| 77kraska | 132593 | 
| 
 20.1.2024 9:00:57 
V hospodě v naši ulici je nad jedním stolem cedule “stůl štamgastů” aby si tam nikdo jiný nesedall 
 | 
| 77kraska | 132593 | 
| 
 20.1.2024 8:58:58 
Nedávno jsem rekla dceři, ať se na nádraží zeptá nakeho ajznbonaka, ona to slovo vubec neznala Lol  
 | 
| 77kraska | 132593 | 
| 
 20.1.2024 8:57:00 
No já spoustu těch výrazu používám v běžném životě, teď často říkám “rozfajruju topení”….smirglpapir uz přešel do běžné cestiny, před lety mne překvapilo, ze správně se jmenuje “brusny papír” 
 | 
| Beat | 107867 | 
| 
 | 
 20.1.2024 8:08:11 
Tak to jo 
![]()  | 
| Stáňa * | 7932 | 
| 
 | 
 20.1.2024 8:05:55 
Beat, syn normálně chodí pořád sportovat, vede dva kroužky, už teď ví, že o prázdninách bude mladším vedoucím na dvou turnusech tábora a jeden z vedoucích na týdenním příměstském táboře atd. 
Během roku má brigádu na laserové střelnici. Takže kombinace obojího chování ![]()  | 
| Beat | 107867 | 
| 
 | 
 20.1.2024 7:26:17 
Stano, ano, to je fakt divny, až nepřirozeny. A asi je to častý, ale kolem sebe to nemám. Moje děti jsou o něco starší a jezdi s partou na hory/lyze/vodu/skaly.. hrajou hry, mají jich velký množství..taky vezou kytary, housle a hrajou a zpívaj. Je to stálá parta 8-15 lidi cca. Když mi pošlou nějaký  videa, moc rada si je poustim porad dokola. Mládí, radost, sranda. A i když se sejdou v hospodě , tak povidaji. Nebo chodí na koncerty.  
 | 
| Saamajna | 115449 | 
| 
 19.1.2024 23:23:23 
Je Babi, 
Jak to ctu, jsem najednou mala holka u babicky v kuchyni: "šnuptychl, šrajtofle, ausgerechnet, fajnšmekr, šmirglpapír, mašinfíra a ajznboňák, nýmand, fajrovat, štamgast, hóch, štokrle, posichrovat, šprajcnout se, šprycka, šprušle, echt, vycajchnovat se, šláftruňk, rajzovat, v richtiku".. No uplne vsechny vyrazy. Prarodice narozeni na Vysocine u Bíteše (1905 + 1909), v dospivani odesli do Brna.  | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 19.1.2024 23:00:01 
Neznámá, náš skoro 16 letý byl na Silvestra taky doma, sám v pokoji a hrál něco online s kamarády... Ale u něj si fakt neumím představit, že by někam šel...co by tam dělal? Hudbu neposlouchá a nenapadá mě, jak by se měl chtít vyřádit... Já jsem teda taky nebyla zrovna typ někam s partou kamarádů jít pařit, spíš někam vyrazit s jednou kámoškou apod. A mobily a PC jsme neměli. Já na Silvestra bývala většinou doma s našima. Povídali jsme si, nebo koukali na TV, něco pojídali, pili, o půlnoci si připili a koukali na rachejtle... 
 | 
| TaJ | 81121 | 
| 
 | 
 19.1.2024 22:56:36 
Stáňo, jo, když tu syn jednou za čas mívá na návštěvě nějakého kamaráda, nebo kamarády, tak to většinou dopadá stejně. Naposled nechali mobily být, když nejmladšímu klukovi od známých bylo 6 a ukecal ostatní, aby si s ním hráli s vláčky 
 . Jinak buď koukají do mobilů a občas mezi sebou něco prohodí a nebo jsou shluklí kolem PC. Hudba u nás teda nehrozí, syn žádnou neposlouchá... | 
| neznámá | 91073 | 
| 
 19.1.2024 22:45:47 
Já toto zažila na loni na zábavě rockové kapely, mezi mladými oblíbená a kluci kolem 17 let zírali do mobilu a občas něco vyfotili a natočili, vůbec je nenapadlo se vyřádit. 
![]() Náš sedmnáctiletý ani nebyl nikde na Silvestra, spojili se s klukama přes počítače. ![]() Nepochopitelný, já v jeho věku se doma sotva otočila a oni se baví přes počítače.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.