| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Citlivé děti

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 5112  [Dalších 5002 >>]
Čumča. 160024
13.10.2023 9:27:43
šmarjá, to jsem tak plácla, já bych si kadeřníka vzít nedala, od 17 šedivím, teď jsem šedivá jak vlk, se svými odrosty bych si teda kadeřníka nepřeobjednala kvůli přesčasům - prostě ně...udělat něco navíc dle svého výběru - ano, existovat se šedivou hlavou - ne~:-D
Čumča. 160024
13.10.2023 9:23:53
Půlko, to je extrém~e~ To smekám, neuvěřitelné.

Já kdysi jela 12 hodin v kuse (škola+práce+doprava), to jsem proti nim byla břídil. Ale já to takhle musela mít, potřebovala jsem si vydělat na tu školu a prostě na živobytí.~d~
Byla jsem takhle spokojená, z pocitu, že stojím na vlastních nohou.
Dohnaly mě psychické problémy, s kořeny v minulosti, jinak bych to takhle táhla dál...
Půlka psa 24064
13.10.2023 9:22:53
Je fakt, že ty lidi znám jen většinou jen online a naživo jsme se nikdy neviděli. A kamery většinou nazapínáme, takže těžko říct, co mají na hlavě. Uznávám, že je to stereotyp myslet si, že lidi release managementu určitě nemají (dle pohlaví) účesy jak vévodyně Kate nebo jak Justin Beieber.
Jerry G. 159407
13.10.2023 9:19:54
My si to vzít nechali, pak jsme se najednou divili, že nemáme radost ze života. Ale zase jsme měli na hypotéku.

Cumco,

Ja nevim jestli patrim do stejne generace. Ja jsem byla plnoleta na zacatku 90. V postate do 30 jsem se jenom bavila a starala sama o sebe a lidi okolo mne tez. Pracovali jsme to jo, aby bylo na cestoveni a konicky. Ja jsem mela vzor moje rocnik 1941, delela to same. Vazny vztah mela nekdy az od 28. To pak slo hopem za 3 mesice svatba a 10 mesicu od svatby dite. Ja jsme v podstate udelala to same. Ja tedy to pricitam nasemu dedicne ADD, ze nas to v jednu chvili prestalo bavit..

Co vidim mladsi generaci, tak jsou daleko cilevedomejsi.
L+ 2m 114525
13.10.2023 9:19:12
Půlko, tohle už mi taky přijde moc. Hodně času zabíjí tím dojížděním.
Můj syn to dříve taky provozoval, zdálo se mu to moc. Pak si našel brigádu, kde je komplet celé prázdniny, víkendy,svátky. Není to nic, co by ho bavilo, ale finančně skvely. Sám řekne, že takovej job se prostě nepouští. V týdnu má volno. Teď ho ale zlobí kotník, nemůže dělat svůj sport, tak zas premysli nad nějakým miniuvazkem, když má čas.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
13.10.2023 9:18:04
tak my máme i kolegu, co má kadeřníka jako jednu z priorit a i jemu stačí dát vědět včas termíny a podle toho se přizpůsobí ~:-D
Půlka psa 24064
13.10.2023 9:16:31
Tady se vlastně říkalo, že přesčasy ne, protože mají kadeřníka. Tohle většinově nejsou úplně kařeřnické typy, tak to možná bude tím. ~:-D
Půlka psa 24064
13.10.2023 9:11:02
Vlastně, i když to vezmu pracovně. Míváme release v noci nebo hodně brzo ráno, protože se klopí na produkci v době, kdy tam nejsou uživatelé. Máme běžnou pracovní dobu na osm hodin přes den, a tak vlastně nikdo nemůže nárokově požadovat, aby se kdokoliv připojil v deset večer a dělal něco dvou ráno nebo v sobotu v pět ráno a dělal něco do sedmí. Přijemný to není nikomu a odmítnout se to dá, ale nepozoruju, že by k tomu zrovna mladí byli nějak víc neochotní.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
13.10.2023 8:46:30
půlko, vidím to kolem sebe stejně, brigádničí od střední školy, obětují svůj čas práci... buď chtějí dělat tu práci jako takovou nebo chtějí získat místo v té firmě nebo chtějí peníze... my teda měli také nějaké brigády i v tom věku (teda věku, já nastoupila na sš v čerstvých 14, moje děti skoro v 16), ale během roku spíš nárazově... prázdniny jsem tedy pracovala z větší části vždycky...
jinak i ty přesčasy vidím u mladých kolegů jako bez problémů - máme to jako standard, jednou za čas je třeba dělat i mimo pracovní dobu (víkend nebo do večera), někdy jde o hodinku dvě po pracovní době - nikdo se nevzpírá, každý to bere jako samozřejmé... a nemám pocit, že by za tím byly peníze, prostě je to potřeba, tak jdeme... rozdíl je jen v tom, že do práce chodí nejraději minutu před začátkem pracovní doby a odchází nejpozději minutu po konci pracovní doby, my, starší jsme holt pohodlnější, než se nechat stresovat každou minutou, obětujeme těch 10-15 minut vlastního času ~:-D
Půlka psa 24064
13.10.2023 8:37:44
Taky mi to přijde moc. Není to teda v šest doma, ale v jedenáct doma. Škola od devíti do čtyř a práce od pěti do devíti. A k tomu denně přes čtyři hodiny cestování (domov - škola, škola - práce, práce - domov). Pokud není práce ve všední den večer, tak je celý den o víkendu. Plus o víkendech a večer práce do školy samozřejmě. Kupodivu to zvládají a úspěšně s tou školou pokračují.

Nevím, proč si to dělají, a že jim to stojí za to. Kdyby krátkodobě, ale tohle je rok za rokem. Taky jsem workoholik, ale na tohle bych se vybodla. Aspoň ten víkend mít. Nebo aspoň část víkendu.

Proto mi přijde, že to žádné sněhové vločky nejsou a vydrží neskutečně moc a navíc z vlastní vůle a ne z nutnosti. Ale chápu, že mám malý vzorek. Nevztahuju to na celou generaci, jen na ty, co mám v rodině a bezprostředně kolem sebe.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 5112  [Dalších 5002 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.