Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Slunečnice |
| • |
4.9.2009 10:45:36
Evellyno,
nemám problém tak jako Ty...Ale pracovala jsem na psychiatrii a musím Ti napsat,že léky budou doživotně a podle toho,co píšeš,by to chtělo zvýšit dávku tak,abys hlasy neměla...Musí to být strašně vysilující,vím...Invalidnímu důchodu bych se ve Tvém případě nebránila.Ono s touhle nemocí není každý den růžový a je určitě lepší mít nějaký pevný režim,než stresy v zaměstnání...Když se budeš cítit hodně dobře,můžeš přece sem tam na nějakou brigádu... Hladím na dálku!! |
| Niona | 64700 |
|
|
4.9.2009 10:45:28
Bratr mého kamaráda má schyzofrenii tuhle formu jak píšeš, má bludy. Vůbec si nemyslím, že přeháníš, protože vím, jak se chová on,když má atak a to bere léky. Ale u něho atak přijde tak jednou za půl roku, jinak je v pohodě, tím myslím, že "nevyšiluje", rozhodně je "jiný", ale určitě ho to příliš neomezuje.
Držím ti palce, ať to zvládáš. A ještě poznámka na závěr: Píšeš, že se ti všichni smějí, ale jsem přesvědčená, že tohle je taky tvůj blud. Lidé, kteří tímhle trpí mají pocit, že se jim každý směje a že si o nich všichni povídají, ale ve skutečnosti to tak vůbec není. Takže se ti nikdo určitě nesměje. ![]() ![]() |
| Afima | 93790 |
|
|
4.9.2009 10:45:04
Já mám kamaráda schizofrenika, bohužel rodinná zátěž. U něj se vyvinula po experimentu s marihuanou. On je velmi nedisciplinovaný pacient, když však má epizodu, že s lékaři spolupracuje, pak je téměř bezpříznakový. Tak mu to taky bylo řečeno - kdyby spolupracoval kontinuálně, pak by zřejmě časem skončil i bez nutnosti brát léky. Jinak já ho mám moc ráda, je to dobrá duše, opravdu ryzí charakter. Moc Ti držím palce, vím, co prožíváš.
|
| Lassie66 | 79675 |
|
|
4.9.2009 10:45:01
Evellyno, zajdi za svým psychiatrem a řekni mu o tom, co prožíváš. Jak psala Monty, dnešní léky jsou účinné a s méně nežádoucími účinky. Věřím, že tvůj život může být kvalitnější. To, co popisuješ, není optimální stav, mělo by to jít pomocí léků ještě nějak upravit. Držím palce.
|
| Katla | 31249 |
|
|
4.9.2009 10:44:29
s paranoidní nikoho osobně neznám, ale znám pár lidí s manio-depresivní a při spárvém léčení fugují úplně normálně. Neříkám, že se vždy cítí skvěle, ale žijí, pracují a nepoznala bys, že to mají tak obtížné.
|
| Líza | 17721 |
|
|
4.9.2009 10:43:39
Průběh schizofrenie je u každého pacienta jiný. Část lidí má pár atak za život a pak má pokoj, po čase můžou vysadit léky (pozor, ten čas se počítá na roky!) a je jim dobře.
Část lidí má opakované ataky nemoci více či méně často větší část života. A část lidí má trvalé problémy, které je hodně omezují v běžných aktivitách a každodenním fungování. Takže ano, jsou pacienti, kteří třeba po dvou atakách pět let brali léky a protože byli bez potíží, mohli je vysadit a byli dál v pohodě. Jsou lidi, kteří jsou v pohodě jedině na lécích, jsou lidi, kterým ani léky nezaručují to, že jsou v pořádku furt. Kromě systematickýho užívání léků můžou pomoct i další věci - psychoterapie (specializovaná na lidi s psychózou), sociální rehabilitace, která může pomoct obnovit pracovní nebo studijní dovednosti, naučit hospodařit, samostatně bydlet atd atd, ale tyhle věci je nutné ušít každému pacientovi přesně na míru... |
| Katla | 31249 |
|
|
4.9.2009 10:42:55
tady se ti nikdo smát nebude.
|
| 16.5Salám&Lajka14 | 5453 |
|
|
4.9.2009 10:40:45
Vyléčit ne, ale upravit tak, abys mohla normálně fungovat. Dnešní antipsychotika už jsou poměrně kvalitní a mají celkem minimum vedlejších účinků. Taky držím palce.
![]() |
| Danielka258 + Danielek 07/10 | 91303 |
|
|
4.9.2009 10:36:58
nemám stím zkušenost...ale je mě tě lito..musí to byt strašny
drž se ![]() |
| Jenda00 | 78044 |
|
|
4.9.2009 10:36:19
hledala jsem hladícího smajlíka, ale tady není bohužel, chtěla jsem ti jich poslat celou stránku.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.