| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úřední okénko - OČR, nemocenská

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 5799  [Dalších 5749 >>]
holkamodroočka 156337
4.4.2023 13:45:27
Jde o to, že některé firmy (s českou nemám takovou zkušenost), mají zájem na tom, aby se člověk vrátil do práce a jsou ochotni mu k tomu napomoci už jen tím, že rozfázují návrat (po nemoci). Naše firma taky platí nemocenskou v plné výši, ale ten návrat je mazec. V mé nepřítomnosti se udělá jen to, co nejvíc hoří a zbytek čeká na můj návrat. Já tedy nemocná nebývám ( ťuk ťuk), a hlavně mám HO. Ale stačí 3 týdenní dovolená, kterou nám doporučují, a návrat je peklo. Takhle to máme v týmu všichni. A být to po nemocenské, tak je to ještě horší.~Rv
Lenka Pražanda 128023
4.4.2023 13:16:35
To je pěkná pitomost. Není to bič na ty co to zneužívají, právě naopak. Ty si tu nemocenskou ještě prodlouží, aby se jim "vyplatila". Povede to jen k tomu, že mnohem víc lidí bude chodit do práce s nachlazením a virózami.
Když budu mít první tři dny neplacené, což je doba která mi na vyležení nachlazení stačí, tak se ani k doktorovi nebudu obtěžovat ~b~
Pravděpodobně jde o to opticky snížit statistiku nemocnosti. To vyjde když si místo neschopenky budeme brát dovolenou ~:-D
Půlka psa 24064
4.4.2023 13:11:55
Osobně mi přijde nejzásadnější nenechat padnout lidi, na které ještě navíc k těm malým nemocem, které mívá každý, padne i velká nemoc. Ale vím, co tím chceš říct.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.4.2023 12:35:19
půlko, pořád si myslím, že by o člověka mělo být postaráno tak, aby nemusel tu týdenní virózu přecházet a vyrábět si tak budoucí dlouhodobou PN ~d~
Půlka psa 24064
4.4.2023 12:23:13
Rose, to mi ale zavání tím, že těch 60% je málo a ne tím, že je problém s karenční dobou. Člověka by právě něměla zlikvidovat ta chřipka na tři týdny. Z hlediska pojistné matematiky všechno hradit nejde, 60% je likvidační, tak kde jinde brát než v karenční době..... Asi teda nezvýší náhrady a ještě zavedou karenční dobu, ale o tom jsem nepsala, že mi přijde v pořádku.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.4.2023 12:10:20
půlko, jenže problém nejsou jen dlouhodobé nemoci... pokud si vezmeš, že pracovní měsíc má cca 4,5 týdne, někdo, kdo dostane blbou virózu potřebuje cca týden, aby se z toho vyhrabal (5 pracovních dní + 4 dny víkendů) a hned máš výplatu o pomalu 1/4 nižší (a to ještě jen pokud nemáš zaměstnavatele, co dává bonus za docházku, tam spadne plat o dost víc)...
no a pokud vycházíš od výplaty k výplatě (a takových lidí je pořád hodně), je ta sekera v rozpočtu sakra výrazná... takže pak (i kvůli blbým 3 dnům) raději chodíš do práce nemocná (a jsme zpátky u toho, to obvykle není práce v kanceláři, kde si můžeš trochu pohovět, popíjet horký čaj)... no a z toho týdne virózky to pak táhneš 2, 3 týdny... ideální způsob, jak si předpřipravit další vleklé nemoci... srdce to nepotěší, játra a žaludek dostanou zásah paralenem a brufenem...
Koníček mořský 156666
4.4.2023 12:09:26
Osobně je mi to jedno, protože zásadně nemarodím. Mám takovou práci, která pár dní vydrží a nějak se to udělá. Pokud bych ale omarodila, nemá mě kdo zastoupit. Nikdy mě nikdo nezastupoval, šéfovi je to fuk a spoléhá na moji zdravotní odolnost a nesmrtelnost. Mě ta moje pozice taky drží při zdraví a při životě, naposledy jsem měla neschopenku v roce 2000 (chřipka). Jinak se vždycky nějak hodně rychle odmarodím o víkendech a ve volných chvílích a jinak dělám, že mi nic neni.
Pokud někdo fakt marodí, první tři dny ho nevytrhnou. Dlouhodobí marodi měli vždycky smůlu, je to prostě životní pech, s tím se nic nenadělá a s pomocí boží a státu je třeba se s tím nějak poprat. No a při zdraví makat a snažit se vytvořit si finanční rezervu, třeba i pro případ nemoci.
Takže mě šachy okolo PN nechávají klidnou a chladnou. Občan se stará, občan má.
Půlka psa 24064
4.4.2023 12:00:16
Při karenční době plná mzda není a nepřijde mi to blbý z hlediska případné alokace plnění ve prospěch vyššího plnění při delší nemoci. Připadá mi blbý, že někoho zlikviduje, pokud se mu stane nějaká delší nemoc na týdny, měsíce, roky. To je imho ten hlavní problém nemocenské.
Krásné konferenční stolky od českých ověřených obchodů
Ruth 147384
4.4.2023 11:49:13
Tak hlavně že ti 3 dny karenční doby nepřipadají blbý.
Půlka psa 24064
4.4.2023 11:40:20
Njn, jenže z tohohle nic neplyne. Taky mám fajn pracovní podmínky a při nemoci nebo jiné nepřítomnosti mám plný plat a navíc nárok na odměny a MM má také podobně. Jenže to nijak to nesouvisí s podmínkami, které nastaví stát, ale s tím, jak si to který zaměstnavatel udělá nad rámec svých povinností. Porovnávat konkrétního zaměstnavatele a oficiální neschopenku, to jsou jablka s hruškama.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 5799  [Dalších 5749 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.