| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vztah k sobě

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 9939  [Dalších 9889 >>]
Rodinová 140078
12.8.2024 9:43:50
Cetla jsem Propirate ~:-D

Asi driv ano, ted uz to prilis neresim, mam dojem, ze aby se citilo okoli dobre, je primarne jeho starost a ne moje.
Ja k tomu mohu vytvorit podminky, ale pocity okoli uz neovlivnim.
Ale dospela jsem k tomu az casem/vekem.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.8.2024 9:39:26
blanče, mně přišlo děsivé jak to sedmi podala, jako že prostě neskončit jako ředitel znamená, že nebyl dost pilný ~d~
ale možná je to jen můj náhled flákače, co se tak děsí toho, že by na něj někdo měl nesplnitelné nároky, že raději nemá na sebe nároky žádné ~t~ a možná je to i tím, že jsem od malinka braná jako nepovedený kousek, jako nedostatečná oproti dokonalé starší sestře, že vlastně každý sebemenší úspěch byl překvapením (i pro mne)... takže se buď bagatelizoval (no jestli jsi byla nejlepší, tak to asi nebyla ta kritéria moc náročná) nebo se spekulovalo, jakým zázrakem se mohlo stát, že i já dosáhla nějakého úspěchu ~:-D
Blanče 42184
12.8.2024 9:22:50
Rose děsivé to podle mne je jen v okamžiku, kdy by dotyčného společenství rodiny nějak šikanovalo za "selhání" ve formě výšky na druhý pokus nebo postu náměstka. ale pokud je v genetické výbavě a výchově člověka, že je ambiciozní a dělá vše naplno a okolí ho bere jako automatického leadra, nemá to podle mne na dotyčného negativní vliv. Ale to jen reaguju na poslední posty, nečetla jsem celou diskusi.
Stará husa 154854
12.8.2024 9:07:31
Sedmi, tak já z rodiny neznám ani přehnanou pilnost a ctižádostivost, ani přehnané lemplovstvi. U nás bylo víceméně uklizeno, ale že by se zrovna dalo z podlahy jíst, to taky ne, studovali jsme střední i vysokou v termínu, ale zároveň jsme to i trochu flákali. Já jsem třeba měla metodu, že jsem se na začátku školního roku nechala vyzkoušet že všech předmětů a pak jsem dlouho měla klid, než vyzkoušeli zbytek z 40 spolužáků. Na písemky jsem se učila, ale tehdy byly všechny dopředu ohlášené, žádné průběžné testy. Problém byla jedině chemie, tam nás baba zkoušela i v lavici a furt. Stejně si z ní vůbec nic nepamatuju. Na VŠ jsme měli povinné přednášky a cvika, tam jsem teda poctivě chodila, ale učila jsem se jen ve zkouškovém a pak na státnice. Naši ještě chtěli, ať si udělám doktorát, dokud byl můj BM na vojně, že na to budu mít čas, to jsem si vzala na učení 14 dní dovolené v práci a šprtala jsem se 14 hodin denně. Jsem absolutně bez ctižádosti, takže v práci jsem nikdy nedělala žádnou vedoucí, žádnou kariéru, bylo mi to zcela cizí. Chtěla jsem pracovat maximálně 8 hodin denně, i to mi přišlo až nad hlavu. Naši tedy vedoucí místa zastávali, ve středním managmentu. Jediný, kdo se v práci celkem vyšvihl, byl BM, ale ani ten nedosáhl nějakých vyslovených špiček. Moje děti se na ZŠ celkem flákaly, měly i trojky, dcera měla milion zájmů mimo školu, ta jí v tom překážela. Ale vystudovala bez potíží SŠ i VŠ, vůbec jsem jim nemusela s ničím pomáhat, v podstatě jsem se o jejich studium vůbec nezajímala. Práci mají oba dva dobrou, syn postupuje i v kariéře, ale taky nic zasadnez špičkového.
Čumča. 160024
12.8.2024 8:56:33
Sedmi, co z toho je dobře? Mně přijde že obojí je trochu diskutabilní..... která z obou rodin je šťastná?
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.8.2024 8:21:11
sedmi a dcera pokračuje ve vaší tradici nebo má pokřivené geny po partnerovi? ~;)
promiň, ale tohle je děsivé a musí (muselo) být strašně těžké vyrůstat v tom, že pokud ve své kariéře nedosáhneš na strop, tak jsi vlastně prohrála a nejsi dost pilná a dost dobrá ~d~ fakt nikdo ve vaší rodině nebyl v průměru? třeba jen náměstek nebo jen podnikový právník, jen lékař, ale ne primář? ~:-D
žádný prach na vršku linky, žádná nenaklizená komora? ~:-D
77kraska 132593
12.8.2024 5:59:17
Vítr, výborný příspěvek, to by stalo za samostatne tema

U nás v původní rodině byli všichni pilni nějak od přírody, já vlastně neznala lemplovstvi, kdo chtěl vystudovat vysokou, tak ji v termínu vystudoval, kdo byl v domácnosti, tak měl dokonale navareno, napeceno, naklizeno a o děti postaráno včetně mnoha kroužku…..kdo chodil do práce, tak skončil jako ředitel něčeho nebo soudce vrchního soudu

Až v partnerově rodině jsem poznala lidi, co opakovane začínali a nedokončili vysokou, nechodili v dospělosti do práce a nechali se bez skrupuli živit rodiči důchodci, nedodržovali jakékoliv sliby, studovali jednu vysokou 10+ let, taky tragicky zabordelene a neudrzovane byty ( u nás naopak až chorobně naklizeno a vše momentálně nepotřebné nesmyslně vyhazováno, s výjimkou mého otce ve stari), přitom žádná “spodina”, taky pocházeli z původně slušných vzdělaných rodin, ale bud byly v rodině blbe geny nebo nesprávný výchovný styl děděny po generace ….bohužel jsem nad tím nějak mávla rukou a nesu si následky
TaJ 81121
11.8.2024 23:57:25
Moniko, však to píšu, jasně, že bychom ho podporovali taky, ale asi by nám to nebylo zdaleka tak blízké, jako tohle. Teď vlastně i my sami často vymýšlíme nějaké výlety kolem vlaků a sledujeme, co se kde na železnici děje. Kdyby ho bavil třeba fotbal, tak by tam to sdílení asi nebylo takové, jsme absolutně nesportovní typy. Nebaví nás žádný sport provozovat, ani na žádný koukat...
Blanče 42184
11.8.2024 23:33:26
Inko dobu kroužků a sportovních aktivit dětí jsem vnímala úkorně - kdyby záleželo na mě, courala bych o víkendu lesem nebo seděla s knížkou u krbu, takhle jsem taxikařila na letiště (dítě mělo piloťák v 16 a řidičák až v 18), u dalšího obrážela (nejlépe s přívěsem s loděmi) republiku a v pátek předtím vařila tak, aby jídlo přežilo bez lednic a mrazáků, dalo se snadno ohřát a nebyly v něm žádné konzervanty a dítě díky němu přežilo tréninky či závody bez výraznější ztráty váhy, u třetího se naučila používat vlasovou kosmetiku (vlasy kategorie "brokolice" a standardní tance se neslučovaly plus trávila dny v tělocvičnách a sálech. Tam jsem to opravdu dělala kvůli dětem, byla jsem ráda, že sportují a neflákají se, byla jsem pyšná na jejich úspěchy ale moje volba víkendu to nebyla. Dnes už dělám naprosto většinově jen to, co chci.
Monika 123907
11.8.2024 23:09:19
TaJ,jsem přesvědčená,že kdyby syna bavil třeba basketbal, šachy nebo sborový zpev,podporovali byste ho taky a nevadilo by Vám s ním jezdit,taky byste to mohli spojit se svými zájmy ...~:-D
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 9939  [Dalších 9889 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.