| Eudo | 146355 |
|
|
3.8.2017 10:52:22
Toho pocitu se tezko zbavis. Ty mas zodpovednost za kazdodenni zivot a povinnost dohlednout, aby z ditete neco bylo, tatinek si sbira smetanu. Kazdodenni zivot je taky ekonomicky daleko narocnejsi. Coz tatinkove moc nechapou, a to jeste k tomu obvykle maji vyssi prijmy a muzou si leccos dovolit, co ty s didetem nemuzes.
Ale i male dite chape, kdyz se mu opatrne pripomina, ze vsecko neco stoji a ze na vsecko nejsou penize. Pochopi to treba, az bude starsi, ale to pak nemuze byt jednorazovy napor, kdyz mu neco nemuzes doprat a tatinek jo. |
| Míša+Tom | 45171 |
|
|
3.8.2017 10:47:22
Už je to pár let po rozvodu, ale já si stále při předávání a přebírání syna ex manželovi připadám jako neschopná matka.
Asi je to ve mě, nevím, jak se toho zbavit... Syna mám převážně v péči já, ex si ho bere málo, cca 1x za měsíc na víkend. Ale vždycky mu udělá bezva program, plně se mu věnuje, a syn se vrací pak nadšený. Doma má u mě povinnosti, školu, řešíme spíš takové ty nutné věci ohledně výchovy, prostě běžný den, každá máma to zná, co vychovává děti. Táta se nestará, jak jde škola, na besídce nebo schůzce nikdy nebyl, k jakýmkoliv lékařům syna vozím já, prostě já mám vše okolo a táta se postará o jednom víkendu o program a má vyhráno. Také dělám se synem výlety, ale jen takové ty běžné - na kole, v blízkosti místa bydliště, ale táta ho pak vezme třeba o víkendu do Rakouska a mě je to pak líto, že syn je z návštěvy nadšený a u mě má "jen" povinnosti a u táty zábavu. Vím, že je to takhle běžné v mnoha rozvedených rodinách, ale poradí někdo, jak se toho pocitu, že nejsem dost dobrá, zbavit? Abych si připadala také jako super a ne jen přikazující rodič? |
| Winky | 152855 |
|
30.5.2017 21:17:31
Zbytecne se skrabe pravou rukou za levym uchem. A taky zbytecne dlouho. To co musi udelat je sepsat "navrh na urceni vychovy a vyzivy nezl.deti", adresuje ho okresnimu soudu dle mista faktickeho pobytu. Staci rukou, na cisty A4 papir, kde vypise deti (jmena, prijmeni,data narozeni, bydliste trvale, fakticke), sebe a otce deti. Dale napise ze se narodily z druzskeho souziti, od kdy spolu rodice deti neziji a ze je zada sverit do sve pece, vysi vyzivneho bud jakou si dohodli, nebo ze ji ponechavat na uvaze soudu. Podpis. Toto 4x plus kopie rodnych listu deti odnese osobne/zasle postou na podatelnu soudu. Nic se nehradi.
To mela mit fakt uz pul roku podane. Co si myslela, kdyz opoustela alkoholika, ze ten bude dodrzovat sliby? |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
30.5.2017 14:00:42
Ale Tragiko, já myslím že je nás tady spousta, které víme o čem mluvíme.
Nikdo netvrdí že je to snadný, a nikdo tu nepsal že je nána nebo snad kravka. To mi prosím tedy nepodsouvej. Jen píšu že je potřeba vzít rozum do hrsti a nespoléhat na sliby nespolehlivého exe. A hlavně na tom nezakládat své další živobytí. Pokud se ptáš jen na OSPOD, no tak oni nic nařizovat nemohou, ať dá kamarádka návrh na soud a nechá to rozběhnout. To je taky to nejrozumnější co může dělat, pokud nedostává na děti žádné peníze. Třeba ex přijde k rozumu když mu přijde obsílka. A vůbec nejrozumnější by bylo vzít jakoukoliv práci a našetřit aspoň na toho právníka, to se může stát velmi užitečnou investicí. Na to že jí v tom nějak extra pomůže OSPOD bych nespoléhala. |
| Valoria | 98559 |
|
30.5.2017 13:56:02
at poda navrh na soud a OSPOD obejde. v podstate ho ani nepotrebuje. To soud OSPOD poveri k prosetreni situace. ale odejit nekam bez niceho ke kamaradce by klidne mohlo dopadnout ze deti daji k otci. Dle meho nema stabilni zazemi. A zacit podnikat kdy vsichni vime, ze vysledky jsou nejiste a ona nema zajisten prijem pro deti je pro me ponekud podivne a hloupe.
|
| Persepolis | 107413 |
|
|
30.5.2017 12:47:35
Kat, jasně, ale situace trvá už půl roku. Jakmile by mi nepřišli alimenty, okamžitě bych to řešila soudní cestou. Nemůžou přeci žít ze vzduchu.
Ono už jenom to, že se dvěmi společnými dětmi mohla dostat do situace bezdomovce, svědčí o tom, že naivní je hodně. |
| K_at | 121378 |
|
30.5.2017 12:42:46
Persepolis, ona na to prisla taky. Kdyz v tom jsi, vidis nektere veci az s odstupem. Bohuzel. Proste nejdriv pro stromy nevidis les.
|
| Persepolis | 107413 |
|
|
30.5.2017 12:38:01
V tomhle souhlasím se Zetkem, důvěřovat chlapovi, od kterého odejdu kvůli alkoholovým excesům a spoléhat se na něj, to je neskutečná naivita.
|
| K_at | 121378 |
|
30.5.2017 12:31:07
Tragiko, jojo.
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 12:21:25
Koho si vybrala, takového měla. Asi se ji hodlal pomstít. O ní je, že situaci nechala dojít sem, beztoho aby si třeba na děti nechala přidělit alimenty.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.