| Líza | 17721 |
|
|
5.1.2010 21:22:49
Ano, ale ta agresivita nebo nebezpečnost sobě je podmínka, bez které to nelze, a to zdůrazňuju, protože to z předchozího tvého příspěvku nebylo patrné. Podpořit to zprávou od doktora, kterou má člověk nebo jeho příbuzní pro strýčka příhodu doma, je určitě dobré a skutečně to pomáhá v těch situacích, kdy si policajti a záchranka mají tendenci usnadňovat práci.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
5.1.2010 21:12:41
Měla jsem být přesnější, ale zrovna jsem odpovídala v časovém presu
![]() |
| Jo-jo |
| • |
5.1.2010 21:11:44
Nevím, odkud jste, jeden domov důchodců pro psychiatr. pacienty je ve VĚŽI u Havl. Brodu. Ještě bych se poradila s ošetřujícím psychiatrem, měl by mít přehled o podobných zařízeních v okolí. V psychiatr. léčebnách jsou oddělení pro chronické pacienty-ale počet lůžek je značně omezený, věčně plno. Soucítím s vámi, máte toho naloženo dost a dost.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
5.1.2010 21:11:19
Lízo, skutečně to přesně takhle několikrát proběhlo. Nedobrovolná hospitalizace na základě dobrozdání psychiatra. Ale byla v tom samozřejmě hlavně agresivita a nebezpečnost sobě i okolí. Jakmile byl přeléčen, vrátil se domů, nebral léky a takhle několikrát dokola. Te´d zrovna je znovu nedobrovolně hospitalizovaný a léky už nezabírají a jiná léčba na sklidnění bohužel taky ne.
|
| Líza | 17721 |
|
|
5.1.2010 21:03:23
Boleslavko, nemáš pravdu. Proti své vůli nemůže být nikdo hospitalizován jen tak, byť by měl tisíc zpráv od psychiatra, ale jen pokud je aktuálně nebezpečný sobě nebo svému okolí. Délka nedobrovolné hospitalizace není dva měsíce, ale tak dlouho, dokud ta nebezpečnost trvá; zdravotnické zařízení si to nedobrovolné léčení musí nechat schválit od soudu.
V případě papandrey vidím problém jinde - a to v tom, že léčebna sice zaléčila ten akutní stav, ale nijak zvlášť neřešila, co bude dál. |
| Chrysantéma | 100475 |
|
|
5.1.2010 21:02:25
U nás třeba v Praze nechtěli vzít alkoholičku na léčbu poruch příjmu potravy,až se zaléčí alkoholismus.JENŽE při léčbě alkoholismu blila jak Amina,protože to byla simultánní závislost...Nebo toxík ti může při léčbě "uletět" na alkohol,jako náhradní drogu...
Proto taky na AT léčbě jsou přesně dané i doby na kávu a cigáro = náhradní drogy... A navíc těžko můžeme posoudit,jestli je to schíza z alkoholu,nebo schíza,která je "zapíjená"... |
| Líza | 17721 |
|
|
5.1.2010 20:59:53
Ananto, naopak, schizofrenie není široký pojem. Že mají toxíci psychózy, to je jiná, to jsou toxické psychózy, ale schizofrenik skutečně neustojí standardní léčbu na protialkoholním oddělení, ta je dělaná na lidi, kteří jsou v zásadě psychicky zdraví.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
5.1.2010 20:48:07
perdito, podle stávající právní úpravy někdy ze šedesátých let nemusí být nemocný soudnímu procesu přítomen. Viděla jsem někde zprávu, že je snaha tuto praxi změnit, protože ve většině případů soudce rozhoduje o zbavení svéprávnosti - a´t už seniora nebo duševně nemocném - aniž by ho na vlastní oči viděl a mluvil s ním. Dokonce se stává, že o zbavení svéprávnosti člověk ani neví a nemůže se jí aktivně bránit. Viděno očima duševně nemocného nebo starého člověka je to taky hrůza.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
5.1.2010 20:44:33
papandreo, omlouvám se, nečetla jsem celý tvůj úvodní příspěvek, když jsem ti prve odpovídala. Zrovna te´d se u nás rodina pře o to, zda zbavit nebo nezbavit svéprávnosti... Mě samotné to připadá naprosto šílené - hlavně to, jak je to vlastně jednoduchý proces a tím pádem i zneužitelný. Umístění taky hledáme, ale těžce. Domovy důchodců tak nemocné lidi nechtějí a k mentálně postiženým vlastně taky nepatří...
|
| Ananta | 97295 |
|
|
5.1.2010 20:36:53
Hm, ale duální diagnozy, toxi a psychoza nám normálně do léčby chodí, protože recidivují... epileptika nechtěli vzít, ale byl těžkej. Zajímavé, zkusím se někoho ještě zeptat.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.