| Senedra | 14756 |
|
|
1.2.2013 10:16:50
No, máme už druhého senegalce a oba řvali docela dost. Jeden byl slyšet z pátého patra až před barák. Druhý zrovna na střídačku imituje pípání mikrovlnky, myčky, zvoní jak telefon nebo kýchá jak manžel.
Obecně platí, že čím větší papoušek, tím větší hluk a tím víc péče potřebuje. My třeba toho druhého moc nepouštíme, tak je v kleci dost spokojený, první byl zvyklý, že létá i venku a když jsme ho nějaký den nepustili, tak "držkoval" dost. Papoušci jsou všeobecně hluční, navíc se snaží jakýkoli hluk překřičet. Takže když pustíte třeba TV, začne se papoušek většinou ozývat taky. Takže jestli vám jde vyloženě o hlk, tak si pořiďte kanárka, ale s tím zase moc zábavy nezažijete. |
| Tragika | 61116 |
|
|
1.2.2013 10:12:39
Osobně neznám ptáka,který by neřval.
Kamarádka má papouška a když spolu telefonujeme, dělá pták takový bordel, že není slyšet vlastního slova. Odnáší ho při té příležitosti do koupelny. Taky jsem kdysi měla papouška. Vyhazoval zrní z klece, budil nás svým skřehotáním kolem šesté ráno a ječel v těch nejméně vhodných chvílích. Už nikdy více. ![]() |
| Nevímsirady | 120357 |
|
1.2.2013 10:08:56
dej tomu čas a ono to příjde samo. Já vybírala skoro půl roku, a to se mi aymary původně vůbec nelíbily. Pak jsem si ale na youtube našla video a byla to láska na druhý pohled
Manžel ani nebrbla, když jsem si pořídila další, skoro o nich neví a to není zvířátkový...Líbí se mi i větší papoušci korely, amazonci, mníšci, ale mám hroznou fobii z velkých zobáků. Ségra má třeba pyruru, taky krásný a chytrý pták. Je i hodný, ale jakmile na mě sedne a vidím ten jeho zobák jsem spocená až (no raději nebudu psát kde)![]() ![]() ![]() |
| Ivka3 | 115865 |
|
1.2.2013 10:00:33
Je fakt těžké se rozhnodnout, když už se skoro pro něco rozhodneme, najde se nějaké negativum. chjo...
|
| Ivka3 | 115865 |
|
1.2.2013 9:59:00
jj, ted sipročítám tvoje témata...takže jste šli na konec do aymary?
|
| Elíláma | 101194 |
|
|
1.2.2013 9:45:49
Tichý jsou aymary, ale jsou to takový kytky se zobákem, žádná moc velká akce. Jinak to řve asi všechno.
|
| Nevímsirady | 120357 |
|
1.2.2013 9:45:21
jinak u větších papoušků typu senegalec, mníšek, amazonek apod. bych si předem zjistila veškeré negativa, která tito papoušci mohou mít!!!!! Jsou to dlouhověcí ptáci a není nic smutnějšího než si takového papouška pořídit a pak ho v jeho pubertě a dospělosti mít strach pustit, protože klove, napadá členy rodiny apod... Né každý papoušek je od přírody mazel a třeba senegalci jsou klování dost proslulí - mám i osobní zkušenosti (nejsou to samozrejmě všichni ale jsou a je třeba s tím počítat)
![]() |
| Nevímsirady | 120357 |
|
1.2.2013 9:30:57
já mám aymarky pruhované, a je to paráda. jediné mínus, které je ale vhodné zdůraznit je to, že kadí více než andulky, ale nám to nevadí. Jo a nenaučí se mluvit... Máme doma v jednom pokoji 4 a "řvou" jen když zapnu vysavač. Ochočit se dají i ve dvou, což je výhoda, když nechceš, aby papoušek tpěl samotou...
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
1.2.2013 9:20:57
Vidíš a my jsme zrovna měli andulku, která byla docela tichá.
|
| Jantara | 134045 |
|
|
1.2.2013 9:13:07
Když on ten hluk je individuální. Každý vnímá jeho intenzitu odlišně. My měli senegálce, co občas něco "řekl", občas pípal. Většinu času mlčel jako hrob. Ovšem netuším, zda takový bude i ten, co si ho případně koupíte
. Doporučuju koupit od chovatele (na netu se jich najde spousta). Tam taky uslyšíš slovní projev senegálců. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.