemá.
O prázdninách jsme byli u příbuzných, kde jsme i spali, kteří měli psa, docela velkého. Syn se bojí všech psů, ale čím je pes větší, tím více se ho bojí. Nechtěl být s námi na zahradě, ani když byl pes uvázaný, protože pes na něho štěkal a jemu se dělalo fyzicky nevolno. Raději se zavřel v bytě. Ukazovala jsem mu, že když přiju k psovi spolu s majiteli, kteří ho uklidní, dám mu očuchat ruce a podrbu ho, tak pes pozná, že k rodině patříme a přestane štěkat. Syn se ale není schopen k zvířeti vůbec přiblížit. Předpokládám, že kdybychom si pořídili malé, roztomilé štěňátko, tak by se toho strachu časem zbavil, ale bydlíme v bytě a hodně času trávíme v práci, takže psa domů nechceme. Nemáte nějaké jiné tipy jak zmírnit strach ze psů? |
| Petros | 151367 |
|
28.7.2016 12:22:13
Ahoj,my máme sedmiletou dcerku, které zaskočil pri jídle do krku rohlík a od té doby se bojí spolknout cokoli co neni naprosto bez kousků. Nejdřív nechtela ani pít a musela být několik dní v nemocnici na kapačce. Pak aspoň začala pít a spolkne aspoň tři lžičky jogurtu, ten ale musí zapijet spoustou džusu, aby to vubec spolkla. Teď ji máme doma, máme domluvenou schůzku s psychologem, ale až na 9.8.2016
Protože máte podobnou zkušenost, mohla by jste nám prosim popsat průběh vaší léčby, jak jste postupovali, co zabralo atd. Moc by nám to pomohlo. |
| jitucha | 82009 |
|
|
3.6.2016 12:04:33
já jsem mívala jako dítě strach z pavouků. pak jsem nějak zjistila, že oni se mně bojí dost podobně jako já jich a postupně jsem se odnaučila vyvádět, když se nějaký větší ocitl v mé bezprostřední blízkosti, nedejbože na tričku. schválně jsem k nim dávala ruce a dívala se, jak je obcházejí.
vadí synovi mravenci i v tv, i na obrázku? ať si zvyká, a pak na ruku jednoho mravence, pak víc, mělo by se to postupně lepšit. milovat je asi nebude nikdy, ale odpor by se měl snížit. |
| Jitusch* | 85117 |
|
3.6.2016 7:16:41
To znám. Jsem na tom stejně, jen s tím rozdílem,že já "dávám" jen toho slepýše. Už neječím,když ho potkám,ale na ono místo pak delší dobu nechodím (i když je to blbost,on tam na mě těžko bude čekat).Obrázky nebo nedejbože fotky jakýchkoliv hadů nezvládám. Představa,že někde potkám v reálu užovku nebo zmiji, mě dohání k šílenství. Já se těch potvor nebojím,mě je celkem jedno,jestli je to jedovaté, škrtič nebo se to "jen" plazí, já má hrůzu z toho, že to uvidím.Ale nedělám s tím nic
|
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
2.6.2016 23:07:21
ja mela fobii z pavouku. Byla jsem schopna zavrit dvere kuchyne a nevkrocit do ni tak dlouho, dokud neprisel manzel domu a pavouka /i blbeho dlouhonoheho/ nezlikvidoval.
Nejak me to preslo samo. Ted uz je likviduju sama /prikreju sklenickou, papir pod a pak ho jdu vyhodit ven/... Takze zbavit se toho jde´urcite. |
| Kamisi | 129832 |
|
|
2.6.2016 22:52:36
Ano, dá se zbavit fobie. Postupuje se tak, že se najde příčina, nejčastěji je to situace v dětství, jak to v některých příspěvcích tady někteří popisují. Příčinná událost se zpracuje - na to je určitý postup - a poté v současnosti člověk už tyto situace nepociťuje jako problém, nevadí mu. Pro rychlé zbavení se problému je možná terapie, nebo se člověk může naučit pracovat sám se sebou buď na kurzu, nebo podle knihy.
Důležitým předpokladem je rozhodnutí člověka se problému zbavit, nejde do toho nikoho tlačit, ani dítě, musí samo chtít. https://www.metodarus.cz/cz/ |
| Mili+2 | 70470 |
|
|
2.6.2016 22:48:39
Zbavila jsem se fobie ze zubare, resp.zbavil me ji mily zubar, opak toho co mi ji vyvolal.
|
| Drop | 147259 |
|
|
2.6.2016 16:51:05
není něco na fobie v Bachových květových esencích?
|
| Ivka (dva kluci) | 1341 |
|
|
2.6.2016 15:04:38
Zvládneme jen češtinu nebo angličtinu
![]() |
| Ivka (dva kluci) | 1341 |
|
|
2.6.2016 14:01:08
Díky za vaše zkušenosti a tipy
. Máte někdo doporučení na nějakou literaturu (web), kde čerpat informace, postupy zbavování fobií? Četl jste někdo třeba Living with Fear - Isaac M. Marks a bylo vám to k něčemu dobré? Díky moc. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.