| Rodinová | 140078 |
|
|
3.4.2023 22:51:17
To mate kazdej den, zpoved?
To je hruza… my jednou tydne a vetsinou se to zvrhne na pokec o vikendovych aktivitách ![]() |
| Vážný2 | 158667 |
|
3.4.2023 22:18:59
Jinak si myslím, že přiblížit se německému modelu, kde první měsíc platí zaměstnavatel by nebylo marné.
A hlavně bych nemocenskou převedl ze státu na zdravotní pojišťovny, protože ony samy musí rozhodnout, jestli člověka léčit rychleji a vyplatit méně a dostat více peněz a nebo pomaleji... |
| Vážný2 | 158667 |
|
3.4.2023 22:16:16
Já se občas psychicky nebo zdravotně sesypu a PL mne nechá týden-dva doma k malé radosti mého zaměstnavatele - už jsem to měl na talíři v ročním hodnocení. I to, že jsem byl v lázních.
Ovšem máme placeno 100% a většinou stejně pracuju z domova v pomalejším tempu. Akorát v době nemoci odmítám ranní schůze, kde se zpovídáme každý den z toho, co kdo minule dělal a co bude dělat - anglicky a nikdo jinej to moc neposlouchá. Asi by stačilo, kdyby každý napsal číslo ticketu, na kterém pracuje a co jiného katastrofického přinesl ze schůzí s ostatními odděleními. |
| Dari79 | 114243 |
|
3.4.2023 22:13:40
Jak jsem pravičák a zaměstnavatel a OSVČ (čili osobně se mě nemocenská netýká), tak v tomhle mám za to, že by do toho stát sahat neměl, protože stejně prvních 14 dnů platí zaměstnanci zaměstnavatel - tedy je víc v zájmu toho zaměstnavatele, jestli se rozhodne, že je to pro něj problém a jak velký a řeší si to po svém...
Státní rozpočet to fakt nic nestojí, tedy nevidím důvod, proč by to stát měl rozhodovat. U mě je fakticky neomezený sick days jako nepsané pravidlo, tedy ano, pokud někomu není dobře, může zůstat v pátek (kupodivu nejčastěji ty "nedobře" vychází na pátky) doma, nic mi dokládat nemusí a nepočítám to... Ale - kdybych měla nějakého zneužívače, čili bylo by to opravdu pravidelně a často, tak to řešit budu - buď mu to nedovolím, nebo fakt by musel k lékaři, nebo ho vyhodím. Je to taky o důvěře mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. Jak nedělám dusno, i když je mi kolikrát jasný, že je to spíš "zašívačka" nebo "prodloužený víkend", tak čekám, že to bude v rozumném rozsahu... Popravdě - zase si holt kopnu do vlastních řad - za ty roky mám největší problémy s ženskejma po mateřský, čili s děckama ve školce, který fakt bývají doma furt - OČR, chytnou každou blbost i samy, co děcka dotáhnou ze školky... Navíc tendenci nadpracovat si to nemívají, takže prostě reálně chodí do práce půlku pracovní doby, než ostatní... To už, jako zaměstnavatel, jsem radši, když si vezmou to OČR. Jakékoli sick days navíc samozřejmě u nich nepřipadá do úvahy, protože už tak kolikrát jsou víc doma, než v práci... Zas - když vidím, že někomu je fakt blbě, chrchlá v práci..., tak ho sama posílám domů (na sick days nebo home office), bo nepotřebuju to od něj chytit i já - to by byl mnohem větší průser, než když zůstane 2 dny + víkend doma a vyleží se... Pro neschopenku je posílám, až když je to fakt na antibiotika nebo tak něco... Na běžné virózky se u nás neschopenka nosit nemusí... Každej (zaměstnavatel) to holt má jinak a myslím, že stát by do toho kecat nemusel (neměl). |
| Vážný2 | 158667 |
|
3.4.2023 21:57:32
Bude se zas pracovat v roušce, kdo zakašle, nafasuje povinně roušku. ![]() ... A každý zaměstnanec starší 60 let bude mít povinnost mít v práci pod stolem připravenou transportní rakev, stačí papundeklová s vložkou. |
| K_at | 121378 |
|
3.4.2023 21:32:45
Magrato, do háje zekenyho. A co si nechat pomoc? Nebo se hodlas v zájmu nezávislosti úplně oddělat? Co dobrý anděl, co dobrá Rodina? Tohle nejde....
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
3.4.2023 21:28:12
Já jsem dobrala atb na zánět dutin v půlce března, i s vikendama 10 dní doma, při kontrole u obvodní 10.den, mi bylo už úplně dobře.
Ale po prvním týdnu v práci se to jakoby vrátilo, pořád jsem unavená, chvílemi mě bolí v krku, chvilemi chrapot, některý dny bolest hlavy, bez teplot. Prostě ten plný zápřah, tělocvik, plavání, vycházky, byl moc, sedět někde v kanclu a nemuset hned naplno lítat kolem děti, asi by mi to stačilo, příště budu chytřejší a zkusím zůstat doma dýl. |
| Fern | 155759 |
|
3.4.2023 21:24:28
Poskodis si zdravi a hodne zkratis zivot...
|
| Okolík | 129526 |
|
|
3.4.2023 21:22:38
Streptokoků je spousta druhů, většina úplně neškodných, ba prospěšných symbiontů apod. Že by se na infekce streptokoky nedávala neschopenka, to pochybuju, na angínu, spálu i růži (S. Pyogenes) se dříve, v době bez ATB umíralo ...
![]() |
| vlad. | 38059 |
|
|
3.4.2023 21:12:22
Stáňo, myslím, že pokud jsi zaměstnanec, byť na NV, tak zdravotní se platí, neodvádí se sociální
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.