Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
4.9.2009 13:48:59
Mně by zajímalo, jestli je tu někdo povolaný - s touhle nemocí se člověk narodí? Často slýchávám,že se nemoc objevila až v průběhu života...Předpokládám,že je tam asi nějaká genetická dispozice,ale zajímá mě jestli k ní může přijít i dospělý člověk anebo už to má v sobě...
Zakladatelce držím palce ať se ty negativní účinky podaří co nejvíce utlumit,taky myslím,že léky jsou nutné doživotně. |
| lenkaa.kluci02/00 04/0305/07 | 73266 |
|
|
4.9.2009 11:53:43
Nejsem si jista,ale ty tabletky co bere myslim Rispen ale nevim to presne.
|
| lenkaa.kluci02/00 04/0305/07 | 73266 |
|
|
4.9.2009 11:53:03
Ahojky tak ja zrovna osobne s timto problem nemam,ale moje teta sestra me matky.Lecila se dokonce i psychyatrick lecebne v Opave.My jsme to prozivali sni neb jeji manzel je sobec jako prase stara se jen o sebe.Ona to mela uz tak rozjete,ze ji ty hlasy dokonce narizovaly at skoci s mostu nebo at se obesi.Bylo to neco neuveritelneho stale opakovala ,ze ji nataceji na kamery,nemohla spat porad spala nekde jindy na zemi v koupelne no hruza.Az ji moje mamka vzala k lekarce a ihned jel sanitkou do Opavy kde byla 3.mesice.Uz je to2,5roku co je s Opavy doma leky bere stale a uz bude do smrti a mam pocit,ze se ji to zase vraci.Tak nam to rekl i ten primar s Opavy toto se muze kdykoliv vratit.
![]() Byla to vzdy superzenska dnes se sni uz normalne neda bavit ona ma jen svuj svet a to svoje bohuzel.![]() |
| Ondrášovka | 73598 |
|
|
4.9.2009 11:29:26
Ahoj, je mi líto co cítíš, jestli chodíš pravidelně k dr., tak tady v tomhle případě bych taky zvýšila dávku, aby se ztratily ty hlasy.
A rozhodně být pro ten ID. Jestli to budeš brát do konce života, to ti nikdo říct nemůže, ale je pravděpodobné, že ano. Rozhodně ale se nebudeš cítit, tak jako třeba právě teď. Antipsychotika ti mohou umožnit takový život, že "tvůj vnitřní svět" může být uplně potlačen. Držím palce, ať je to lepší |
| Lucka |
| • |
4.9.2009 11:13:23
Kamarád to taky má, akorát to nemá ještě stoprocentně potvrzený, jestli je to přímo tohle.
Ale plácá nesmysly o energii. Všude se rozhlíží. Tvrdí, že jsme napojeni na satelit, že máme signál. Přemýšlí nad naprostými nesmysly jako proč zrovna teď prší a proč mu ujel autobus, přoč ten list ze stromu spadl před něj apod. Neustále kecá o znamení, že všechno je nějaké znamení. O halucinacích se nezmiňoval, teda nezmiňuje se o ničem, je docela uzavřený, ale takhle co vidím a pozoruji ho, tak to má taky. K psychiatrovi ho dovedli rodiče a říkala, že to nemůže z první návštěvy diagnostikovat, tak zatím se to neví jistě |
| Katla | 31249 |
|
|
4.9.2009 11:01:10
video jsem neviděla, už ten název mne rozladil. No jo, nova.
|
| 16.5Salám&Lajka14 | 5453 |
|
|
4.9.2009 10:58:52
Nejsou, zatím je to v pohodě, syna máme ve střídavé péči, pomáhá mu jeho rodina i přátelé, vztah mají hezký, zvládá to.
|
| Afima | 93790 |
|
|
4.9.2009 10:55:29
Můžu se zeptat, jestli nějak ovlivnila diagnóza otce výchovu vašeho dítěte? Třeba nějaká preventivní opatření, nebo nejsou vůbec třeba?
|
| Niona | 64700 |
|
|
4.9.2009 10:51:22
Jinak pro ty co netuší...tak se mohou podívat na tohle video.
Můžete si tak přiblížit, jak se asi cítí schyzofrenik. Ale doporučuju jenom těm, kteří to vidět chtějí. http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/chcete-byt-pet-minut-blaznem-video-ktere-neni-pro-vsechny.html |
| 16.5Salám&Lajka14 | 5453 |
|
|
4.9.2009 10:50:17
Tak já znám schizofreniků víc, s různými diagnózami. S jedním jsem pár let žila a máme spolu dítě. Důležité je fakt brát poctivě ty léky a chodit k doktorovi, taky je dobré, aby spolupracovala rodina a přátelé, aby vypozorovali případné změny v chování a mohli včas "zasáhnout". Dá se to ustát, lehké to není, každopádně přeju hodně štěstí.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.