| Chrysantéma | 100475 |
|
|
5.1.2010 20:15:11
Já na tom protialkoholním pracovala...na klasickou protialkoholní léčbu potřebuješ bezvýhradnou spolupráci a podrobivost...a to se u schizofreničky nedá ani očekávat,ani žádat...navíc je tam vyšší riziko epi záchvatů,protože díky schíze je mozková kůra více drážděná...A to těm "klasickým" pacientům moc neprospívá,aby se toho účastnili= nejsou v léčbě schopni snést takový stres...
|
| Jedůfka / 99,00 | 96514 |
|
|
5.1.2010 20:10:00
I já s ní soucítím. Mě umřel bratr na alkoholismus a kdybych mu mohla pomoct tím, že ho svéprávnosti zbavím, udělala bych to. U jinak psychicky zdravého alkoholika to nejde. Sám dlouho nespolupracoval a když už se rozhodl, že na léčení půjde, nebylo místo, čekací lhůta min. čtyři měsíce. Do té doby se upil. A my jsme se mohli jen dívat.
![]() |
| perdita | 3248 |
|
|
5.1.2010 20:09:23
Papandreo - tu herečku podepisuji. On se před ošetřujícím lékaři vždycky neuvěřitelně držel, dokonce měl legálně drženou zbraň!!! To jen mezi námi, v nejbližší rodině "popustil uzdu fantasii", všichni jsme dvojníci, matka je vyměněná, někdo mu odposlouchává všechny telefony, ale na veřejnosti udrží všechny démony na uzdě a jeví se takřka normálně. To jen když je v opravdu špatném stavu, si toho všimne i širší okolí. Pomalu bych řekla, že je lepší, když se někdo terminálně nemocný zblázní fest a nastálo, protože tohle je šílená zátěž na rodinu.
|
| perdita | 3248 |
|
|
5.1.2010 20:00:30
Míšo, mám pocit, že pak ta znesvéprávňovaná osoba musí být přítomna tomuto soudnímu procesu... a to teda není právě nejjednodušší. Mám schozifrenika v rodině, s iniciátorkou diskuze hluboce soucítím.
|
| Jedůfka / 99,00 | 96514 |
|
|
5.1.2010 19:41:07
Dokud je svéprávná, proti její vůli jí na léčení nikde nevezmou a ona evidentně nechce a nespolupracuje. Takže první krok by určitě měl být zbavení svéprávnosti.
|
| papandrea | 94551 |
|
|
5.1.2010 19:22:41
boleslavo,tohle už proběhlo,z léčebny nám ji propustily v pondělí ve stabilizovaném stavu,ale víc neřeší i tak MOC DĚKUJEME
![]() |
| Jana Nová | 98612 |
|
5.1.2010 19:15:05
...tím psychiatrem je samozřejmě myšlen ošetřující nebo aspoń poslední ošetřující. Tedy někdo, kdo má přehled o psychickém onemocnění pacienta.
|
| Jana Nová | 98612 |
|
5.1.2010 19:13:54
papandreo, mám podobnou zkušenost z širší rodiny. Když je nejhůř, kontaktuje se příslušný psychiatr, který napíše posudek. Poté se zavolá policie a záchranka a ti na základě uvedeného posudku přemístí psychicky nemocného do psychiatrické léčebny na nucenou léčbu. Nuceně může být psychicky nemocný člověk proti své vůli hospitalizován tuším dva měsíce... ale nejsem si jistá.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
5.1.2010 19:01:41
Ano, může to doporučit praktik.
|
| Ananta | 97295 |
|
|
5.1.2010 19:01:34
Záleží taky co má za diagnózu, schizofrenie je moc široký pojem.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.