| sindi | 44405 |
|
|
26.9.2016 14:33:50
s tou vinnou máš pravdu, já jsem ta neplodná a dost dobře se s tím neumím srovnat, taky mám občas paniku co když manžel jednou bude litovat, že já mu děti nedala, vím, že mě má rád a kdyby bylo na něm tak už by naše snaha dávno skončila, ale tyhle strachy mám občas taky :-( Carollyn jak se s tím srovnal tvůj manžel? a rodiče? moje mamka je z toho moc smutná a to mi taky moc nepřidá :-(
|
| Fren | 117315 |
|
26.9.2016 14:32:29
Jsi mě nějak přivedla na myšlenku - že i když děti máme,tak jsme vlastně už 3 roky většinu roku sami s manželem - děti vylítly z hnízda,to se taky stává a nakonec je to tak správné,my jsme to kdysi udělali úplně stejně.
Voláme si občas(jednou týdně),navštěvuejeme se ne moc často vzhledem ke vzdálenosti i zaneprázdněnosti naší i jejich. Takže když máš děti,tak jak se tak podívám zpět-tak se ta doba snimi kolem tebe doslova jenom mihne a dál je vlastně každý sám se sebou a proto je i dobré být sám se sebou rád a umět si ten čas vyplnit. A jak tu psaly další holky,dnes je taková doba,kdy to bezdětné páry skoro ani nemusí mrzet,protože jsou jen jedni z mnoha,mi to přijde,že dnes si lidi radši pořídí zvíře než dítě.Každého volba ale. |
| sindi | 44405 |
|
|
26.9.2016 14:27:15
moc vám všem děkuju, za váš pohled a jsem mile překvapená z toho, že jste se na mě nevrhly s tím abych teda rychle ještě něco dělala abych děti měla
ale ukázaly jste mi taky jiný náhled na věc a, že i bez dětí vlastních se dá hezky žít |
| Persepolis | 107413 |
|
|
26.9.2016 14:21:13
Ještě bych dodala, že nám se podařilo jedno dítě a pak už to nešlo a to období, kdy jsem se nemohla ani podívat na kočárek, jak mě deptalo, že nebudu mít už další dítě jsem měla taky a řekla bych že odeznělo někdy před čtyřicítkou. Příroda to asi umí zařídit.
|
| Persepolis | 107413 |
|
|
26.9.2016 14:17:55
Znám tři ženy, které kvůli neplodnosti zůstaly bez dětí a ani se nepokusily o adopci. U jedné to bylo vinou manžela. Krom toho, že mají synovce a neteře, tak se ze všech staly"zvířecí mámy", jedna si z toho dokonce udělala živnost a provozuje psí hotel.
Všechny si prošly obdobím, kdy z toho byly hodně špatné, ale u všech se to v určitém věku zlomilo a prostě se s tím smířily. Ani o jedné bych nikdy neřekla, že je zahořklá,zatrpklá, nešťastná nebo tak něco. Všechny působí spokojeně |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
26.9.2016 14:10:29
Přemýšlívala jsem o tom, co by bylo, kdybych děti neměla, neumím si též život bez nich nějak představit. Možná i proto jsem si kdysi vybrala povolání kolem dětí...takže bych bývala měla vystaráno.
Ale - zrovna minulý týden jsem si tohle všechno zase uvědomila při pohledu na paní v nějakém podobném věku jako já, která chovala na klíně mrňavé Vietnamče, pořád ho hladila, opusinkovávala, bylo vidět, jak moc ho má ráda...a mluvila o jakýchsi velkých vnucích a dětech, co se k ní vracejí a že jich má spoustu...nakonec jsem to pochopila - hlídá už celé roky cizí děti, které k ní i s celou rodinou přilnou tak, že je má stále kolem sebe...a vlastně jen přibývají. Patří k nim. Ale to je mimo mísu...samozřejmě, jen se mi to zase oživilo. Jen že možnosti jsou, jak přijít do kontaktu s dětmi, i když nejsou "vlastní". Bez dětí je dnes spoust lidí, vyčuhovat z řady nebudete, pokud jde o tohle. Chtělo by to, pokud by to šlo, před posledním pokusem pustit to všechno chtění z ruky a nechat na vůli toho Vyššího...naprosto. Ať se to děje, jak má...leccos může dopadnout velmi překvapivě, i když samozřejmě jakkoliv. Držím palce, abyste byli šťastní tak jako tak. ![]() |
| Carollyn | 131058 |
|
|
26.9.2016 14:00:21
Sindi, já ve svém okolí až tak za exota nejsem, teď jsem to v rychlosi počítala a mám takových 10 kamarádek nebo známých, které děti nemají. Je to z nejrůznějších důvodů - špatný partner, chybějící partner ve správný čas, zdravotní prblémy, jiná sex. orientace...
Ono to chvilku trvá, než se s tím člověk srovná, já jsem třeba nikdy nebyla moc mateřský typ, na děti jsem se spíš dívala jako na podivná stvoření z jiné planety, ale když jsem se rozhodla, že děti chci, tak jsem je chtěla a moc! A když to nevyšlo a zjistila jsem, že by s dalším početím bylo více problémů, než jsem ochotná podstoupit, tak jsem to také obrečela a nebylo mi zrovna nejlíp. Samozřejmě se někdy cítím ochuzená o to, že ty děti nemám, na druhé straně si říkám, že to tak asi má být. |
| Carollyn | 131058 |
|
|
26.9.2016 13:54:15
Ještě dodatek, hlavně si to nesmíš dávat za vinu, je to prostě život, není to ničí vina, tak to vyšlo!
|
| sindi | 44405 |
|
|
26.9.2016 13:53:59
Carollyn,
jsem moc ráda, že jsi napsala, už si ve svém okolí připadám jako jediný exot co děti nemá, dříve jsem se tím trápila strašně, ale čím dýl to trvá tak ta bolest otupuje, jak píšeš, že jsi už nechtěla riskovat tak to stejné mi řekl manžel, že se bojí právě proto, že s IVf jsou spojená rizika a hlavně + můj věk, už prostě nejsem mladice a tak stojím na takovém mezníku kdy přemýšlím jestli dál bojovat nebo už to opravdu stačilo a prostě to tak má být? |
| Mandara | 137771 |
|
|
26.9.2016 13:53:32
Sindi, já sice děti mám, ale kolem mne je hodně žen kolem čtyřiceti, které jsou bezdětné. Většinou proto, že strávily dlouhý čas s nevhodným člověkem, pak už si partnera nenašly. Máš proti nim jistou výhodu, že jsi pro to, abys měla dítě, udělala maximum, nebudeš jednou mlátit hlavou o zeď, jak jsi byla blbá. 39 let navíc v dnešní době není žádný extra věk, máš klidně i pár let na to, aby k vám miminko ještě zavítalo. Chápu, že z adopce máš strach, jsou i jiné formy - pěstounská péče nebo hostitelská péče - brát si dítě na víkendy, prázdniny. úplně bezdětný člověk nemusí zůstat, když nechce.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.