| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Schizofrenie

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 373  [Dalších 63 >>]
Ananta 97295
5.1.2010 18:58:25
To se mi nezdá, odkud máš informace? Víš kolik toxíků má nějaký typ psychozy?
papandrea 94551
5.1.2010 18:50:26
Holky DÍKY moc za vše co jste napsaly~x~ moc nám to pomáhá,budeme podle toho postupovat i když to stále neřeší aktuální stav,kdy je potřeba rychle jednat.Zítra ráno se tam manžel staví po cestě do práce a zhodnotí stav a ještě do konce týdne navštívíme odbor soc.péče a nenecháme se odbýt.Je strašné kolik lidí takto žije a nikdo se o ně nestará a přitom kdejakému feťákovi pomůžou najít i bydlení,je to nespravedlivý...VELKÉ DÍKY~x~
Chrysantéma 100475
5.1.2010 18:44:57
Ananto,

schizofreničku NIKDO na protialkoholní léčbu nevezme...maximálně na odvykačku,aby se zvládlo delirium,stabilizovala se schíza(která se může ještě zhoršit) a pak nějaký ústav soc.péče se zvláštním režimem...ale uzavřené oddělení...jinak začne pít nanovo...
Jinak v PL Kroměříž jsou uzavřená oddělení pro chronické pacienty,kteří nejsou schopni žít ani v ÚSP...Nevidím důvod,proč jinde v PL ne...ale asi to souvisí s tou svéprávností...
Líza 17721
5.1.2010 18:36:21
Noli, vynechala jsi podstatnou věc, ona má schizofrenii, to není jako jednat s "jinak zdravým" alkoholikem.
Klára
  • 
5.1.2010 18:30:26
Ahoj, ústavy, kde je možné o umístění žádat můžeš najít v Regsitru poskytovatelů sociálních služeb http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do?sd=domovy+se+zvl%C3%A1%C5%A1tn%C3%ADm+re%C5%BEimem&zak=&zaok=&SUBSESSION_ID=1262712150667_3 - teď se domovy s psychiatrickou péčí nazývají domovy se zvláštním režimem - je to i pro lidi s Alzheimerem - doporučuju, ze seznamu vypsat vše, co je pro duševně nemocné a vše kontaktovat....domovy v zapadlejších končinách někdy mají menší pořadníky....ale není to jednoduché něco najít :( Jinak návrh na zbavení způsobilosti k právním úkonům může podat taky psychiatr nebo ta léčebna v Horních Beřkovicích, ale taky vy....a opatrovníka nikdo z rodiny dělat nemusí, jak už někdo psal výše, v takovém případš by pak dostala veřejného opatrovníka, který spadá pod soc. odbor v místě trvalého bydliště daného člověka...

Zkus se kdyžtak obrítit na tuhle organizaci - měli by tě nasměrovat, poradit, pomoct sepsat návrh... http://www.fokusul.cz/
Noli
  • 
5.1.2010 18:28:06
Nevím, ale pokud není jiná možnost - lepší - tak bych jí snad nechala padnout na držku.

Ono je jedna věc, že je alkoholik, ale já bych řekla, že ona vás i psychicky týrá, protože jste vůči ní neurčili žádné hranice - tj. vy vše platíte, staráte se a ona všechno neguje, ničí...

Je spousta alkoholiků, ale nemají takovýhle "polštář ze strany rodiny" - prostě ví, že když padnou na hubu, tak na té hubě zůstanou. Jí tohle vědomí chybí.
Ananta 97295
5.1.2010 18:26:30
Je občas i stabilizovaná? Já bych si s ní v této fázi (pokud se v ní někdy ocitá) promluvila a řekla jí natvrdo, že buď začně spolupracovat, léčit se z akoholismu - nemůže chlastat když bere prášky na hlavu, pravidelně brát prášky, docházet do nějaké organizace, která se zabývá schizofrenií (třeba FOKUS) je jich víc, jsou i komunity pro schizofreniky, prostě pomoc tu je pro ty co chtějí... nebo se jí pokusím zbavit svépravnosti, ať si vybere.

Ten Litvínov - Janov je pro ni asi taky hrob, protože si nedovedu představit, jak tam v tom prostředí, navíc když si navázala další individua, může abstinovat a žít nějak rozumně. Měla by načas vypadnout, třeba do nějaké komunity nebo chráněného bydlení kde na ni dají pozor a naučí ji fungovat. Zkuste brnknout do fokusu v Ústí nad Labem, třeba Vám něco poradí. Každopádně držím palce.
MISKYNK 91294
5.1.2010 18:25:24
Mám vážně nemocného syna psychika, taky jezdí po léčebnách sebepoškozuje se a veme si moc léku a kam jinam než do léčebny beřkovice.Ale po 5 dnech ho chtěli už propustit, no léčebna nanic a v ltm taktéž.tak jsem byla také naštvaná ,nikdo nepomuže to mám vyzkoušené,také sháníme bydlení ale páni doktoři ruce pryč, ale přitom v Beřkovicích jsou pacienti umístění i na rok, to vím určitě, a mají podob. nemoc co syn. je to opravdu hříčka slovíček,dokud nic neuděla tak se nic neděje až se stane něco tak se bude jednat.
..maya.. 86852
5.1.2010 18:17:27
my měli takovou sousedku, brala léky a navštěvovala psychiatra, jakmile ji léky došly byla to katastrofa, já o tom nevěděla ona na mě klepala a povídala že jejího syna našli v běláku mrtvého, že tam ležel v kontejneru, že ji uniká plyn atd...samé výmysli, pak mi sousedka řekla co s ní je a tak jsem se s ní domluvila že půjdeme spolu k doktorovi pro ty léky, jenže ona ten den vůbec neotvírala, takže jsme volali hasiče a ti ji našli ve vaně jak tam leží a je dehydrovaná, každý rok na jaře a podzim byla hospitalizovaná, v bytě žila sama, min.rok dostala zápal plic, opět ji došly léky ale už bylo pozdě, nakonec v léčebně umřela...bylo mi jí líto, takoví lidi by neměli žít sami.
Líza 17721
5.1.2010 18:14:14
Nákupy a takové věci - jako invalidní důchodkyně na to bude mít nárok, tuším, že by to měl doporučit praktický lékař, ale nejsem si jista, ověř to - pečovatelka, zprostředkuje ji úřad, respektive pod něj spadá.
S tím koupáním - tohle není vysloveně práce pro sestru hrazená pojišťovnou, ale pokud vím, agentury domácí péče tohle nabízejí za příplatek, přeptej se v nějaké domácí péči ve vašem okolí.
Ale s tím zbavením způsobilosti, neváhejte a skutečně to udělejte. Pak jsou takové ty věci, které nejsou ošetřené žádným konkrétním institucionálním postupem, ale zažila jsem rodiny, které se v době, kdy byl pacient v dobrém stavu, i s ním dostavily na místní oddělení policie a nechaly tam zprávu lékaře o tom, že je ten člověk psychiatricky léčený, aby policie měla podklad pro to, proč je nutné proti vůli pacienta hospitlaizovat, i když zrovna rodinný příslušník nebude v dosahu - kupodivu to zafungovalo. Dobré by bylo, pokud by byl ochoten někdo ze sousedů například kontaktovat v takové situaci vás a vy mohli včas podat zprávu té záchrance, že i když to ne čele napsané nemá ;), je těžce psychicky nemocná...
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 373  [Dalších 63 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.