| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vztahy s ex po rozvodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 4499  [Dalších 4149 >>]
jorad3 105220
27.9.2016 17:13:07
Mám čerstvou zkušenost. Dceři se před 14 dny narodila sestřička. První reakce na zprávu, že už nebude jedináček byla bouřlivá. Ale to i díky ex- sdělil jí to stylem že příští rok už na májce bude se sourozencem. Do té doby nevěděla, že táta někoho má~q~. Seznámila se s macechou a jejím synem a padli si do noty. Takže když se malá narodila je do v pohodě. Hodně taky přispělo, že se jí sestřička narodila jen o den dřív než ona slavila 10. narozeniny~;). Dokonce se k nim i těší.
Alraune 129596
27.9.2016 15:54:26
Platí na kluka tři a půl tisíce, to je pakatel. Kam by se to ještě snižovalo?
Dari79 114243
27.9.2016 15:28:17
My máme to další dítě. Jsem ráda, že to všichni dobře ustáli.

Velký syn dostal vlastní nový pokoj, když jsem byla těhotná + proběhla nějaká další úprava bytu. Sám si vybíral barvu, nábytek, takže byl nadšený.

O snížení výživného muž nežádal. Nevšimla jsem si, že by platil míň na další věci (obědy, kapesný, telefon...), spíš víc, bo dítě puberťák potřebuje víc.

Velký syn jel s tátou pro mě do porodnice, poprvé vozil po venku kočár, ale přece jen je mezi klukama velký věkový rozdíl, takže nějaké hraní moc spolu neprovozují.

Gertruda 71818
27.9.2016 15:10:11
Syna sourozenec hrozne vzal, az jsme se i s ex divili. Myslim, ze je rad, ze ho ma, deti myslim prirozene ocekavaji, ze jich bude vic.
Vaitea 114076
27.9.2016 15:08:34
Můj synovec tehdy (7) a neteř tehdy (3) si to zažili.
Psala jsem o švagrovi (citový astronaut - až teď jsem poznal vesmírný cit).
Děti své sourozence milují a rozumí si s nima, stýkají se s nimi a s otcem pravidelně.
Otec o snížení alimentů nezažádal.
Vztahy s jeho novou ženou to nesrovnalo. Totální ignorace. Z obou stran teda.
Paradox 15600
27.9.2016 15:06:44
Já jsem nexta, máme spolu další dvě děti.
Manželova dcera z prvního manželství své malé sestry milovala a ony ji.
Alimenty jsme nesnižovali, muž platil 3000,- před 15 lety.
Jaana2 62013
27.9.2016 14:58:54
no, aktuálně se bude řešit co styk a co peníze, to bude to nejhlavnější ... nová partnerka se rovněž může cítit ohrožená ( hormony třeba cloumají ...) a bude se snažit pro vlastní děti urvat co nejvíc. Nebo taky ne a je to normální ženská, která má děti ráda. Myslím si, že z hlediska malých dětí to takové drama není, větší věci přijdou, až když budou děti velké, budou velké výdaje ( např. řidičák je pálka do rozpočtu, rovnátka, lyže apod) a tam už se může hrát na city něco ve smyslu : jsi už skoro dospělý, tak to pochop ( že ti nemůžu zaplatit ...)
jako smutnější vidím fakt ten, že pokud spolu sourozenci nevyrůstají, tak nemají blízký sourozenecký vztah, můžu porovnat z naší rodiny, kdy moje dcera má starší sestru od otce, se kterou nevyrůstala, se kterou se v podstatě nevídá, nechybí jí, nemají si moc co říct ( tato starší sestra má svou mladší sestru od matky, se kterou si naopak rozumí výborně a mají klasický sourozenecký vztah) , dále má mladšího bratra ( ode mne), se kterým vyrůstala a mají spolu výborný vztah. Syn má starší sestry také od svého otce a tam se vidí 1 x ročně pouze na vánoce, takže vztah o ničem, jen prostě ví, že sestry má.
Takže za mne sourozenec, se kterým dítě nevyrůstá není do života žádné terno, protože sourozenecký vztah se nemá moc šancí vytvořit a v dospělosti nemají moc potřebu se tito sourozenci vídat - a to už jen proto, že každý z nich zpravidla preferuje jiného rodiče. Takže nakonec půjde jen o to, jak se jednou podělí o majetky rodičů :-). Dcera už to má např. za sebou, kdy se dělila o majetek po otci, naštěstí tu byly jen ty dvě děti. Neví, jak by to vypadalo, kdyby v tom byla ještě např. další manželka a další děti ...

ato si ještě můžu pískat, že neprožívám žádná dramata a nemáme mezi sebou rozbroje :-)
V.T. 34959
27.9.2016 14:33:34
Syn má takto sestru o 9 let mladší. Před narozením byl nasraný, že to bude holka, že s ní nebude moci hrát fotbal. Od narození ji miluje a nedá na ni dopustit. Láska na celý život.
Supermanka 151752
27.9.2016 14:24:11
To je těžký - on si každý musí naběhnout sám ~:(
Fakt si z toho nic nedělej, ono se to časem srovná.
A když to vezmu hnusně přes ty peníze, tak Tvoje dítě bude vždycky starší a tak by měl na něj vždycky platit víc než na to druhé. Takže zas až tak dramatické by to snížení alimentů být nemělo, neboj.
A syn to vezme dobře, nevidím důvod, proč by ne. To mi přijde jako větší konkurence pro dítě ten nevlastní sourozenec.
00 130816
27.9.2016 14:17:11
Nextka sama ví, jaký to je, když na svoje dítě brala 00 prd a to ji po pár letech o pár stovek zvedli.
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 4499  [Dalších 4149 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.