| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vztahy s ex po rozvodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 4499  [Dalších 4169 >>]
Majoranka 80827
28.9.2016 9:52:15
Existuje zubní pasta na spravení kazu? Mohla bys, prosím, napsat značku? Děkuji velice.
margotka78 alias shit-roller 108560
28.9.2016 7:48:51
Hanko, ale ty píšeš o situaci, kdy ty jsi maminkou těch všech dětí, ne?
Nebo ty starší jsou děti manžela?
Já to také znám z pozice, že se mému synovi narodila sestra, když mu bylo 8 a půl. Taky to vidím dost pozitivně, ale my nemuseli vcelku řešit žádné velké komplikace ( synův otec po smrti).
Jenže tohle je jiný případ, syn zakladatelky bude do té domácnosti s miminem docházet. Já neříkám, že to musí být špatné. Ale v té domácnosti bude dítě nevl. matky, on a jejich společné dítě. Připadá mi to jak z toho pořekadla: "Moje dítě a tvoje dítě bijou naše dítě!"
Pěknej maglajs . Nevím, jestli bych se tohoto jako dítě chtěla účastnit. Jenže to dítě jaksi nemá na výběr, že...~d~
Ale třeba to bude dobré...
Pruhovaná 64704
28.9.2016 1:48:14
Moc toho teda neví, když si pořizuje další dítě s chlapem, jenž platí alinenty až po exekuci...
Hanka 75 76332
27.9.2016 22:45:11
jo a synka máš ve věku, kdy je přirozeně zajímavé a přínosné pro dítě mít mladšího sourozence (ve fázi před pubertů se děti začínají starat a okoukávat péčei o menší dítě, podle Matějška vlastně o něco později 8-12 let), ale než se mimi narodí, tak tvůj synek v tom věku asi bude a hlavně teď je všechno ve vývoji jaksi dříve :-)
tak snad tě to potěší (jestli maminka a tatínek miminka nebudou úplní blbi, nebo od okolí synek neuslyší, že je chudák, co teď dostává kvůli miminku méně peněz a nemůže kvůli němu toto a toto...) prostě když to všichni okolo "nepodělají" tak to bude pro synka určitě přínos ~R^
Hanka 75 76332
27.9.2016 22:41:29
mám zkušenost. kluci ve věku tvého syna se "srovnali" krásně. Původně ani nechtěli dalšího sourozence, ale už na ultrazvuku si to užívali, starostí s miminkem jsme se je snažili ušetřit, teď bráníme jejich hračky před ročním batoletem. Miminko mají od začátku rádi, nic dramatického neprobíhalo, myslím, že je to věkem. Oni už mají svůj svět a miminko je pro ně super zpestřením. Nejsou to chůvičky, jak by asi byli holky (ale jak mohou být i někteří kluci), ale nejmladší mají opravdu rádi, užívají si s ní legraci (nechci po nich hlídání, oni by to nezvládli, jen drobné pomoci jako podat něco).
Myslím, že je pro tvého synka bude sourozenec jen a jen přínos, když k tomu všichni dospělí okolo přistoupí rozumně a pozitivně ~:-D
Hanka 75 76332
27.9.2016 22:36:52
Já myslím, že zatím to tvůj syn bere pozitivně a asi i jeho tatínek a jeho žena. Nepsala jsi jen o tom, jak to bere syn nastávající maminky. Mám pocit, že zatím všichni kromě tebe pozitivně. Chápu, že máš obavy o finance, ale musíš to brát tak, jak tu někdo psal, možná dojde ke snížení příjmů. Možná si tatínek uvědomí, že chce oběma dopřávat obdobně a posune ho to k větším výdajům na starší dítě, možná bude vše naopak. Co je pravděpodobnější by ti asi nejlépe řekl odborník, psycholog, co asi můžeš čekat. Záleží určitě i na jeho stávající ženě-partnerce.

Jinak bych k tomu přistupovala pozitivně, nic jiného stejně nemá cenu. Tvé dítě bude bohatší o sourozence, je ve věku, kdy si mladšího sourozence může užívat (mám děti v tomhle věku od sebe a jsou to kluci a nejsou z mladšího naprosto odvázání a mají ho rádi, užívají si legraci s ním, stěžují si občas, že jim bere hračky-teď roční batole, takže tady je důležité, jak se k tomu staví rodiče, zda mrně smí všechno a starší se mu musí jen přizpůsobovat nebo jestli je vstřícný i ke starším. U nás je miminko pro starší myslím převážně radost). Sama jsi psala, že se synek těší, to je moc pozitivní. A i když ho třeba nebude hned bavit miminko a radost ze sourozence trochu opadne, tak roční, dvouleté dítě by ho už mělo bavit :-)
Jak to dopadne záleží z menší části asi na tobě, a z větší na budoucích rodičích nejmladšího dítěte v rodině, zda neupřou pozornost na nemladší, zda dají prostor i staršímu atd. atd.. Snad dobře a pro všechny to bude přínos :-) Držím palce
Fren 117315
27.9.2016 20:59:12
hodně ženských je nekonečně hloupých,nestačím kolikrát zírat v této době netových diskusí,jak se ta lidská blbost a že je jí tolik,dere na povrch.A kolik je jen těch prostých rozsévačů semene...~a~

No a vidíš,jak jsi psala-až tě bude hodně štvát,že tvůj někdejší idol bude chtít snížit alíky,řekni si,že bez něj bys neměla přeci toho malýho prdolku a že je vše vlastně ok.No a budeš muset více hodit ploutví - i za exe.
margotka78 alias shit-roller 108560
27.9.2016 20:56:13
Prostě chlap, kterému musí srážet alíky exekučně, by si měl dát dobrovlolně udělat vasektomii.
Ještě lepší by bylo, kdyby to nařizovaly soudy.~:-D
Z+2 109449
27.9.2016 20:53:36
Nemyslím. Pokud plodím potomky, tak ostatním potomkům i mně životní úroveń klesá. To je přímá úměra. Nenaděláš nic. Musel by stoupat příjem. nejvíc ti klesne životní úroveň s prvním potomkem. S každým dalším je ten pokles menší. Čistá matematika.
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 4499  [Dalších 4169 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.