| Nevímsirady | 120357 |
|
1.2.2013 11:19:28
silná desinfekce klece po předchozí andulce!!! Při náznaku hned k veterináři, může to být "pouhé začervení" ale i něco horšího
![]() |
| Dojanka | 85301 |
|
|
1.2.2013 11:16:46
Ivko, můžu se zeptat k té andulce: nám už 2 umřely, vždy po roce. Obě na průjem. Přitom denně nebo obden měním dno klece, kupuju směs pro andulky ve zverimexu, dostatek vody má, akorát je fakt, že nechtěly jíst nic zeleného ani ovoce. Zobaly jen tu andulčí směs. Dcerka ptáčky miluje, andulky jsme měly strašně rády, ale asi to s chovem neumíme.
Co myslíš, že děláme špatně? Ptám se proto, že dcerce nabízí spolužák teď čerstvě vylíhlou andulku (tedy až se opeří), dcerka se jí nemůže dočkat, ale já se bojím, že zas uděláme nějakou chybu a o andulku přijdeme. Dcerka si na ni vždycky hrozně zvykne. Takhle máme na zahrádce už 2 andulčí hrobečky. V průvanu ji nemáme. Děkuju za odpověď. |
| Senedra | 14756 |
|
|
1.2.2013 11:12:18
No, žaka bych nechtěla - jo, je učenlivý, mazlivý a podobně, ale taky dlouhověký, vyžaduje společnost a hodně prostoru. Několikrát jsme známému žaka hlídali a stačilo.
Náš senegalec klidně vydrží ve voliérce a zabaví se hračkama, které mu tam dáme, žaka jsme museli denně pouštět, důkladně zavírat klec, dávat pořád nové hračky.. Zase jsem žaka naučila pár větiček, aby se kamarád nenudil, až si ho vezme nazpátek ![]() |
| Elíláma | 101194 |
|
|
1.2.2013 11:02:56
Tak mamčin žako řval až se mi stahoval žaludek
![]() |
| Elíláma | 101194 |
|
|
1.2.2013 11:02:17
Jojo
a fakt neřvou, je to jako kníkání morčat |
| Nevímsirady | 120357 |
|
1.2.2013 11:00:01
jojo u velkých papoušků je častá fixace na opačné pohlaví člověka a následná žárlivost - tj. samice bude mít raději chlapy a samec zase ženské, opačné pohlaví bude buď ignorovat nebo nesnášet
![]() |
| Veveru |
| • |
1.2.2013 10:57:04
Podlé naší rodinné a mé osobní zkušenosti řvou právě malí papoušci (andulky), zatímco velký papoušek je kliďas.
V rodině proběhli amazoňani, žakové, alexandři, andulky a další papoušci, které nebudu pro příliš snadnou identifikaci psát. Nejdéle jsem žila s žaky, byli celkem pohodoví, povídali si, naučili se slušně mluvit, ale občas samo taky zařvali. Problém byl s tím, že jeden byl samec a fanaticky nesnášel mého manžela a ostatně všechny muže, nesměli vůbec vstoupit do obýváku. Samice, kterou jsme opatřili poté, co jsme prvního žaka vrátili, zase nemusela mě, ale dávala mi to najevo jen rezervovanou lhostejností v určitých situacích (v podstatě jí vadilo jen když jsem jí čistila klec, tak jsem předala úkol manželovi a bylo). Byl to perfektní papouch, mluvící společník a pochopil, že se kadí v kleci, takže celý den měl otevřeno a žil s námi. Dědův letitý amazoňan na něj byl absolutně fixován, bylo to přátelství až za hrob. Papoušek umřel až po dědově smrti, tehdy bylo dědovi 77 a papouchovi snad přes 80 let. Slyšela jsem nějakou nahrávku, kde se mnou papouch mluvil, byly to decentní a příjemné zvuky, žádná andula. Alexandři nebyli součástí "rodiny", ale byli to prostě ptáci v kleci, jako mnozí jiní. |
| Žžena | 83005 |
|
1.2.2013 10:46:54
Tak to pozor. Kamarádka má senegaláka a řve úplně stejně jako ostatní papoušci. Bejt u nich doma na návštěvě je neúnosný, synátor se toho krákání i bojí.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
1.2.2013 10:38:31
Někteří papoušci jsou schopni se částečně odnaučit řvát, když se jim přes klec hodí deka. Ale prostě jsou to ptáci, kteří tím křikem mezi sebou komunikují, takže je pro ně přirozený.
A když prostě papouška naučíte, že ho každý navečer v šest budete ppuště a jeden den to neuděláte, tak řvát bude. Stejně tak, když bude denně ráno v sedm dostávat zrní a o víkendu si budete chtít pospat, tak vás nejspíš vzbudí. Nicméně ti dva senegalci, které jsme měli, mívali nějaký denní režim, u každého jsme časem vypozorovali, kdy přes den spí a kdy naopak leze po kleci, dělá blbiny a vyluzuje zvuky. |
| Nevímsirady | 120357 |
|
1.2.2013 10:17:36
být tebou tak začnu kritériemi, co chce, co očekáváš, kolik času mu budeš věnovat a jak dlouho, jak budeš důsledná,co jsi schopna obětovat (někteří ničí zařízení, jakou klec doma jsi schopna tolerovat), pak se zaměřila na to co nechceš aby dělal, můžeš napsat na různá fora (ifauna apod.) a nakonec najdeš ptáka, který k tobě bude nejlíp sedět.
problém s papoušky je ten, že jsou to stále divoká zvířata, protože jejich domestikace trvá oproti psům, kočkám a domácím zvířatům krátce, takže jejich přirozené instinkty budou vždycky silnější než láska k člověku ![]() |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.