| Róza | 26159 |
|
|
23.6.2009 16:17:45
Super Petře,
tohle jsem potřebovala slyšet a vědět. Souhlasím s tím, že nejdůležitější je povedená operace. Na druhou stranu s operatérem a anesteziologem stráví můj syn 15 min. Vada je menší a takto čas odhadl Dr.Sedláček. Se sestrami se tam budeme peklovat zbytek pobytu . No, holt to budeme muset kousnout. |
| Petr |
| • |
23.6.2009 14:19:41
Rozo, jednoznačně doporučuji Urologickou kliniku ke Karlovu. Se synem máme za sebou tři operace hypospadie - 2 x nepovedenou v Motole a povedenou na klinice ke Karlovu.
Proč Karlák a né Motol a) Odbornost - doktoři jsou dle mě lepší po odborné stránce - Doc.Kočvara je špička na Evropské úrovni.Perfekcionista . Bohužel se u něj dlouho čeká jak na vyšetření tak na operaci. Mudr.Dítě a Mudr. Sedláček jsou také výborní. b) Komunikace - doktoři v Motole dle mě nemají moc času. Na co se nezeptáš to ni neřeknou. Problém je, že když jdeš na hypospadii prvn, nevíš na co se ptát. Karlák, všichni doktoři (Kočvara, Dítě, Sedláček) jsou velice komunikativní jak s rodiči tak s dětmi. Mají snahu vše vysvětlit. Kočvara nám při vyšetření věnoval celou hodinu, vše přesně popsal a nakreslil. To jsem v Motole nezažil. c) Pobyt u dítěte - na Karlaku jsou vždy pokoje pro dvě děti a dva dospělé. Mimo doby kdy je dítě na JIP operaci je možnost být permanetně s ním. Na JIP se jen nesmí spát, jinak na židli tam můžeš být taky. V případě pláče na JIP, stejně sestry volají rodiče. Motol - nevím jak teď po rekonstrukci, ale dva roky zpátky jsme měli karimatku u postele. d) Sestry - v Motole je možná více empatie.Karlák, možná jsou sestry pro někoho odměřenější, nicméně jsou to profesionálky. I když by ti sestry neseděli - důležitý je operatér a anesteziolog (dítě nesmí přespat atd.)My jsme na Karlaku problém rozhodně neměli. e) Metoda léčby - dle mého názoru na Karlaku doktoři více přemýšlejí o způsobu vhodnosti operace. Jaký typ plastiky je nejvhodnější atd. V našem případě nám v Motole po dvou nepovedených operacích nabízeli dokola stále stejnou metodu. |
| Ivaho | 75720 |
|
|
23.6.2009 8:05:28
Rózo, do konce prosince měli plno, to je dva měs. stará informace. Taky čekáme na termín operace, ale něčeho jiného.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
23.6.2009 5:31:41
Rozo sice se neptáš mě,ale my byli objednaný v únoru...na září....pak jak se volá těsně předem mi řekli, že mám zavolat za 14dní. a pak ještě jednou za 14dní naštěstí byl státní svátek a to berou přednostně školáky.....jinak by se nám to určitě ještě posunulo.
A na ty sestry se připravíš a nebude to takový šok! ![]() |
| Gliss & 12/05+11/07+08/09 | 20197 |
|
|
22.6.2009 22:01:41
Adámkovko (promiň za to oslovení...
) - my jsme měli původně jít do Motola - syn se tam narodil, takže ihned, když vadu zjistili, pozvali si nás na urologii tam... Ale v té době jsme bydleli nedaleko (P-6) a měli skvělou pediatričku, která měla okolní kliniky dobře zmapovaný - a ta nám řekla: Motol je skvělá nemocnice, vysoce odborný pracoviště - jen na urologii slabá... Jemně mě nasměrovala na VFN - a jsem jí za to dodnes moc vděčná!!!! Nevím, možná by to i v Motole dopadlo dobře - ale zvítězil především fakt, že ve VFN máš 99 % šanci být s dítětem H24, v Motole tě na noc posílají kamsi na ubytovnu - navíc před těma dvěma roky tam probíhala velká rekonstrukce a děti byly po operaci rozstrkaný všude možně... Já jsem si nedokázala představit, že tam svoje tak malý dítě někde nechám samotný... Už tak mě to tehdy stálo hodně sil - první tři dny jsem i ve VFN bulela jak želva a člověka tato zkušenost vrátí hezky nohama na zem - váží si toho, když je dítě zdravý!!! Tak vám budu moc držet palce!!! ![]() |
| Adámkovci | 91246 |
|
|
22.6.2009 21:23:49
Gliss,mám opravdu velkou radost že doc.Kočvaru tak chválíš.
Neslyšela jsem zatím na něj snad jedinou negativní reakci. Jen škoda,že jsem o něm nevěděla dřív...mohli jsme mít od hypos.už několik let pokoj.![]() ![]() ![]() ![]() |
| ivaxx | 44192 |
|
|
22.6.2009 21:16:18
Byla jsem tam se synem přede 2 lety (jemu necelých 5) - doktoři výborní, na sestry dodnes vzpomínám se zaťatými pěstmi. Byl hospitalizován při jiných příležitostech i 2x jinde, ale zde byly sestřičky bezkonkurenčně nejhorší.
|
| Adámkovci | 91246 |
|
|
22.6.2009 21:12:14
Na operaci čekáme rok a půl,ale údajně se to může ještě protáhnout a můžou nás přeložit na dýl.Diskuse o hypos. je tu stále-je to v oddělení urologie.Přispívá se tam často.
|
| Gliss & 12/05+11/07+08/09 | 20197 |
|
|
22.6.2009 21:02:34
Rózo, byla jsem se synem ve VFN na urologické klinice na operaci v červenci 07. Taky hypospadie - distální, penilní + obřízka, operoval doc. Kočvara - opravdu PAN DOCENT a kapacita ve svém oboru nejen u nás, ale v rámci celé Evropy. Synovi v té době bylo 19 měsíců. Hospitalizace trvala přesně 14 dní. Zpočátku jsem se toho děsila a naivně si říkala, jak budu chtít jít domů dřív - ale nakonec jsem byla ráda, že se pod dohledem odborníků správně doléčil a odcházeli jsme domů bez cévky (fakt nevím, jak bych ho doma uhlídala). To jen k tomu, že 3 dny se mi opravdu zdají na operaci hypospadie strašně málo, 3-4 dny tam bývá pobyt jen po "obyčejné" obřízce.
Ad sestry: Zezačátku pobytu jsem myslela, že se zblázním, strašně těžká komunikace, navíc jsem tehdy byla cca ve 20tt, takže hormony dělaly své... Ale pak jsem je pochopila: měly i tři operační dny v týdnu, mezitím jim tam H24 vozili urgentní případy. I když působí neosobně a nadřazeně jsou to profesionálky. Ano, na dětském odd. bych čekala trochu více empatie vůči malým pacientům, ale pořád u mě vítězilo to, že jsem byla ráda, že syn je na vysoce odborném pracovišti a v nejlepších rukách. Jinak my jsme byli na předoperačním vyšetření v únoru 07 a termín operace nám nabídli o 5 měsíců později - a to jen díky tomu, že nám nevadil prázdninový termín. Kamarádčin syn s menší urologickou komplikací dostal termín za rok od návštěvy. |
| Róza | 26159 |
|
|
22.6.2009 20:17:30
Díky za reakci. Mohla bych vědět, kdy jste se tam objednávali? My ještě nemáme termín a chtěla bych vědět, kdy to tak zhruba bude. Díky
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.