| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 12:19:19
I v tabulkových zaměstnáních se vyplatí si o peníze říct. Často to nějak jde.
|
| Tragika | 61116 |
|
|
30.5.2017 12:18:40
Nechci tady rozepisovat detaily. Jestli si někdo myslí, že matka může vzít jakoukoliv práci a zaplatit z toho platu podnájem, složenky a veškeré měsíční náklady pro 2 děti a sebe, tak asi vůbec neví, o čem mluví. 15 tisíc měsíčně je jen bydlení, když máte štěstí. A děti musí někdo dopravit do školy, vyzvednout je, odvézt do hudebky apod. To se bohužel taky neslučuje s pracovní dobou, kterou v x zaměstnáních máte. Matka měla zaměstnání, o které přišla v momentě, kdy se s partnerem rozešla. Snažila se pak rozjet své vlastní podnikání, od ex měla slibeno to, co jsem již popisovala. Např. v momentě, kdy seděla ve vlaku 150 km daleko od bydliště, volali jí že školy, že otec děti nevyzvedl. Ten se jí pak následně vysmál do telefonu, že změnil plány a jejich domluva neplatí. Takto bych mohla pokračovat, ale jak už jsem psala- nechci to tady rozebírat a kamarádku obhajovat. Pouze jsem se ptala na OSPOD. Toť vše. Za rady děkuji.
|
| K_at | 121378 |
|
30.5.2017 12:18:15
Zetko, jiste ze si i zeny dovoli konflikt. Ale taky to nebudou uplne casto mamy s detmi v tech hure placenyvh pozicich. Treba i MM si muze jit rict o vyssi plat - bude mu to k prdu. Dela dle tabulek. To same my ve skolce. Pokud nejake penize jsou, daji se jako premie. Nebo taky ne.
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 12:15:09
Ale i spousta žen si konflikt dovolí. To není jediné kritérium. Moje manželka, taky za podobné situace půjde do konfliktu. Pokud to nechám být, tak na dohodu rezignuji a vymlouvat se na ní je nesmysl.
|
| K_at | 121378 |
|
30.5.2017 12:10:26
Zetko, ale rozdil je v tom, ze TY SI TEN KONFLIKT MUZES DOVOLIT! Ja si taky mohla dovolit v minule praci byt ta moralni, zasadova a hrde se postavit proti vetsine - protoze zasadni zivitel je muj muz. Jako promin, do znacne miry si proste zijes tak, ze si mozna v nekterych situacich tu realitu neumis predstavit. A hlavne - nejsi zenska.
|
| K_at | 121378 |
|
30.5.2017 12:05:42
Mari, jasne, ja to chapu. Jen mi nesmirne vadi, jak velice casto je za tu kravku zenska ( a muze byt ruzne nedokonala, chybujici, treba i organizacne a jinak neprakticka) a onen chlap, ktery se proste stara pouze a jen o sve blaho je proste free. A spolecnost hledi na onu mamu, ktera dela vo v tu chvili je schopna delat,jako na nanu..... Vadi mi to. Hrozne. A prosim, ted mluvim o funkcnich a beznych zenskych.
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 12:03:53
Komunikace je základ, ale postavit svůj život a práci na slibech člověka s kterým jsem se rozešel je prostě naivní. Já taky často píšu, že všichni lžou. Tak to prostě je a je třeba s tím počítat.
Samozřejmě, že nějaká dohoda je základ, ale ta se musí stále obnovovat, ověřovat, právě tou komunikací. A když se dohodnu se šéfem o tom, že mi přidá a on to neudělá, tak dojde ke konfliktu. Protože dohodu si budu vynucovat. To je součást komunikace. Pokud ne, tak jsem na ní evidentně rezignoval. A těžko se na ten slib vymlouvat někomu po půl roce... |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
30.5.2017 11:52:45
Ale jo Kat, já to chápu že v tom daném okamžiku je situace složitá a navíc že člověk předpokládá že ty dohody budou platit a ano ne.
Taky jsem se rozváděla. A to co ex dohodl najednou postupně přestávalo platit, nebo si je vykládal po svém. Ale prostě taková bývá někdy ta realita a je potřeba se jí přizpůsobit. Po půl roce už je prostě potřeba přehodnotit co je reálné a co ne, a vymyslet co dál. Nelobte se nikdo na mně, ale stěžovat si, že ex-chlap mi nechce půjčit auto, byť to slíbil, a proto nemůžu rozjet svůj nový byznys a tudíž jsem bez práce, je pro mně jak z jiného světa. Omezím se asi na konstatování, že je to hodně naivní a nezodpovědný přístup, pokud v tom jsou malé děti, za které mám zodpovědnost. Obzvláště v dnešní situaci kdy nabídek práce je spíš přetlak. Ve chvíli kdy nemám žádné peníze, nemám příjem, nedostávám ani alimenty, nemám na nájem a bydlím u známých, tak asi nezvažuju rozjíždění vlastního byznysu, ale vezmu práci, jakoukoliv, abych nejdříve zajistila základní věci pro život pro děti a sebe, a teprve pak, až se stabilizuji, lze uvažovat o nějakém novém podnikání. |
| K_at | 121378 |
|
30.5.2017 11:49:06
Zetko, minule jsi mi tu kazal o komunikaci. Takze jak to teda je? Najednou to neni potreba? Kdyz se domluvis na necem s partnerem, kamaradem ci sefem (on ti rekne, ze ti prida), tak je teda uplne normalni, kdyz ty sam nebo tve okoli proste zapomene, prevrati, nesplni domluvu? Protoze vsechna lidska komunikace jsou vlastne jen reci... .
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 11:44:47
Nesmysl. Jen ženské to často neudělají. A to je velká chyba.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.